Guvernul ceh ar putea impune restrictii pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari, potrivit unui proiect de lege aprobat de Camera Deputatilor, relateaza CTK. Proiectul de lege trebuie aprobat de Senat si de presedinte, pentru a intra in vi
Guvernul ceh ar putea impune restrictii pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari, potrivit unui proiect de lege aprobat de Camera Deputatilor, relateaza CTK. Proiectul de lege trebuie aprobat de Senat si de presedinte, pentru a intra in vigoare. Legea se va aplica si cetatenilor din state care vor adera la Uniunea Europeana.

Ministrul Muncii, Petr Necas (Democratii Civici, ODS), a declarat in Camera Deputatilor ca guvernele cehe au sprijinit intotdeaua libera circulatie a fortei de munca, insa legislatia ceha ar trebui sa cuprinda anumite metode de siguranta.

Cehia si-a deschis in totalitate piata muncii pentru romani si bulgari, imediat dupa aderarea celor doua tari la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007. Potrivit actualei legislatii, tara poate limita accesul pe piata muncii al cetatenilor din tari care aplica astfel de limitari muncitorilor cehi.

Legatura video intre Romania si cetatenii sai din Spania


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.