Zeci de microbuze scolare din judet circula fara licenta Autoritatii Rutiere Romane. Pentru aceasta ilegalitate, primariile comunelor in care elevii sunt adusi la scoala cu microbuzele ar trebui sa plateasca amenzi in valoare de peste patru miliarde
Zeci de microbuze scolare din judet circula fara licenta Autoritatii Rutiere Romane. Pentru aceasta ilegalitate, primariile comunelor in care elevii sunt adusi la scoala cu microbuzele ar trebui sa plateasca amenzi in valoare de peste patru miliarde de lei.

Din 2001, de cand au intrat in functiune microbuzele pentru transportul elevilor, vehiculele circula fara nici un fel de autorizatie. In mod normal, orice microbuz care desfasoara activitati de transport ale persoanelor trebuie sa detina o licenta care se elibereaza de Autoritatea Rutiera Romana (ARR). Aceast document atesta ca autovehiculul prezinta siguranta atat pentru pasageri, cat si pentru restul masinilor din trafic. Din cele 34 de microbuze cate sunt acum in judetul Bacau, nici unul nu are licenta de transport, iar cei care au obligatia sa obtina aceste licente spun ca Inspectoratul Scolar nici macar nu-i baga in seama.

'Sa rezolve inspectoratul>>
Daca microbuzele sunt prinse in trafic fara licenta de transport, institutiile care le administreaza risca amenzi de 20.000 lei, pe care ar trebui sa le plateasca pri mariile, institutiile care le au in custodie. Primarii arunca vina in curtea Inspectoratului Scolar Judetean. „Microbuzul nostru duce copii la patru scoli. Noi nu prea stim ce tebuie facut in acest sens, iar Inspectoratul si-a luat mana de pe noi. De unde sa platim noi 200 de milioane de lei amenda?! Nu avem atatia bani sa rezolvam problemele comunei“, ne-a explicat Carmen Nistor, sectretarul Primariei Ghimes-Faget. Alti reprezentanti ai primariilor spun ca, daca problema nu va fi rezolvata de catre ISJ, nu mai lasa masinile sa circule prin sate. „200 de milioane ?!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.