""Ziua Europei"" se serbeaza si la Bucuresti In toate statele membre ale Uniunii Europene se sarbatoreste azi Ziua Europei, care reprezinta alaturi de drapelul cu stele galbene pe fond albastru, de moneda euro si de Oda Bucuriei principalele s

""Ziua Europei"" se serbeaza si la Bucuresti

In toate statele membre ale Uniunii Europene se sarbatoreste azi Ziua Europei, care reprezinta alaturi de drapelul cu stele galbene pe fond albastru, de moneda euro si de Oda Bucuriei principalele simboluri ale identitatii politice a Uniunii. Se implinesc 55 de ani de cand ministrul francez de Externe Robert Schuman (foto) a dat citire, in sala de protocol a ministerului, declaratiei care avea sa puna bazele viitoarei Uniuni Europene. Schuman le-a cerut tarilor europene sa isi puna la comun resursele economice si sa devina, unele cu ajutorul celorlalte, mai puternice si mai prospere. Documentul a insemnat, pe de o parte, formarea Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului, ""scheletul"" viitoarei Uniuni, si, pe de alta parte, o incercare de a uita de asa-zisele polite ramase de platit dupa al doilea razboi mondial. In toate statele membre, Ziua Europei inseamna concerte, petreceri, targuri si manifestari al caror scop este de a-i face pe europeni sa se simta ca facand parte din aceeasi mare familie. La Bucuresti, Ministerul Integrarii Europene organizeaza, de Ziua Europei, o zi a portilor deschise, care include vernisajul unei expozitii de icoane pe sticla realizate de copiii de la Centrul Social pentru Copii si Adolescenti ""Viitorul"" si Centrul ""Curcubeul"" din Bucuresti, precum si o expozitie cu desene realizate de copiii din centrele de zi din mediul rural.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.