Societatea de asigurari AIG Life Romania a incheiat primul semestru cu un volum al primelor subscrise de 48,2 milioane lei, cresterea fata de luna iunie 2004 fiind de 40%, in timp ce profitul brut a atins 5,6 milioane lei, de trei ori mai ridicat dec
Societatea de asigurari AIG Life Romania a incheiat primul semestru cu un volum al primelor subscrise de 48,2 milioane lei, cresterea fata de luna iunie 2004 fiind de 40%, in timp ce profitul brut a atins 5,6 milioane lei, de trei ori mai ridicat decat in perioada similara a anului precedent.
Potrivit unui comunicat al companiei, dezvoltarea tuturor canalelor de distributie a contribuit semnificativ la rezultatele din primele sase luni.
Astfel, extinderea retelei proprii de consultanti a contribuit cu peste doua treimi la volumul primelor subscrise, diferenta revenind canalelor alternative de distributie - brokeri, institutiile financiare si partenerii corporatisti.
Potrivit reprezentantilor societatii, AIG Life va depasi 200.000 persoane asigurate la finele acestui an, in timp ce subscrierile din prime vor atinge 120 milioane lei. Totodata, profitul net al companiei se va ridica la 12 milioane lei. Cu prime subscrise din asigurari directe in valoare de 78,04 milioane lei, AIG Life a urcat in 2004 un loc in ierarhia asiguratorilor de viata pana pe pozitia a treia, dupa ING Asigurari de Viata si Asirom.
Parte a grupului financiar american AIG, AIG Life Asigurari Romania si-a inceput activitatea in 1998 si are un capital social de 26,42 milioane de lei, controlat aproape in totalitate de American Life Insurance Company (ALICO).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.