Sfarsitul de campionat este marcat de un alt fel de declaratii decat jignirile “traditionale”. Se vorbeste numai despre aranjamente si bani dati in stanga si in dreapta. Toti se trezesc vorbind pentru simplul fapt ca regulamentele nu imp
Sfarsitul de campionat este marcat de un alt fel de declaratii decat jignirile “traditionale”. Se vorbeste numai despre aranjamente si bani dati in stanga si in dreapta. Toti se trezesc vorbind pentru simplul fapt ca regulamentele nu impun pedepse mai aspre decat o suspendare pentru cei care acuza fara probe. Ultimul care a iesit in fata este Gigi Becali, patronul Stelei. El a spus ca CFR Cluj a incercat sa plateasca trei jucatori ai lui FC Arges pentru ca acestia sa nu isi apere corect sansele in partida directa (incheiata la egalitate, scor 0-0). „Se va forma o comisie care sa ancheteze spusele lui Gigi Becali, dar daca acesta nu va veni cu probe, nu va pati mare lucru. O sa mai primeasca o suspendare, pentru ca astea sunt regulamentele la noi”, a spus Dumitru Dragomir, presedintele LPF.

Jignirile dintre conducatorii de club, care au marcat cea mai mare parte a returului, au fost date uitarii pe acest final de sezon. De o saptamana, s-a trecut la o noua faza. Oficialii lui CFR Cluj, Rapid si Steaua se intrec in dezvaluiri despre aranjamente si motivari financiare ale tertilor, dar nimeni nu aduce vreo proba. „Ciorovaia la” a fost ignorata pana acum de conducatorii fotbalului romanesc, explicatia fiind una cat se poate de simpla si de penibila: nu exista regulament care sa ii pedepseasca pe cei care lovesc in imaginea altora fara sa isi probeze cele spuse.

Depunctarea cluburilor ramåne unica solutie
Saptamana a inceput cu un scandal intre Rapid si Poli Iasi. Giulestenii i-au acuzat pe moldoveni ca ar fi evoluat pe o suma totala de 100.000 de euro, venita din partea lui Gigi Becali. Dupa felul cum au jucat, nepunand in pericol nici un moment poarta rapidista, toata tevatura nu avea decat un singur scop: sa atraga atentia asupra motivarii financiare a tertilor. Nici nu s-a incheiat bine acest scandal ca pornit un altul, bazat, se spune, pe anumite probe. Concret, Becali a declarat ca are dovezi care atesta faptul ca trei jucatori ai lui FC Arges, Chita, Tanasa si Stan, au fost contactati de presedintele Unirii Urziceni, Viorel Ilinca, sa nu joace corect in meciul cu CFR Cluj. „Va aduc probe ca cineva a facut ceva murdar. Chita a fost contactat de o persoana ca sa i se dea 15.000 de euro ca sa tranteasca meciul cu CFR. Aceeasi propunere le-a fost facuta si lui Tanasa si Mircea Stan. Cate 15.000 de euro pentru fiecare. Ilinca s-a intalnit cu Chita“, a declarat Becali. Afirmatiile lui au fost confirmate si de catre patronul din Trivale, Cornel Penescu: „Ilinca s-a intalnit cu Alin Chita in centrul Pitestiului. Jucatorul mi-a spus acest lucru. I-a propus sa nu joace corect, iar in schimb va primi 15.000 de euro. Aceeasi propunere a fost facuta si pentru Mircea Stan si Tanasa“. Blatul nu s-a mai realizat, dar in urma lui au ramas acuzatiile.

'Corleone>> recunoaste ca regulamentele sunt facute cu picioarele
Mingea este acum in terenul Ligii lui Mitica. Seful LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, ieri, ca Liga se va implica in cazul jucatorilor pitesteni si il asteapta pe Gigi Becali sa aduca probele. „Sunt interese mari la mijloc si fiecare incearca sa puna presiune. LPF se va implica prin comisiile abilitate si va cerceta acest caz. Toti sustin ca au probe, dar cand e sa le aduca nu mai vine nimeni. Astept ca Gigi Becali sa se prezinte cu aceste probe. Personal cred ca Viorel Ilinca nu e vinovat cu nimic, e baiat bun si un presedinte adevarat. Nu cred ca ar fi in stare sa se bage in asa ceva”, a declarat, pentru NewsIn, Dumitru Dragomir. „Corleone” a adaugat ca Politia nu are nici un motiv sa se implice: „Politistii nu au de ce sa se bage. Cum ar fi ca Politia sa se implice in tot ce spune fiecare cretin din tara asta? Si Voiculescu a spus ca are probe ca presedintele Traian Basescu este securist, dar cand a fost chemat sa le aduca nu s-a mai prezentat“. Dragomir a precizat ca totul face dintr-o strategie a lui Gigi Becali: „E lupta mare la locul doi. Gigi nu e prost, ii invrajbeste pe toti si isi vede interesul. Aici nu este vorba de coruptie, ci doar de batalia pentru locul doi. Daca Becali nu vine cu dovezile, risca o amenda sau o suspendare, conform regulamentului“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.