Fostul presedinte al BRD Bogdan Baltazar a incetat din viata, vineri, la Spitalul Elias, unde era internat de mai mult timp.

Bogdan Baltazar a decedat vineri, la ora 4.00, la Spitalul Universitar de Urgenta Elias, "dupa o lunga si grea suferinta", au anuntat reprezentantii unitatii sanitare.

Bogdan Baltazar avea 73 de ani si era unul dintre cei mai respectati economisti romani. El a condus BRD in perioada mai 1998 - octombrie 2004, din functia de presedinte al Consiliului de Administratie, iar in ultimii ani a fost consultant.

In perioada februarie 1997 - mai 1998, Bogdan Baltazar a fost vicepresedintele Consiliului de Administratie al FPS, iar din octombrie 1990 pana in iulie 1991 a fost secretar de stat, sef al Departamentului pentru Informatii Publice si purtatorul de cuvant al Guvernului, scrie MEDIAFAX.

Bogdan Baltazar a mai fost director general al Directiilor America de Nord si de Sud, in cadrul MAE (ianuarie 1990 - octombrie 1990), director al Directiei Africa din MAE, coordonator al relatiilor de colaborare economica si financiara cu tarile zonei (1978 - 1981), secretar I diplomatic in MAE, coordonator al colectivului pentru agentii specializate economice ale ONU, participant la negocierile de aderare si apoi la cele curente cu GATT, FMI si Banca Mondiala (1971 - 1978), analist financiar si sef de proiecte preinvestitii in cadrul Diviziei de Resurse Naturale si Transporturi din cadrul PNUD/ONU New York (1968 - 1971), insarcinat cu probleme PNUD/ONU si ale Consiliului Economic si Social ONU, MAE (1964 - 1968), asistent la Catedra de Rezistenta Materialelor a Politehnicii din Bucuresti (1962).

Baltazar a publicat studii si articole in tara si strainatate (New York, Geneva si Londra) pe probleme de GATT, BIRD, BERD si in general de economie mondiala si finantare a proiectelor industriale, precum si restructurare/privatizare a sistemului bancar romanesc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.