Doi barbati au fost prinsi in flagrant in timp ce urmau sa arunce pe camp 3,5 tone de porumb tratat chimic. Politistii Serviciului Arme Explozivi Substante Toxice Constanta, impreuna cu Garda Nationala de Mediu si reprezentanti ai Unitatii Fitosanita
Doi barbati au fost prinsi in flagrant in timp ce urmau sa arunce pe camp 3,5 tone de porumb tratat chimic. Politistii Serviciului Arme Explozivi Substante Toxice Constanta, impreuna cu Garda Nationala de Mediu si reprezentanti ai Unitatii Fitosanitare Constanta, i-au surprins pe Costantin Camburi, 40 ani, din Tulcea, si Anton Gaman, 34 ani, din localitatea constanteana Ovidiu, in timp ce descarcau dintr-un camion mai multi saci, la 200 m de drumul national 2A, intre Ovidiu si Canalul Poarta Alba - Midia Navodari.
Din verificari, politistii au stabilit ca cei in cauza au descarcat din camion 3,5 tone de deseuri de porumb tratat cu substante fitosanitare.
Porumbul apartinea firmei SC "Hedco" SRL din Arad si fusese lasat in custodie intr-o magazie de cereale din comuna Lumina, administrata de Camburi. Acesta, ajutat de Gaman, a facut curatenie in magazie si a aruncat deseul pe camp. Anchetatorii mai spun ca Camburi nu detinea autorizatie sa depoziteze astfel de produse, iar Gaman nu detinea documente de transport.
Cei in cauza sunt cercetati in stare de libertate pentru savarsirea infractiunilor de poluare prin evacuare, cu stiinta, pe sol a unor deseuri sau substante periculoase si neluarea masurilor de eliminare totala a substantelor periculoase, fapte prevazute de O.U.G. 195/2005.
Cele 3,5 tone de deseuri au fost reambalate si ridicate pentru distrugere, reprezentantii Unitatii Fitosanitare Constanta, urmand sa stabileasca din ce categorie face parte substanta cu care a fost tratat porumbul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.