FBI (Federal Bureau of Investigation) a postat un avertisment pe site-ul sau cu privire la riscul infectarii calculatoarelor, pe 9 iulie, cu virusul troian "DNSChanger", ceea ce va duce la deconectarea de la Internet a computerelor infectate.

Multe dintre victime nici nu stiu ca virusul le-a afectat computerele, desi navigarea pe internet se desfasoara mai greu, iar antivirusul le-a fost oprit de aplicatia introdusa de hackeri, scrie gandul.info.

FMI a realizat un sistem de protectie a computerelor infectate, dar pe data de 9 iulie va renunta la acesta, astfel incat sute de mii de utilizatori vor ramane fara acces la Internet.

  • Cum afli daca esti o victima?

In prezent, FBI ii incurajeaza pe utilizatorii de internet din toata lumea sa acceseze un site de unde pot afla daca au fost afectati de atacul hackerilor si sa urmeze niste instructiuni pentru a rezolva problema. Cei care nu vor urma sfatul agentilor FBI risca sa ramana fara acces la internet pe data de 9 iulie.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.