O viitoare propunere legislativa ar privi impunerea unei taxe pe "baloanele din guma de mestecat", in Germania. Pare o gluma, dar aceasta propunere vine de la politicienii suparati pe obiceiul unora de a arunca la intamplare resturile de guma atat de
O viitoare propunere legislativa ar privi impunerea unei taxe pe "baloanele din guma de mestecat", in Germania. Pare o gluma, dar aceasta propunere vine de la politicienii suparati pe obiceiul unora de a arunca la intamplare resturile de guma atat de greu de inlaturat. Doi membri ai Parlamentul german au solicitat deja introducerea unui impozit suplimentar de un cent la un pachet de guma de mestecat. Noua propunere vizeaza sporirea fondurilor alocate curateniei publice. In prezent, fondurile cheltuite pe tot teritoriul Germaniei pentru curatarea inofensivei gume de mestecat se ridica la circa 900 de milioane de euro anual. Propunerea germanilor nu este neobisnuita. Subiectul a fost abordat si de autoritatile de la Liverpool, care doresc introducerea unei taxe suplimentare de un cent si jumatate la fiecare pachet de guma.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.