Un tablou pictat de Winston Churchill, ilustrand un peisaj din orasul Marrakech, pe care acesta l-a facut cadou presedintelui Statelor Unite Harry Truman, va fi scos la vanzare in cadrul unei licitatii organizate la Londra de casa Sothebya€

Un tablou pictat de Winston Churchill, ilustrand un peisaj din orasul Marrakech, pe care acesta l-a facut cadou presedintelui Statelor Unite Harry Truman, va fi scos la vanzare in cadrul unei licitatii organizate la Londra de casa Sothebya€™s, informeaza telegraph.co.uk, citat de Mediafax.
    Lucrarea "Marrakech", evaluata la suma de 500.000 de lire sterline (714.000 de euro), are pe fundal imaginea Muntilor Atlas, in spatele uneia dintre portile orasului marocan. Specialistii cred ca tabloul in ulei pe panza a fost pictat in 1948 si daruit lui Truman trei ani mai tarziu, la putin timp dupa ce Churchill, pictor amator, a fost reales prim-ministru al Marii Britanii.
    Tabloul a decorat camera de zi a lui Truman pana la moartea sa, in 1972. Fiica sa, Margaret Truman Daniel, il vinde din motive financiare.
    Tabloul, care nu a fost scos in public de la Expozitia Mondiala care a avut loc in 1965 la New York, va fi unul dintre punctele de atractie ale licitatiei de arta britanica din secolul al 20-lea, organizata de Sothebya€™s la Londra, in decembrie.
    Frances Christie, reprezentat al casei de licitatii, a declarat: "Marrakech nu are doar o provenienta extraordinara, dar constituie si un subiect foarte drag lui Churchill"


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.