Intr-o atmosfera campeneasca, urmand normele Uniunii Europene, la Muzeul Taranului Roman (MTR) din Capitala a avut loc, joi seara, deschiderea Festivalului Filmului European 2007. Aflat la a XI-a editie, acesta celebreaza diversitatea culturala, imb
Intr-o atmosfera campeneasca, urmand normele Uniunii Europene, la Muzeul Taranului Roman (MTR) din Capitala a avut loc, joi seara, deschiderea Festivalului Filmului European 2007. Aflat la a XI-a editie, acesta celebreaza diversitatea culturala, imbinand cinematografia cu gastronomia. Editia din acest an combina accesul la imagini si arome prin Festivalul culinar Slow Food si are si o sectiune speciala: „Diversitate cinematografica si gastronomica“. Sectiunea reprezinta un adevarat festin cultural, este vorba de noua filme al caror subiect graviteaza in jurul temelor culinare. Slow Food ne invata cum sa mancam sanatos si in tihna si pledeaza pentru educatia gustului. Este reversul Fast-Food si imbina placerea gastronomiei traditionale cu etica si responsabilitatea fata de mediul inconjurator. La a XI-a editie a Festivalului participa 46 de filme din 24 de tari si, printre altele, o noua sectiune: filme scurte realizate de elevii de liceu, dar si proiectii in aer liber si simultane. Filmele vor fi proiectate la Cinema Studio si in curtea Muzeului Taranului Roman, care va fi transformata intr-un cinema si restaurant in aer liber. Un nou spatiu, numit E-Uranus, planeta europeana a diversitatii culturale, va incepe sa faca proiectii in aer liber chiar in momentul inchiderii Festivalului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.