Duminica, la implinirea a 50 de zile de la Pasti, crestinatatea praznuieste Pogorarea Duhului Sfant asupra Apostolilor lui Iisus si, prin aceasta, a intemeierii Bisericii. La sarbatoarea aceasta se preamareste momentul cand asupra apostolilor care er
Duminica, la implinirea a 50 de zile de la Pasti, crestinatatea praznuieste Pogorarea Duhului Sfant asupra Apostolilor lui Iisus si, prin aceasta, a intemeierii Bisericii. La sarbatoarea aceasta se preamareste momentul cand asupra apostolilor care erau adunati la Ierusalim, impreuna cu Maica Domnului, s-a pogorat "Mangaietorul" lumii, fagaduit de Hristos: "Atunci, din cer, fara veste, s-a facut un vuiet, ca de suflare de vant, ce vine repede si a umplut toata casa unde sedeau ei. si li s-au aratat, impartite, limbi ca de foc si au sezut pe fiecare dintre ei, si s-au umplut toti de Duhul Sfant si au inceput sa vorbeasca in alte limbi, precum le dadea lor Duhul a grai (Fapte 2, 2-4)". Venirea Duhului Sfant ofera certitudinea ca intre Dumnezeu si om, prin Crucea Fiului omului, exista de atunci un legamant vesnic: Apostolii au devenit "martorii" de seama ai Evangheliei lui Iisus.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.