Un individ care se dadea drept Patriarhul Daniel si cerea bani de la diverse persoane si institutii a fost retinut in timp ce incasa banii escrocati.

Barbatul care a sunat la mai multe firme, banci si institutii de stat, inclusiv minister
Un individ care se dadea drept Patriarhul Daniel si cerea bani de la diverse persoane si institutii a fost retinut in timp ce incasa banii escrocati.

Barbatul care a sunat la mai multe firme, banci si institutii de stat, inclusiv ministere, recomandandu-se ca PF Daniel, noul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane, se numeste Catalin Alistar, are 31 de ani si este din Bucuresti. El a fost retinut, joi seara, de lucratorii Directiei Generale de Informatie si Protectie Interna, serviciul secret al Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA). Potrivit anchetatorilor, Alistar s-a folosit de identitatea Patriarhului Daniel pentru a contacta doi oameni de afaceri, carora le-ar fi cerut sa doneze 4.000-5.000 de euro pentru un enorias bolnav care necesita tratament in strainatate. In acest mod, barbatul ar fi obtinut de la un patron din Sighetul Marmatiei suma de 12.000 de lei, iar de la un alt om de afaceri din Bucuresti o alta suma de bani. Filantropii au fost indrumati sa trimita banii la Oficiul Postal nr. 1 din Onesti, pe un nume fictiv, cu mentiunea ca ei sa poata fi ridicati si de Catalin Alistar. Cand a ridicat banii trimisi prin p osta, a fost “saltat” de oamenii legii. Ieri a fost prezentat magistratilor de la Tribunalul Bucuresti, cu propunerea de arestare preventiva.

Patriarhia a tras semnalul de alarma
Un comunicat de luni al Biroului de Presa al Patriarhiei Romane semnala ca una sau mai multe persoane se folosesc de numele Patriarhului in escrocherii. Comunicatul Patriarhiei preciza: “Intrucat, in ultimele zile, am constatat cu mirare faptul ca mai multe persoane dubioase au solicitat telefonic sume de bani unor ministere, banci si firme particulare, prezentan-du-se drept Parintele Patriarh Daniel, Patriarhia Romana atentioneaza asupra faptului ca este vorba de impostori care incearca sa profite material si in acelasi timp sa compromita imaginea Bisericii”. Patriarhia Romana a mai precizat, in comunicat, ca nu obisnuieste sa solicite telefonic nimanui sume de bani si bunuri materiale, ci intotdeauna se adreseaza in mod oficial in scris institutiilor publice si de drept privat, daca este nevoie. Biroul de Presa a adresat o rugaminte celor care se vor mai confrunta cu astfel de situatii sa le trateze ca acte ale unor impostori.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.