Compania IBM a anuntat ca a extins suportul Linux pentru portofoliul sau de software colaborativ, prin intermediul unor noi oferte IBM Workplace. Extinderea suportului Linux reprezinta o parte a investitiei planificate, de 100 de milioane de dolari,
Compania IBM a anuntat ca a extins suportul Linux pentru portofoliul sau de software colaborativ, prin intermediul unor noi oferte IBM Workplace. Extinderea suportului Linux reprezinta o parte a investitiei planificate, de 100 de milioane de dolari, in software-ul Workplace pentru platforma Linux si va furniza clientilor o oferta mult mai extinsa de solutii colaborative, ajutand in acelasi timp la administrarea costurilor si cresterea flexibilitatii prin suportul pentru mai multe platforme. Ca parte a anuntului de astazi, IBM a lansat noul sau software de mesagerie, bazat pe un browser, cu suport pentru aplicatia Firefox 1.0.X, si noi aplicatii care vor integra aplicatiile Lotus Notes in IBM Workplace Managed Client. In plus, un partener de afaceri IBM, Ericom, a anuntat un nou plug-in bazat pe Linux pentru IBM Workplace Managed Client. Aceste noi solutii ruleaza pe mai multe platforme de calcul, incluzand Linux, si ofera optiuni suplimentare clientilor in cautarea unor solutii client bazate pe Linux.
"Piata continua sa puna accent pe noile modalitati de a extinde performantele si beneficiile aduse de costurile scazute ale Linux, mai ales in ceea ce priveste sectorul aplicatiilor client, iar aceste trei noi oferte se adauga liniei tehnologice pe care clientii nostri o pot folosi pentru a construi infrastructura vizibila a solutiei lor de calcul Linux," a spus Ken Bisconti, vicepresedinte, Workplace, Portal si Collaboration, IBM. "Suntem in mod special incantati pentru ca Ericom a dezvoltat un plug-in pentru Workplace Managed Client care poate rula pe Linux. Ne asteptam ca noii membri ai comunitatii de parteneri de afaceri IBM sa exploreze oportunitatea de a construi plug-in-uri bazate pe Linux pentru Workplace Managed Client."
Fiind lider pe piata software-ului colaborativ, IBM continua sa investeasca si sa dezvolte solutii software pentru clientii care extind gradul de utilizare al Linux pentru IBM Lotus si IBM Workplace. Intr-un efort de a raspunde cererii in crestere de software colaborativ pentru Linux, IBM a alocat resurse semnificative pentru a extinde utilizarea Linux in cadrul intreprinderilor si intentioneaza sa continue extinderea optiunilor Linux care ajuta la cresterea beneficiilor clientilor IBM. "Suntem foarte incantati sa facem echipa cu IBM, si suntem mandri sa ne numaram printre primii parteneri IBM care ofera un plug-in pentru Workplace Managed Client. Aceasta solutie demonstreaza rolul complementar pe care IBM si Ericom il joaca in furnizarea unui mediu desktop imbunatatit care sa le permita utilizatorilor din companii sa acceseze, sa colaboreze si sa partajeze aplicatiile de intreprindere si documente," a declarat fondatorul si directorul executiv al Ericom, Eran Heyman. "Prin integrarea PowerTerm WebConnect in oferta IBM Workplace, utilizatorii din mediul corporatist au un acces imbunatatit la aplicatiile lor critice de afaceri, ruland pe multiple platforme." Suportul Lotus Domino Web Acces pentru Firefox 10.X si plug-in-ul PowerTerm WebConnect realizat de Ericom Software pentru IBM Workplace sunt planificate in acest moment pentru a fi disponibile in trimestrul III 2005. Plug-in-ul Lotus Notes pentru Linux este planificat la aceasta data sa fie disponibil in forma beta in trimestrul III al acestui an, data disponibilitatii generale fiind estimata pentru trimestrul I 2006.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.