Presedintele Basescu, cu energia si nonconformismul sau, a initiat o politica externa mult mai dinamica si promitatoare decat era pana acum. Si-a construit o baza solida de plecare, promovand faimoasa sa axa Washington-Londra-Bucuresti, in care explo
Presedintele Basescu, cu energia si nonconformismul sau, a initiat o politica externa mult mai dinamica si promitatoare decat era pana acum. Si-a construit o baza solida de plecare, promovand faimoasa sa axa Washington-Londra-Bucuresti, in care exploateaza pozitia geografica a Romaniei, ca si importanta viitoare a Marii Negre. De asemenea, a inceput sa urzeasca un sistem complex de relatii cu tarile vest-europene pentru integrarea cu Uniunea Europeana, dar si cu Rusia, mai ales cu cercurile ei financiare. Totodata, avand o motivatie istorica si una privind siguranta nationala a inceput sa se implice in situatia sensibila si posibil explozibila de dincolo de Prut.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.