Absolventii claselor a XII-a incep de azi examenul de Bacalaureat. Circa 200.000 de tineri vor sustine prima proba a examenului national, si anume Limba si literatura romana oral. Aceasta se va desfasura si maine, 27 iunie. Probele scrise incep l

Absolventii claselor a XII-a incep de azi examenul de Bacalaureat. Circa 200.000 de tineri vor sustine prima proba a examenului national, si anume Limba si literatura romana oral.

Aceasta se va desfasura si maine, 27 iunie. Probele scrise incep la data de 3 iulie. Pentru sesiunea iunie-iulie 2006 a acestui examen s-au inscris 191.299 de elevi, repartizati in 571 centre de examen. Probele orale incep la ora 9:00 si au caracter public, iar examinarea se va realiza, in prezenta a cel putin trei candidati, de cei doi profesori examinatori din comisie.
Probele orale sunt eliminatorii. Candidatul care a obtinut o nota sub 5 sau nu s-a prezentat la o proba orala este declarat ""respins"", respectiv ""neprezentat"" la examenul de Bacalaureat si nu mai participa la probele urmatoare. De asemenea, nu se admit contestatii la probele orale si practice din cadrul examenului de Bacalaureat. (Eugenia Mihalcea)

REZULTATE SLABE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.