„Basescu la Palat, Parlamentul dizolvat” este indemnul romanilor din Montreal care vor manifesta duminica 13 mai, de la ora 13.00 in fata Consulatului General al Romaniei, Romanian Global News. Mai multe grupari dar si media locala de li
„Basescu la Palat, Parlamentul dizolvat” este indemnul romanilor din Montreal care vor manifesta duminica 13 mai, de la ora 13.00 in fata Consulatului General al Romaniei, Romanian Global News. Mai multe grupari dar si media locala de limba romana doresc sa transmita un mesaj de sustinere a democratiei si invita toti romanii sa voteze impotriva demiterii abuzive a presedintelui Traian Basescu.„Este nevoie urgenta de o lege a lustratiei pentru a elimina coruptia din Parlament reprezentata de fostii comunisti care acum s-au metamorfozat in democrati. Se vorbeste mult despre cine a facut politie politica, dar la o analiza atenta si impartiala, se poate trage concluzia ca majoritatea parlamentarilor au fost colaboratori ai vechiului sistem.”, sustin protestatarii.

Romanii din Franta, asteptati la vot
Romanii din Franta pot sa isi exercite dreptul la vot sambata, 19 mai, la referendumul pentru demiterea Presedintelui Romaniei, in mai multe sectii de votare. Astfel, acestia pot sa mearga la vot la sediul ambasadei si la consulatele generale ale Romaniei din Franta, intre orele 08:00-20:00, la urmatoare le adrese: Paris, Ambasada, resedinta ambasadorului: 123, rue Saint Dominique 75007, Paris Cedex 07, Lyon, Consulat General, la sediul consulatului general: 29, rue de Bonnel-69003 Lyon, intrarea publicului se face prin strada Le Royer, colt cu Marechal de Saxe. Marsilia, Consulat General, la sediul consulatului general: 157, Bd Michelet 13009 Marseille - France, Strasbourg, Consulat General, la sediul consulatului general: 25, rue Trubner; 67000 - Strasbourg.Dreptul de vot se poate exercita in baza unui document de identitate romanesc valabil (pasaport romanesc sau carte de identitate romaneasca). De indata ce Biroul Electoral Central va comunica intructiuni referitoare la procedura de votare, acestea vor fi afisate in timp util pe site-ul ambasadei, informeaza misiunea diplomatica romana din capitala Frantei.

Autoritatile din Milano speriate de numarul mare de romani
Sunt muncitori in constructii, asistente si menajere, mana de lucru la preturi mici, angajati harnici. Sunt barbatii si femeile din comunitatea romaneasca din Milano. Un numar oficial de 40.000 de persoane. La acestia se adauga si cei ajunsi in Italia de la inceputul anului 2007, data de la care Romania este membru al Uniunii Europene. Romanii vin in Italia, in mare parte la Milano, pentru ca salariile sunt mult mai mari raportat la tara de origine, mergand chiar pana la dublu. Aceasta este realitatea chiar daca majoritatea salariilor sunt bani platiti la negru.

Potrivit vice-primarului din Milano, Riccardo De Corato “la inceputul lunii ianuarie am trimis o interogare catre Parlament si catre ministrul de Interne.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.