In vreme ce scena politica s-a transformat demult in Piata Ferentari, in vreme ce la Curtea Constitutionala se lucraza peste program iar comitete si comisii de ancheta vor sa afle ce se mai asculta prin Romania, demisiile la nivel inalt curg, din s
In vreme ce scena politica s-a transformat demult in Piata Ferentari, in vreme ce la Curtea Constitutionala se lucraza peste program iar comitete si comisii de ancheta vor sa afle ce se mai asculta prin Romania, demisiile la nivel inalt curg, din spirit de solidaritate, si tot in momentul in care pana si ambasadorul Statelor Unite transmite un grav semnal de alarma sa ne mai potolim odata, ieri, pentru prima data in acest an, s-a intrunit Consiliul Suprem de Aparare al Tarii. Dupa ce initial anuntase ca, dupa terminarea sedintei de la Cotroceni, va face o declaratie de presa, premierul Tariceanu, in stilu-i caracteristic, s-a razgandit. In schimb, Traian Basescu aparut in fata presei si a spus cam ce s-a intamplat la CSAT. Potrivit unor surse, discutiile in cadrul CSAT nu au avut un caracter tensionat si nu s-au iscat dispute. Asta ar mai fi lipsit, sa se mai si paruiasca. Presedintele Basescu a declarat ca a fost adoptata strategia nationala de aparare a tarii, documentul urmand sa fie transmis, azi, Parlamentului. Fiecare din institutiile statului vizate de Legile sigurantei nationale trebuie sa transmita propriile observatii la comisiile parlamentare care analizeaza aceste proiecte. Pe de alta parte, presedintele a adaugat ca s-a mai prezentat si raportul Ministerului Justitiei privind lupta anicoruptie, Basescu apreciind ca s-au facut progrese "dar viteza de a se ajunge de la inculpare la condamnare este destul de scazuta". La acest capitol, o analiza serioasa trebuie sa se faca si asupra a ceea ce s-a intamplat in domeniul energiei, din 200 pana in prezent. La intrebarile jurnalistilor cum comenteaza decizia Adrianei Saftoiu de a parasi Cotroceniul si a scenariilor tesute in urma acestui lucru, presedintele a declarat ca a ramamas si el uimit de acste scenarii, de faxuri interceptate". "A ramas un partener care a decis sa plece in viata civila. Ii voi fi un bun prieten" a precizat Basescu adaugand ca ii multumeste pentru activitatea depusa. Cat despre inlocuitorul Adrianei Saftoiu, acesta nu va fi nici din presa, nici de la partide, dar va fi mai "rece"! In incheiere, presedintele a spus ca le-a cerut membrilor CSAT, care sunt si oameni politici ca, indiferent care este solutia, s-o adopte cat mai rapid printr-o decizie si sa puna astfel capat crizei politice. "Daca s-ar face chiar azi , ar fi foarte bine". Legat de declaratia sa de la bilantul SRI, in care s-a referit la negocierile cu Parlamentul, Basescu a tinut, ieri, sa puncteze: Eu nu negociez cu nimeni, nici macar cu PD, voturile din Parlament".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.