Filmul "Cand Harry a cunoscut-o pe Sally", nominalizat la Oscar pentru scenariu, este difuzat de National TV la ora 22.00. Dupa absolvirea universitatii din Chicago, Harry hotaraste sa isi incerce norocul in New York. Din cauza lipsei banilor, el fac
Filmul "Cand Harry a cunoscut-o pe Sally", nominalizat la Oscar pentru scenariu, este difuzat de National TV la ora 22.00. Dupa absolvirea universitatii din Chicago, Harry hotaraste sa isi incerce norocul in New York. Din cauza lipsei banilor, el face autostopul si astfel, o intalneste pe Sally, absolventa a aceleiasi universitati. Filmul prezinta viata celor doi tineri, care se intalnesc intamplator, din cand in cand, unul cu celalalt. In cele din urma, intre cei doi se leaga o prietenie stransa, insa aceasta prietenie este umbrita de posibilitatea ca o relatie intima sa strice relatia existenta.
Cuplul Meg Ryan si Billy Crystal (Sally si Harry) a fost votat de public ca fiind cel mai bun cuplu de film al tuturor timpurilor. Chimia perfecta dintre cei doi, prezenta in timpul filmarilor la aceasta pelicula, a fost de ajuns pentru a intrece celebrul cuplu format din Ingrid Bergman si Humphrey Bogart in clasicul Casablanca.
Postul Pro Cinema difuzeaza din acest week-end, in fiecare sambata si duminica, de la ora 22.00, serialul "Profiler: psihologia crimei", o incursiune imaginara in mintile asasinilor. Serialul surprinde activitatea organizatiei VCTF (Violent Crime Task Force), cu sediul la Atlanta, a carei misiune este sa investigheze incalcarea legilor federale privitoare la omorurile deosebit de grave si sa-i descopere pe cei care le comit. In "Profiler: psihologia crimei", Ally Walker interpreteaza rolul Samanthei Walters, un psiholog cu o inteligenta iesita din comun, dotata cu un simt unic: acela de a intelege ce se afla in mintea criminalilor. Impreuna cu mentorul ei, Bailey Malone (Robert Davi), ea face parte din echipa de elita care investigheaza odioase crime in serie. Duminica, la National TV, de la ora 19.30, este difuzat filmul Madame Bovary, productie franceza, din anul 1991, regizat de Claude Chabrol. Din distributie fac parte Isabelle Huppert, Jean-Francois Balmer, Christophe Malavoy, Jean Yanne si Lucas Belvaux. Ecranizarea celebrului roman al lui Gustave Flaubert, filmul contureaza portretul unei femei - Emma Bovary - sfasiate intre un univers imaginar, idealizat, si realitatea mediocra in care isi duce existenta. "Ideea care a guvernat aceasta adaptare este, desi ambitia poate parea nebuneasca, de a face un film asa cum insusi Flaubert l-ar fi conceput", spunea regizorul Claude Chabrol. Pentru rolul sau, Isabelle Huppert a primit premiul pentru cea mai buna interpretare feminina la Festivalul International al Filmului de la Moscova, in anul 1991.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.