dar iti poate salva si viata. In privinta aparatului de fotografiat, trebuie sa ai un echipament macar semiprofesional, din cauza conditiilor extreme din pestera: lipsa luminii si umiditatea mare. Cele mai interesante pesteri din vestul tarii, la o d
dar iti poate salva si viata. In privinta aparatului de fotografiat, trebuie sa ai un echipament macar semiprofesional, din cauza conditiilor extreme din pestera: lipsa luminii si umiditatea mare. Cele mai interesante pesteri din vestul tarii, la o distanta nu prea mare de Timisoara, sunt Pestera Ursilor, Pestera Romanesti si Pestera Liliecilor.
Simfonii speologice
Romanesti este cea mai mare pestera din Timis. S-a format intr-un masiv de calcare si dolomiti, in apropierea izvoarelor Bega Luncani si Poieni. Pestera din Muntii Poiana Rusca este renumita pentru ecoul pe care-l produce. Dupa un prim concert simfonic din anul 1984, la Romanesti sunt organizate an de an astfel de evenimente. Daca aveti noroc, puteti asista chiar la un concert rock sau jazz, nu neaparat simfonic. Vietuitoarele pesterii, dar si vizitatorii de ocazie si-au putut delecta auzul cu lucrari semnate Mozart, Marcello, Vivaldi sau Enescu. Concertele au fost sustinute de diferite formatii: Orchestra Filarmonica Regala Daneza, Campania Brass din Roma sau orchestra televiziunii "TV2 France". Accesul auto spre Romanesti se face destul de usor: din Timisoara, pe drumul E70, spre Lugoj, apoi pe DN 68A (spre Deva, prin Faget) pana la Cosava. Din comuna Cosava se urmeaza drumul spre Curtea pana in satul Romanesti.
Pestera Ursilor


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.