Planul de sustinere financiara a Irlandei, pentru rezolvarea dificultatilor din sectorul bancar, va fi prezentat saptamana viitoare, au declarat surse din Uniunea Europeana, dar analistii au avertizat ca acesta ar putea fi insuficient pentru a evita extinderea problemelor in alte tari din zona euro, scrie Mediafax.

Euro s-a depreciat in a doua parte a sedintei de tranzactionare de vineri, iar spreadul obligatiunilor irlandeze fata de cele germane s-a mentinut ridicat, optimismul legat de viitorul acrod de sprijin fiind temperat de sentimentul ca criza este departe de a se incheia, transmite Reuters.

Un sondaj in randul participantilor la o reuniune anuala a bancilor centrale, organizat la Frankfurt, a aratat ca aproape trei sferturi dintre acestia considera ca problemele din zona euro vor continua si dupa salvarea Irlandei, in state cu finante vulnerabile precum Portugalia.

Citeste articlul integral pe wall-street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.