Puritanii anilor '90 erau agresivi la orice le-ar fi amintit de epoca rosie. Prezenta unui fost FSN-ist in sediul GDS, asa cum s-a intamplat recent, cand presedintele suspendat a fost invitat sa stea de vorba cu o parte a societatii civile, ar fi fo
Puritanii anilor '90 erau agresivi la orice le-ar fi amintit de epoca rosie. Prezenta unui fost FSN-ist in sediul GDS, asa cum s-a intamplat recent, cand presedintele suspendat a fost invitat sa stea de vorba cu o parte a societatii civile, ar fi fost explicabila doar dac-ar fi intrat prin efractie. Autoproclamat ca lider al curentului de dreapta, Basescu a fost initial un social-democrat, si s-a luptat pentru locul din Internationala Socialista cu socialistii lui Iliescu. Basescu a ales "schimbarea la fata" doar dupa ce a descoperit ca polul Popular din Parlamentul European este cel mai puternic si ca partiduletul lui ar fi avut numai de castigat de pe urma asocierii cu popularii. Asa au ramas liderii socialistilor europeni stupefiati vazand un partid de stanga, membru al Internationalei, devenit peste noapte de dreapta.

Şi s-a schimbat asa de tare Basescu de la o zi la alta ca tot electoratul captiv Aliantei Civice, transferat apoi Conventiei Democratice, a devenit electoratul lui Traian Basescu. Liderul rosul s-a vopsit atat de credibil in portocaliu, c a toti luptatorii pentru drepturile omului au lasat, de dragul lui, tema luptei pentru restrangerea puterii serviciilor secrete, de-o parte. Fostii detinuti politici sunt multumiti ca raportul prezidential a infierat comunismul si ca s-au gasit micii delatori, drept pentru care interceptarile ilegale operate cu binecuvantarea sefului statului reprezinta doar mijlocul scuzabil pentru indeplinirea "scopului sfant": prinderea marilor corupti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.