In judetele Ilfov, Constanta si Neamt si in municipiul Bucuresti se desfasoara un program pilot care prevede acordarea de stimulente pentru bolnavii de tuberculoza care isi fac tratamentul corect, a anuntat prof. dr. Paul Stoicescu, coordonatorul pro
In judetele Ilfov, Constanta si Neamt si in municipiul Bucuresti se desfasoara un program pilot care prevede acordarea de stimulente pentru bolnavii de tuberculoza care isi fac tratamentul corect, a anuntat prof. dr. Paul Stoicescu, coordonatorul programului national de lupta impotriva tuberculozei. Stimulentele prevazute in programul pilot, in care sunt cuprinsi circa 6.000 de bolnavi de tuberculoza, constau in tichete de masa si facilitati pentru transport.
Potrivit prof. dr. Stoicescu, acest program a fost necesar pentru a-i determina pe bolnavii de tuberculoza sa-si faca tratamentul corect pe o perioada de minimum 6 luni pentru a evita recidivarea bolii si pentru a nu ajunge sa dezvolte forme de tuberculoza multidrog rezistente. Programul se adreseaza si comunitatilor de rromi, unde insa supravegherea trebuie facuta cu mai mare atentie.
In functie de rezultatele care vor fi obtinute prin implementarea programului pilot, se va lua in considerare posibilitatea extinderii acestuia.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.