Sindicatul britanic al pilotilor si conducerea British Airways au incheiat un acord care include o scadere salariala si o serie de disponibilizari, in schimbul unui program de acordare de actiuni, relateaza AFP.
Acordul incheiat cu Asociatia Pilotilor Britanici (Balpa) urmeaza sa fie ratificat de parti si vizeaza scaderea salariilor pilotilor cu 2,61%, echivalent cu 2.350 euro pe an.

Masura va duce la scaderea costurilor cu 20%. In plus, 78 dintre cele 3.200 de posturi de piloti vor fi suspendate. De asemenea, orarele si conditiile de lucru vor fi modificate, pentru a deveni mai rentabile.

Masurile vor permite companiei, ce se confrunta cu pierderi enorme din cauza scaderii traficului, sa economiseasca 26 milioane lire pe an (30 mil. euro), incepand din octombrie.

In schimbul acestor sacrificii, Balpa a negociat crearea unui plan de stimuli, prin care pilotii vor primi, in 2011, actiuni British Airways cu o valoare totala de 13 milioane de lire (15,2 mil. euro)

"Acest pachet de masuri va ajuta British Airways sa depaseasca actuala criza economica, perimtandu-le pilotilor, pentru prima oara, sa obtina o parte din profitul generat cu ajutorul lor
", a anuntat Balpa, noteaza NewsIn.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.