Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a aplicat pedepse mai blande si a dispus ridicarea sechestrului asigurator pentru unii dintre membrii retelei Torino, care au traficat aproape cinci tone si jumatate de heroina in zona Balcani, dar seful retelei si alt
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a aplicat pedepse mai blande si a dispus ridicarea sechestrului asigurator pentru unii dintre membrii retelei Torino, care au traficat aproape cinci tone si jumatate de heroina in zona Balcani, dar seful retelei si alti patru raman cu aceleasi pedepse.
Astfel, Ioan Tau, Florin Manea, Radu Furtuna au fost condamnati la cate 8 ani inchisoare, iar Danut Capatana la 6 ani, dupa ce, initial, fusese condamnat la 16 ani inchisoare. Totodata Laszlo Jordaky are de ispasit o pedeapsa de 13 ani si patru luni de inchisoare, precizeaza Mediafax.
Instanta CAB a mai dispus si inlaturarea sechestrul asigurator instituit pe bunurile imobile ale lui Laszlo Jordaky, Andrei Lazar, Bela Kormendy si Thomas Strert.
Torino Sfarlea, seful retelei, Pop Leontin, Demir Abdul Razak, Blahunka Ghyula, Alexandru Peev raman cu aceleasi pedepse, instanta neadmitand cererea acestora de a li se recalcula pedepsele. In 5 octombrie 2005, membrii uneia dintre cele mai puternice grupari de traficanti de droguri care actiona pe ruta balcanica - cunoscuta si sub numele de "reteaua Torino" - au fost condamnati, de Tribunalul Bucuresti, la pedepse cuprinse intre 6 si 21 de ani de inchisoare.
Prin anihilarea retelei, anchetatorii au scos de pe piata de consum ilicit si au confiscat 510 kilograme de heroina, adica aproximativ 7 milioane de doze, in valoare de aproximativ 5,5 milioane de euro.
Au fost confiscate bunuri - vile si masini de lux - dobandite cu bani proveniti din traficul de droguri, in valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro. (Mediafax)


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.