Dupå ce l-au incåierat pe Cålin Popescu Tåriceanu cu Traian Båsescu, acum un an si jumåtate, proiectele de legi din domeniul sigurantei nationale sunt acum la un pas de a dinamita proaspåta cumetrie dintre p
Dupå ce l-au incåierat pe Cålin Popescu Tåriceanu cu Traian Båsescu, acum un an si jumåtate, proiectele de legi din domeniul sigurantei nationale sunt acum la un pas de a dinamita proaspåta cumetrie dintre pesedisti si liberali. Dacå la chestiuni cu miza grea, gen suspendarea lui Båsescu sau demiterea directorului TVR, alianta PSD-PNL a functionat, cand a venit vorba de legile Secu s-a schimat foaia. Specialistii din fiecare tabårå s-au dovedit o nucå greu de spart, fiecare tinand cu dintii de propriile viziuni de securitate. Care viziuni, cu mici exceptii, se cam bat cap in cap.

Såptåmana care vine va fi una decisivå pentru pachetul cu pricina, pentru cå ele vor fi supuse dezbaterii la Senat, iar modificåri sau adåugåri pe ele nu se vor mai putea face. Din acest motiv, in PSD e agitatie mare, iar personaje cu greutate din acest partid negociazå la sange cu proaspetii aliati pe fiecare paragraf in parte. Viziunea PSD-istå de securitate este in aceastå pe rioadå tinutå la secret. Este vorba de doar 5 proiecte de legi, nu de 7 cat au trimis liberalii in Parlament , dar care schimbå total regulile jocului, atat in domeniul interceptårilor, cat si in cel al eliberårii de mandate judecåtoresti pentru asa ceva.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.