Pentru Delia Nartea, actrita a Teatrului de Comedie, Sarbatorile de iarna sunt o reintoarcere la visurile copilariei, retraite prin bucuriile fiicei sale, Maria Ioana, Mara, Maruca..., in varsta de 6 ani. Sunt o binevenita oaza de liniste, dupa atate
Pentru Delia Nartea, actrita a Teatrului de Comedie, Sarbatorile de iarna sunt o reintoarcere la visurile copilariei, retraite prin bucuriile fiicei sale, Maria Ioana, Mara, Maruca..., in varsta de 6 ani. Sunt o binevenita oaza de liniste, dupa atatea visuri pe care, de peste un deceniu, scena i le transforma in realitate. De la "Visul unei nopti de vara" la "Vasea Jelesnova", "Mireasa muta", "Zvonuri, barfe, flecareli...", "Lisistrata", "Comedia erorilor", de la "Trei nopti cu Madox", "Casatorie in stil olandez", "Iluzia comica", "...Escu", la "A douasprezecea noapte", "Auditia", "Chirita of Birzoieni", "Scrisoare pentru orbi intru folosinta celor care vad"- pentru a aminti cateva din titlurile spectacolelor in care a jucat sau joaca. Altfel spus, Delia Nartea traieste pentru teatru, dedicandu-se familiei si exista gratie iubirii familiei si pasiunii sale pentru universul scenei.
A asteptat Craciunul muncind, repetand pentru "Chirita of Birzoieni" dupa Vasile Alecsandri, in regia Iarinei Damian, in care interpreteaza rolul Lulutei. Asa ca nu si-a mai dorit alta petrecere. Printre picaturi, si-a facut timp si pentru cumparaturi. "Imi place foarte mult sa fac daruri celor dragi. Numai ca totul a fost pe fuga. Craciunul, pe care l-am petrecut in familie, este pentru mine o sarbatoare foarte importanta. Dar de cand s-a nascut fiica noastra, Mara, a dobandit alte conotatii. Fiecare bucurie a ei este inzecita pentru mine: pentru cum il asteapta ea pe Mos Craciun, pentru ceea ce primeste, daca a fost sau nu cuminte. <>, mi-a spus in noaptea de Craciun, dupa ce se rugase, la geam, impreuna cu verisoara ei mai mica, Irina". De Revelion nu are nici un plan. Simte nevoia de putina liniste si crede ca o va regasi tot in familie. Am intrebat-o pe Delia, alias Hermina, Celia, Isabelle, Luce, Lison, Luluta, ce-si doreste in noul an. "Sa fiu sanatoasa, sa am putere pentru a-mi face meseria cu demnitate, fara compromisuri, sa pot fi mai mult timp alaturi de fiica mea, sa-mi pot dedica si mie cateva ore pentru lectura, pentru pregatirea examenului de doctorat, la care m-am inscris, sa pot relua colaborarile la radio, fiindca facturile nu pot fi achitate dintr-un salariu de bugetar...".
Cu siguranta, "Doi tineri din Verona", spectacol la care va incepe repetitiile in ianuarie, cu Felix Alexa, o va ajuta sa-si continue visurile din care nu lipseste credinta sa in reinvierea valorilor culturale, in nevoia de modele adevarate "atat de necesare tinerilor".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.