Emil Siegmeth, important om de afaceri din Arad, a fost arestat, alaturi de alti doi colaboratori pentru 29 de zile, dupa ce autoritatile au decis in urma cu 2 zile retinerea sa. Politistii spun ca barbatul este acuzat de infractiuni grave de natura

Emil Siegmeth, important om de afaceri din Arad, a fost arestat, alaturi de alti doi colaboratori pentru 29 de zile, dupa ce autoritatile au decis in urma cu 2 zile retinerea sa. Politistii spun ca barbatul este acuzat de infractiuni grave de natura economico-financiara, prejudiciul adus statului ridicandu-se la 1,35 milioane euro.
Ofiterii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Arad, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au finalizat cercetarile in dosarul in care sunt implicati Emil Siegmeth, Vasile Gaspar, Marius Lucian Barna, Laura Ududec, Daniel Ciaco, Maria Iancu si Daniel Bondar. Din cercetarile efectuate de oamenii legii s-a stabilit ca, in cursul anilor 2002-2004, cei sapte suspecti s-au constituit in mai multe grupuri infractionale organizate. Pentru a obtine direct beneficii materiale, acestia au derulat o serie de activitati comerciale in numele unor societati comerciale unde indeplineau diverse calitati. Este vorba despre "All Trans Corporation Cayman, SC "All Trans Romania SRL din Arad, SC "Aral Energy" SRL din Nadlac si SC "Autoprest 2003" SRL, fosta Belsirim SA Arad. Potrivit anchetatorilor, toti sapte au actionat in mod coordonat in scopul comiterii unor infractiuni grave de natura economico-financiara (inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala, bancruta frauduloasa si spalare de bani), prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala ridicandu-se la 1.350.000 euro. Pentru recuperarea pagubei, autoritatile au luat masuri asiguratorii, prin aplicarea sechestrului asupra a sapte imobile apartinand lui Siegmeth, dar si asupra unui pachet de actiuni detinute de inculpat la SC "Arad Energy" SRl Nadlac.
Politistii ne-au mai precizat ca, de asemenea, a fost aplicat sechestrul si asupra unui imobil si a 4 hectare platforma industriala si constructii apartinand SC "All Trans Romania" SRL . Un cont in care se aflau 235.000 euro apartinand unei firme controlate de Emil Siegmeth a fost de asemenea pus sub sechestru. Instanta de judecata a decis, joi seara, arestarea preventiva a lui Emil Siegmeth, a lui Vasile Gaspar si a lui Marius Lucian Barna.

Bani frumosi din locuri de parcare

Fost patron al parcarilor Parktronic din Arad, Siegmeth a fost retinut miercuri seara, in urma perchezitiilor domiciliare si la sediile firmelor sale. Perchezitiile au durat mai bine de cinci ore, barbatul fiind audiat, inaintea emiterii ordonantei de retinere, timp de opt ore. Principalele afaceri ale lui Siegmeth sunt in domeniul transportului, al productiei de geamuri termopan, dar anchetatorii verifica si afaceri cu autoturisme vandute printr-o firma de leasing pe care a avut-o omul de afaceri in perioada 1997-2004. Emil Siegmeth a patronat, pana in 2005, cand a devenit falimentar din cauza unor sentinte judecatoresti, toate locurile de parcare din centrul orasului si de pe arterele importante.
Sistemul Parktronic a fost implementat prin intermediul societatii Belsirim Automotive, care, in octombrie 2003, a fost verificata de Curtea de Conturi.
Neregulile descoperite fac obiectul unui alt dosar penal, in care procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timis au inceput urmarirea penala fata de Siegmeth, acuzat de evaziune fiscala si folosirea bunurilor si creditelor societatii in alte scopuri decat cele pentru care au fost constituite.
Inspectorii Curtii de Conturi au descoperit ca, in perioada iulie 2002 - septembrie 2003, Emil Siegmeth, asociat unic al Belsirim Automotive a ridicat sume de bani fara a intocmi dispozitii de plata-incasare catre casierie.
Sumele cu care patronul si-a imprumutat societatea, evidentiate in registrul de casa, dar nesemnate de catre casier si contabil, se ridica la 471 de milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.