Peste 2,2 milioane de persoane au tranzitat, doar in luna aprilie, frontierele tarii, dintre acestea 1,3 milioane fiind de nationalitate romana. Potrivit Politiei de Frontiera, cu ocazia sarbatorilor, valorile de trafic pe sensul de intrare in Romani
Peste 2,2 milioane de persoane au tranzitat, doar in luna aprilie, frontierele tarii, dintre acestea 1,3 milioane fiind de nationalitate romana. Potrivit Politiei de Frontiera, cu ocazia sarbatorilor, valorile de trafic pe sensul de intrare in Romania au crescut cu 32%, comparativ cu luna anterioara. In perioada analizata, in ceea ce priveste traficul romanilor, s-au inregistrat 668.177 treceri persoane la iesirea din tara si 677.414 treceri persoane la intrarea in Romania. In preajma sarbatorilor de Paste, prin punctele aflate la frontiera cu Ungaria, au intrat in tara, in medie 35.000 cetateni romani pe zi.
Pentru fluidizarea traficului a fost necesara suplimentarea personalului care-si desfasoara activitatea la controlul documentelor si cresterea numarului arterelor de control de pe sensul de intrare in tara.
Dintre romanii care au plecat legal, in luna aprilie a.c., au fost inapoiati de la frontierelor altor state, inclusiv Schengen doar 1.242 de persoane, printre motive regasindu-se nejustificarea scopului real al calatoriei sau existenta interdictiei de intrare pentru o perioada determinata. 10.723 de persoane nu au obtinut acceptul de a parasi Romania, deoarece nu indeplineau conditiile legale.
Lipsa asigurarilor de sanatate, a biletelor de calatorie sau a asigurarii pentru autoturisme, lipsa mijloacelor financiare necesare, nereguli in documente, incalcarea normelor vamale sau savarsirea unor infractiuni, in general de fals si uz de fals, sunt doar cateva dintre abaterile constatate de politisti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.