Accident de munca. Verificarile in cazul ofiterului MAI impuscat la vanatoare indica faptul ca intamplarea penala urmata de un deces a fost un accident de munca. Anchetatorii au dat-o la intors, sustinand ca focurile de arma s-au tras in timpul parti

Accident de munca. Verificarile in cazul ofiterului MAI impuscat la vanatoare indica faptul ca intamplarea penala urmata de un deces a fost un accident de munca. Anchetatorii au dat-o la intors, sustinand ca focurile de arma s-au tras in timpul partidei si nu in afara ei, asa cum se stabilise initial. Desi s-au facut afirmatii ca participantii la vanatoare, multi angajati ai MAI, consumasera alcool, ei nu au fost testati, sub pretextul ca erau doar ""spectatori"" la eveniment.

La doua saptamani dupa producerea incidentului de la Horezu in care subcomisarul Iulian Ilie, seful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Ilfov, a fost ucis, ancheta a luat o alta turnura. O mare parte din vina apartine desigur mortului, care si-a pus singur viata in pericol. Ciudat este insa cum la cateva zile anchetatorii valceni au stabilit ca focurile de arma s-au tras cat se poate de legal, desi initial au afirmat ca impuscaturile s-au produs dupa terminarea partidei de vanatoare. ""Nu, vanatoarea nu se terminase. Au fost trase patru focuri de arma, iar unul apartinea victimei. Dupa reconstituire, probele au indicat ca ofiterul MAI parasise pozitia si a depasit perimetrul. Oricum, glontul a venit de la distanta de 28 de metri. La cat de puternice erau pustile, el ar fi fost nimerit si de la 3 kilometri"", a declarat comisarul Nicolae Sardarescu, seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Valcea.

Caz penal. Desi angajatii MAI au consumat alcool in timpul partidei de vanatoare, in final vina apartine tot mortului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.