Ministrul sanatatii vrea sa impuna in W.C.-urile din trenurile personale dotari de cinci stele. Toaletele din vagoane trebuie sa aiba, obligatoriu, sapun lichid, hartie igienica, servetele, tablete dezodorizante si materiale dezinfectante

Ministrul sanatatii vrea sa impuna in W.C.-urile din trenurile personale dotari de cinci stele. Toaletele din vagoane trebuie sa aiba, obligatoriu, sapun lichid, hartie igienica, servetele, tablete dezodorizante si materiale dezinfectante

Invocand nivelul de civilizatie si de trai occidental, ministrul sanatatii a decis sa-si „construiasca“ o fabrica de amenzi. Astfel, acesta vrea sa impuna standarde de igiena care, din motive de saracie lucie, nu vor putea fi respectate in Romania de astazi. Ceea ce se va intampla este lesne de prevazut: sanctiunile vor curge pe banda rulanta, umpland vistieria ministerului nicolaescian.

Eugen Nicolaescu, de la Sanatate, a decis sa civilizeze Romania cu orice pret. In acest sens, ministrul a elaborat un proiect de ordin privind normele de igiena pentru transporturile de persoane. Potrivit actului normativ, in vagoanele trenurilor de calatori trebuie sa existe un spatiu pentru spalat langa WC, cu planseu impermeabil, oglinda, cuier, lavoar iluminat artificial, priza electrica, vas pentru sapun lichid, cu dispozit ive de dozare si cutie pentru prosoape de hartie utilizate. Totodata, dotarea minima a WC-urile din trenuri trebuie sa cuprinda sapun lichid, hartie igienica, servetele, tablete dezodorizante, materiale dezinfectante, precum si pungute de polietilena, pentru colectarea tampoanelor igienice folosite. In compartimente, temperatura in sezonul rece va fi de minimum 18 grade Celsius, iar temperatura corpului de incalzit nu va depasi 80 grade Celsius. Toate statiile de cale ferata trebuie sa aiba grupuri sanitare in numar suficient, care sa fie dotate cu hartie igienica, sapun, mijloace de stergere sau zvantare a mainilor dupa spalare. Este insa greu de crezut ca astfel de prevederi se si pot aplica in prezent.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin