Ziaristul care a descoperit documentele cu caracter secret postate pe internet de un ofiter din IJP Hunedoara a fost pus sub invinuire de procurorii DIICOT Hunedoara, dupa ce doi ofiteri ai BCCO Alba-Iulia au incercat sa-l ancheteze ilegal, fara sa-

Ziaristul care a descoperit documentele cu caracter secret postate pe internet de un ofiter din IJP Hunedoara a fost pus sub invinuire de procurorii DIICOT Hunedoara, dupa ce doi ofiteri ai BCCO Alba-Iulia au incercat sa-l ancheteze ilegal, fara
sa-l informeze ca exista o plangere impotriva lui. Acest lucru s-a intamplat in conditiile in care politistului vinovat i-a fost diminuat salariul pe trei luni.

Procurorii DIICOT l-au invinuit pe ziaristul Catalin Docea, cel care a facut publica greseala politistului, ca a incalcat art. 42, 44, al. 2 si 3 din Legea 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, iar daca va fi gasit vinovat, risca intre trei luni si 12 ani de inchisoare.

La data de 25 octombrie 2006, Aurel Buruiana, din cadrul IJP Hunedoara, a copiat din calculatorul de la birou, pe un memory stick, diverse materiale, parte dintre acestea clasificate ""Secret de serviciu"", pe care ulterior le-a introdus in calculatorul personal de la domiciliu si le-a ""share""-uit spre libera copiere a oricarui internaut.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.