Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a decis respingerea cererii de chemare in judecata formulata de Paul-Philippe al Romaniei, avand ca obiect anularea deciziei de restituire a Domeniului Sinaia-Predeal emisa de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC)
Judecatoria sectorului 1 Bucuresti a decis respingerea cererii de chemare in judecata formulata de Paul-Philippe al Romaniei, avand ca obiect anularea deciziei de restituire a Domeniului Sinaia-Predeal emisa de Ministerul Culturii si Cultelor (MCC) in favoarea regelui Mihai. Potrivit unui comunicat al MCC, decizia instantei s-a pronuntat la 22 iunie.

Printul Paul de Romania a declarat, la 15 iunie, ca protocolul prin care domeniul Peles a fost retrocedat fostului suveran al Romaniei, regele Mihai I, este ilegal si este suspendat printr-o cerere introdusa in instanta de avocatii sai. Printul Paul a spus ca autoritatile romane si actualul ministru al culturii, Adrian Iorgulescu, i-au promis ca va fi chemat la negocierile privind retrocedarea domeniului Peles, dar in final nu a fost anuntat cand s-au purtat discutiile.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.