Peste 60 de jurnalisti s-au intrecut sambata pentru a castiga "Cupa SPP 2007" la tir, concurs care a marcat aniversarea a 17 ani de la infiintarea Serviciului de Protectie si Paza.

La categoria pentru barbati, Cupa a fost castigata de jur
Peste 60 de jurnalisti s-au intrecut sambata pentru a castiga "Cupa SPP 2007" la tir, concurs care a marcat aniversarea a 17 ani de la infiintarea Serviciului de Protectie si Paza.

La categoria pentru barbati, Cupa a fost castigata de jurnalistul Eduard Pascu, de la Gardianul, cu 59 de puncte din maximum 60, pe locul doi s-a situat Dan Bacan de la cotidianul Atac, cu 58 de puncte, iar locul trei a fost obtinut de Dan Bucura de la ziarul Gardianul.Concursul s-a desfasurat pe poligonul Domnesti, apartinand Misterului Apararii, unde jurnalistii au tras cu pistoale marca Steyr de calibru 9 milimetri, avand la dispozitie patru gloante de reglare a tirului si sase gloante pentru concurs.Premierea castigatorilor a fost oficiata de directorul SPP, generalul maior Lucian Pahontu."Cupa SPP 2007" a inclus si concursul "Miss Pistol", castigat cu unanimitate de voturi de Adina Anghelescu, de la cotidianul Gardianul.



"Cupa SPP 2007" a reprezenta t cea de-a saptea editie a concursului de tir pe care Serviciul de Paza si Protectie l-a organizat pentru a marca aniversarea serviciului.

(N.I.)




Piturca sfideaza logica. Selectionerul considera Bundesliga o competitie de mana a doua
Sezonul foarte bun reusit de Sergiu Radu si Vlad Munteanu in Bundesliga i-a provocat mari batai de cap selectionerului, care are un dinte impotriva acestora. Pentru a-si sustine decizia in ceea ce priveste neconvocarea celor doi, Victor Piturca invoca argumente care starnesc zambete atat in tara, cat si in Germania.

Inaintea dublei decisive cu Slovenia, in vederea calificarii la CE din 2008, Victor Piturca are o mare problema: sa explice de ce nu-i selectioneaza pe Sergiu Radu si Vlad Munteanu, cei mai in forma fotbalisti de la Energie Cottbus. “Sergiu Radu este unul dintre jucatorii care mi-au atras atentia. Eu repet, insa, ca Bundesliga nu mai este ceea ce era odata si asta s-a vazut si anul trecut, cand Rapid a eliminat doua echipe de top din Germania. E alt nivel la echipa nationala. Nu inseamna ca daca sunt intr-o forma buna si marcheaza des la echipa de club pot da acelasi randament si la nationala", a explicat selectionerul. Trebuie mentionat ca in acest sezon Bayern Munchen a jucat in sferturile Ligii Campionilor, iar Werder Bremen a ajuns pana in semifinalele Cupei UEFA.

Antrenorul celor doi romani de la Energie Cottbus, Petrik Sander, nu intelege de ce elevii sai nu sunt chemati la nationala Romaniei, in conditiile in care au evolutii foarte bune etapa de etapa, in “unul din cele mai tari campionate ale lumii”. Fostul mare jucator Karl - Heinz Rummenigge, un adversar al clasamentului UEFA pe coeficienti, are un punct de vedere total opus fata de Piturca: "Nu pot accepta ca Romania sa fie un pericol pentru Bundesliga, deoarece ei isi aduna punctele numai din Cupa UEFA. Este o mare gluma ce se intampla. Niciodata nu poate fi comparat campionatul Germaniei cu cel al Romaniei". Cunoscandu-l foarte bine pe selectioner, cei doi se feresc sa intre intr-o polemica aprinsa cu acesta, sperand ca in cele din urma Piturca sa revina la sentimente mai bune. “Nu stiu ce are cu noi. Nu i-am facut nimic. Probabil nu ii plac fetele noastre. Asta este. Trebuie sa ne conformam. Va veni si ziua noastra”, a declarat Sergiu Radu.


Clasamentul UEFA il contrazice pe selectioner
Chiar si clasamentul coeficientilor UEFA din ultimele cinci sezoane il contrazice pe selectionerul Romaniei, Germania aflandu-se in continuare in primele forte ale continentului. Iata cum arata aceasta ierarhie dupa incheierea semifinalelor Ligii Campionilor si Cupei UEFA:

1. Spania 76.605 puncte
2. Anglia 68.540
3. Italia 65.802
4. Franta 53.656
5. GERMANIA 44.364
6. Portugalia 42.749
7. ROMANIA 40.165
8. Olanda 39.379
9. Rusia 36.125
10. Scotia 30.500




Dinamovistii s-au recules la Moastele Cuvioasei Parascheva


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.