Tensiune mare la Ploiesti. Petrolul si FC Sibiu au remizat in derby-ul promovarii, scor 1-1, dar lupta pentru Divizia A ramane deschisa. E o lupta in patru, Sibiul, Pandurii, CS Otopeni si Petrolul avand sanse mai mult sau mai putin egale. Ardelenii

Tensiune mare la Ploiesti. Petrolul si FC Sibiu au remizat in derby-ul promovarii, scor 1-1, dar lupta pentru Divizia A ramane deschisa. E o lupta in patru, Sibiul, Pandurii, CS Otopeni si Petrolul avand sanse mai mult sau mai putin egale. Ardelenii au inceput hotarat si au zguduit bara, prin Bandar (13). "Gazarii" si-au revenit din pumn si au deschis scorul prin Parsa, care a primit o pasa "printre", l-a evitat pe Filip si a marcat elegant (16). In partea a doua, echipa lui Jean Gavrila a presat, insa fara sa puna in pericol poarta lui Miron, care incepuse meciul de la o serie de invincibilitate de 823 de minute. Mai mult, "galben-albastrii" au avut ocazia actului secund, stoperul Ionut Costache trimitand cu capul in transversala!
Faza meciului s-a petrecut in minutul 85. Sibienii au executat un corner, un grup de jucatori s-a pravalit in careu, insa Miron a retinut si a degajat, incercand sa-si repuna colegii rapid pe contraatac. Daca "centralul" Sorin Corpodean a lasat jocul sa curga, asistentul craiovean Buzarnescu flutura de zor steagul. L-a chemat pe "Corpo", caruia se pare ca i-a semnalizat o infractiune comisa in careu de ploiesteni, dar pe care nu a vazut-o nimeni! "Beza a primit o lovitura cu capul in gura de la Costache, dupa lovitura de colt", avea sa explice la conferinta de presa tehnicianul sibian un penalty cu circumstante dubioase. Eliminare Costache, lovitura de la 11 metri pentru ardeleni, gol Tarcea, apoi razboi civil! 5.000 de oameni fierbeau, au rupt garduri, scaune, umbrele si au bombardat terenul cu brichete. Suporteri gata sa bata brigada de "cavaleri", doar Paraschiv oprind un ins la un pas sa-l linseze pe Buzarnescu. Jandarmi nepregatiti, depasiti de evenimente. Dupa cinci minute de intrerupere partida s-a reluat intr-un val de injuraturi. "Craciunescu, m...e Craciunescu", a fost scandarea preferata a tribunei, care l-a scos tap ispasitor pe seful CCA, cel care face delegarile.
La fel si la Motru. In alta ordine de idei, CS Otopeni a egalat la Motru (1-1), din penalty, in min. 90+8, provocand evenimente similare celor de la Ploiesti.

Ieri, in etapa a 24-a

Seria I: Precizia - Altay Constanta 3-1; Petrolul Moinesti - FCM Targoviste 2-0; Laminorul - Midia 2-3; FC Botosani - Gloria Buzau 1-0; Dunarea Galati - FC Vaslui 0-3; Dacia Braila - Poli Timisoara 2-0; FC Ghimbav - Callatis 1-1; Unirea Focsani - Ceahlaul 0-3 (Unirea s-a retras din campionat, toate partidele ramase de disputat se vor omologa cu 3-0 in favoarea echipelor adverse). Clasament: 1. FC Vaslui 52p; 2. Dacia Unirea 43p (36-15); 3. Midia 43 (32-20).
Seria a II-a: Rulmentul - Pandurii 1-4; Unirea Urziceni - International 0-1; Dinamo II - Juventus 2-0; Building - Dacia Mioveni 3-0; Minerul Motru - CS Otopeni 1-1; Inter Gaz - Rapid II 3-2; Petrolul - FC Sibiu 1-1; Oltul Slatina - FC Caracal 0-2. Clasament: 1. FC Sibiu 52p; 2. Pandurii 51p; 3. CS Otopeni 50p; 4. Petrolul 48p.
Seria a III-a: Armatura Zalau - "U" Cluj 2-0; IS Campia Turzii - UTA Arad 2-1; Liberty Salonta - Jiul 0-0; FC Oradea - CS Deva 3-1; ACU Arad - Gaz Metan 1-1; Unirea Sannicolau Mare - Unirea Dej 0-1; Tricotaje Ineu - Olimpia Satu Mare 1-0; Oasul Negresti a stat. Clasament: 1. Jiul 50p; 2. Gaz Metan 49p; 3. Olimpia 40 p. (Eli Preda, Ploiesti)


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.