In ultimele luni, operatorii alternativi care ofera servicii de telefonie fixa au castigat din ce in ce mai multi clienti, in vreme ce Romtelecom pierde teren vazand cu ochii. Intr-o prima faza, imediat dupa ce operatorii alternativi si-au consolidat

In ultimele luni, operatorii alternativi care ofera servicii de telefonie fixa au castigat din ce in ce mai multi clienti, in vreme ce Romtelecom pierde teren vazand cu ochii. Intr-o prima faza, imediat dupa ce operatorii alternativi si-au consolidat pozitia, lupta s-a purtat in oferte.

Ca sa-i sufle clientii Romtelecomului, unii dintre operatorii alternativi au lansat oferte care merg pana la abonament gratuit cu minute incluse pentru achizitionarea la pachet a trei servicii: cablu tv, internet si servicii de voce (telefon fix). Problemele reale cu care se confrunta clientul insa tin de faptul ca teritoriile sunt impartite intre operatori. Degeaba isi doreste un anumit client sa se aboneze la UPC Astral, de pilda, daca zona respectiva este monopolizata de RDS. In acest caz, are de ales intre Romtelecom si UPC. Exista orase intregi in care un singur operator de servicii de telecomunicatii detine monopolul.

In Romania sunt peste 4.600.000 de utilizatori de telefonie fixa. Romtelecom ramane lider de piata cu aproape peste 3,4 milioane de utilizatori, in timp ce RCS&RDS sau UPC, lideri pe segmentul operatorilor alternativi, nu insumeaza mai putin de jumatate de milion. La ora actuala, pe piata telefoniei fixe, operatorii alternativi detin o cota de piata destul de mica, situata undeva in jurul valorii de 10%. Primii clienti ai acestora au fost, cum era si firesc, firmele si companiile multinationale, unde traficul de voce se situeaza la un nivel extrem de ridicat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.