Politistii bucuresteni au dat, in aceasta saptamana o grea lovitura piratilor de software, filme si muzica. Site-ul torrentbits.ro a fost inchis in urma unei actiuni concertate a politistilor din domeniul de proprietate intelectuala si a organizatii
Politistii bucuresteni au dat, in aceasta saptamana o grea lovitura piratilor de software, filme si muzica. Site-ul torrentbits.ro a fost inchis in urma unei actiuni concertate a politistilor din domeniul de proprietate intelectuala si a organizatiilor de profil. Mii de CD-uri pirat au fost confiscate si au fost intocmite dosare penale.

Doi bucuresteni care administrau site-ul de unde puteau fi downloadate programe, jocuri, muzica si filme fara licenta, sunt cercetati de politisti si procurori pentru raspandire de materiale digitale fara licenta si fara autorizatie. Ei risca, pe langa amenzile grele primite, cel putin doi ani de inchisoare. Numele celor doi nu poate fi dezvaluit, intrucat cercetarile si actiunile politiei continua. Site-ul avand 16.000 de utilizatori inregistrati in toata tara a fost inchis, inca de vineri.

Descinderi la domiciliu
Politistii au facut perchezitii, joi dimineata, intr-un imobil din Bucuresti, unde se stia ca-si desfasoara activitatea cei doi. Aici, au fost prinsi cei doi administratori ai site-ului, ambii in varsta de 40 de ani. Politistii au confiscat 5.200 de CD-uri si DVD-uri, cele mai multe dintre ele continand filme. La domiciliul perchezitionat au mai fost gasite patru calculatoare, din care unul functiona ca server.


Utilizatorii nu plateau nimic


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.