Dificultatea identificarii semnelor precoce ale bolii Alzheimer, intarzierea stabilirii diagnosticului si lipsa unor servicii publice specifice de ingrijire sunt principalele obstacole care stau in calea asistentei optime, conform rezultatelor primul
Dificultatea identificarii semnelor precoce ale bolii Alzheimer, intarzierea stabilirii diagnosticului si lipsa unor servicii publice specifice de ingrijire sunt principalele obstacole care stau in calea asistentei optime, conform rezultatelor primului sondaj realizat in Romania referitor la boala Alzheimer. Cercetarea a aratat ca majoritatea persoanelor nu recunosc semnele precoce de boala Alzheimer, ceea ce face ca prezentarea la medic sa fie tardiva, peste 75% din pacienti fiind depistati si diagnosticati in stadii moderate si severe ale bolii. Studiul arata ca 70% din medicii specialisti considera ca medicii de familie au dificultati in depistarea bolii Alzheimer in stadiile precoce ale acesteia.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.