Teheranul  a blocat o vizita neanuntata a inspectorilor AIEA la uzina de la Natanz (centrul tarii), in ciuda angajamentului dat in timpul negocierilor de a permite controalele. In luna martie, autoritatile republicii islamice au refuzat instala
Teheranul a blocat o vizita neanuntata a inspectorilor AIEA la uzina de la Natanz (centrul tarii), in ciuda angajamentului dat in timpul negocierilor de a permite controalele. In luna martie, autoritatile republicii islamice au refuzat instalarea de camere video de supraveghre permanenta in subsolurile uzinei, unde sunt centrifugele pentru imbogatirea uraniului. In schimb, au autorizat vizite frecvente si neanuntate ale inspectorilor nucleari. Informatia cu privire la „esecul complet” al unei inspectii, data publicitatii ieri, se refera la un fapt petrecut in data de 21 aprilie, potrivit AFP, care citeaza surse diplomatice. O vizita neanuntata ar trebui sa se produca repede, dar iranienii nu au pus mijloace de transport la dispozitia inspectorilor si nu le-au permis accesul in subsoluri ca sa numere centrifugele.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.