13:34 REZULTATE TESTE NATIONALE. Peste doua sute de mii de absolventi de clasa a VII-a au aflat notele obtinute la testele nationale. DONATIE. SMURD Targu-Mures a primit o noua masina de interventii in valoare de aproape 300.000 de euro. 1

13:34 REZULTATE

TESTE NATIONALE. Peste doua sute de mii de absolventi
de clasa a VII-a au aflat notele obtinute la testele nationale.
DONATIE. SMURD Targu-Mures a primit o noua masina de interventii in valoare
de aproape 300.000 de euro.

13:39 VICTIME

BILANT. MAI a anuntat ca trei persoane sunt inca disparute si 12 au murit in inundatiile din ultimele zile. Ultimul bilant arata ca 127 de persoane din Bistrita Nasaud si Galati sunt inca sinistrate. Cele mai multe victime s-au inregistrat in Bistrita.
ACCIDENT. Sase persoane au murit si alte doua au fost ranite grav in urma unui accident rutier produs in judetul Ialomita, pe DN 2A. Un Logan care mergea dinspre Bucuresti spre Constanta a intrat pe contrasens intr-o curba, lovind din plin un Matiz care venea din sens opus.

FURTUNA. Ploile torentiale au facut din nou pagube la sfarsitul saptamanii trecute. La Craiova, mai multe strazi au fost acoperite de ape, iar sectia de radiologie a Spitalului Judetean de Urgenta a fost inchisa temporar din cauza apei care a patruns prin geamurile prost izolate. Opt localitati din judetul Alba au ramas fara energie electrica dupa ruperea unor stalpi de electricitate si zeci de gospodarii au fost inundate. (L.D., N.A.)

LOTO - Report la 6/49 si la Noroc
Impatimitii de Loto nu au reusit sa ghiceasca toate cele sase numere extrase la Loto 6/49 aseara, astfel ca premiul de 519.729 lei noi de la prima categorie s-a reportat. Varianta castigatoare a fost 44, 45, 10, 35, 39, 28. Pentru categoria a doua, sase jucatori vor primi aproape 35.000 de lei. La Noroc, numarul extras a fost 1761776. La prima categorie s-au reportat 400.000 de lei.

DEZBATERE - Bistroe, pe agenda discutiilor
Romania i-a cerut din nou Ucrainei sa isi respecte angajamentele fata de comunitatea internationala in ceea ce priveste problema canalului Bistroe. Aflat la o dezbatere la Odessa, ministrul roman de externe, Mihai Razvan Ungureanu, a spus ca autoritatile de la Kiev trebuie sa tina cont de tratatele si conventiile internationale pe care le-a semnat. El a mai spus ca rezolvarea conflictelor inghetate din bazinul Marii Negre depinde de o implicare mai mare a UE si a Statelor Unite in regiune.

PROPRIETATI - Protocol pentru apararea drepturilor
Astazi va fi semnat Protocolul de colaborare intre institutiile cu atributii in aplicarea si protejarea drepturilor de proprietate intelectuala, la sediul Parchetului General. Scopul este de a institui
""Grupul de lucru pe probleme
de proprietate intelectuala"".
Potrivit Parchetului, ""infiintarea acestei structuri are ca obiectiv realizarea unei cooperari eficiente intre institutiile de stat cu atributii in aplicarea drepturilor de proprietate intelectuala si sectorul privat, sub coordonarea Ministerului Public."" (Cristian Ionita)
IASI - Pase intre parlamentari
In ton cu atmosfera Campionatului Mondial din Germania, parlamentarii romani si cei din Republica Moldova s-au confruntat la sfarsitul saptamanii trecute, la Iasi, pe gazon. Selectionatele de fotbal ale celor doua institutii au terminat partida la scor egal, 4-4. In echipa romanilor a jucat si primarul Iasiului, George Nichita. (Mirela Cimpoi)
BUGETE EPUIZATE - Primarii in pragul falimentului
Sase primarii din judetul Alba sunt aproape falimentare
si nu vor mai putea sa-si desfasoare activitatea de la 1 iulie din cauza ca si-au epuizat bugetul alocat pentru acest an. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Alba, Ion Dumitrel, primariile in cauza nu mai
au bani nici pentru plata
utilitatilor. (L.D.)
ALBA - Un sfert din masini neinmatriculate
Pentru ca nu si-au preschimbat certificatele de inmatriculare de tip vechi, peste 17.000
de proprietari de automobile
din judetul Alba nu vor mai
putea merge cu masina. Autoritatile vor suspenda inmatricularea acestora de la 1 iulie. La sfarsitul lui 2005, in judet erau inmatriculate 80.450 de autovehicule. (Lucian Dobrater)
CLUJ - Razie impotriva alcoolului la volan
Politistii clujeni au dat amenzi in valoare de 200 de milioane de lei, iar mai multe zeci de permise si taloane auto au fost ridicate in urma unei razii desfasurate in noaptea de sambata spre duminica. Actiunea a vizat depistarea soferilor care s-au urcat la volan sub influenta bauturilor alcoolice. Cei 50 de politisti implicati in razie au retinut 26 de permise. (L.N.)
DOLJ - 45 de sinistrati rromi au fost botezati
Un numar de 45 de copii si tineri de etnie rroma au fost botezati ieri in localitatea sinistrata Rast din judetul Dolj. Cei proaspat crestinati au varste intre 8 luni si 24 de ani. Slujba a fost oficiata la biserica din Rast. (M.G.)

PROTEST - PRM apara bustul lui Antonescu
Liderii PRM au protestat ieri fata de actiunile de demolare a bustului generalului Ion Antonescu din curtea Bisericii ""Sfintii imparati Constantin si Elena"" din Capitala. Potrivit PRM, aceste actiuni sunt intreprinse de Marco Maximilian Katz, presedintele Centrului pentru Monitorizarea Antisemitismului si cercetatorul Andrei Oisteanu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.