Mai mult de 11 ha de teren au intrat in posesia unei firme importante din Brasov, dupa ce primarul comunei Agigea a pus la punct o serie de ilegalitati. Terenul in cauza este acum proprietatea SC "Selgros Cash&Carry", care, dupa ce l-a achizitionat d
Mai mult de 11 ha de teren au intrat in posesia unei firme importante din Brasov, dupa ce primarul comunei Agigea a pus la punct o serie de ilegalitati. Terenul in cauza este acum proprietatea SC "Selgros Cash&Carry", care, dupa ce l-a achizitionat de la Ion Sandu cu 400.000 de dolari, a construit un complex comercial de toata frumusetea in judetul Constanta. Dupa mai bine de 3 ani de la comiterea fraudei, personajul-cheie in aceasta afacere a fost pus sub invinuire. Este vorba despre Ion Ionita, 53 de ani, nimeni altul decat edilul-sef al comunei Agigea. Potrivit politistilor, toata activitatea infractionala a functionarului public a fost documentata, declansandu-se urmarirea penala pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata. Cercetarile au dat la iveala faptul ca Ionita, la 17 mai 2002, prin intocmirea unor documente nereale, a pus in posesie abuziv si nelegal trei familii ce nu locuiesc pe raza comunei. Acestea au primit un teren arabil in suprafata totala de 11,5 ha, situat in extravilanul ce constituia pasunea comunei Agigea. In aceeasi zi, primarul, abuzand de functie, a fost imputernicit de acestea sa revanda terenurile in cauza la preturi alese de Ionita. Cateva zile mai tarziu, pe 28 mai, Ionita a revandut personal terenurile si a incasat o suma mult mai mica fata de valoarea reala. El a primit 300 milioane lei vechi de la intermediarul Ion Sandu care le-a instrainat rapid cu 400.000 dolari catre "Selgros Cash&Carry" Brasov. In acest dosar, Consiliul Local al comunei Agigea s-a constituit parte civila si solicita recuperarea prejudiciului de 13 miliarde lei vechi, suma ce ar fi revenit comunei, daca primaria, prin Ionita, ar fi vandut terenurile direct catre societatea brasoveana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.