2002: Premiul Asociatiei Scriitorilor Profesionisti din Romania 1999: Volumul ""Orbitor"" este nominalizat la Premiul Uniunii Latine 1996: Premiul ASPRO Volumul ""De ce iubim femeile"" de Mircea Cartarescu, publicat de Humanitas, a fost d

2002: Premiul Asociatiei Scriitorilor Profesionisti din Romania
1999: Volumul ""Orbitor"" este nominalizat la Premiul Uniunii Latine
1996: Premiul ASPRO

Volumul ""De ce iubim femeile"" de Mircea Cartarescu, publicat de Humanitas, a fost desemnat succesul anului in editarea de carte, in cadrul Premiilor Asociatiei Editorilor din Romania (AER) decernate la Targul International de Carte Bucuresti. Cartea s-a vandut in decurs de cinci luni in 41.000 de exemplare, ceea ce reprezinta, potrivit directorului Humanitas, ""un record de vanzari fara precedent in Romania de dupa razboi"". La primirea trofeului, Cartarescu a afirmat ca este primul premiu din viata sa pe care il ia fara nici o greutate pe inima, pentru ca cifrele au spus totul. Tot la Targul de Carte, Mircea Cartarescu si-a lansat volumul doi al ""Jurnalului"" - cartea sa ""fundamentala"" - din care s-au desprins toate celelalte scrieri. Volumul acesta se refera la anii 1997-2003, in timp ce primul volum, lansat in urma cu patru ani, acoperea perioada 1990-1996. ""«Jurnalul» este cartea mea cea mai prost primita de critica. Este totusi cartea mea fundamentala"", a spus autorul. Pentru cel mai bine vanduta carte a anului 2004 si pentru noua lansare, Jurnalul National il declara pe Mircea Cartarescu ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.