Geoana sustine ca irakienii vor bani pentru eliberarea jurnalistilor romani! Liderul PSD, Mircea Geoana (foto), face dezvaluiri incendiare referitor la cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak. Aflat sambata intr-o vizita in Dol

Geoana sustine ca irakienii vor bani pentru eliberarea jurnalistilor romani!

Liderul PSD, Mircea Geoana (foto), face dezvaluiri incendiare referitor la cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak.

Aflat sambata intr-o vizita in Dolj, Geoana a declarat ca rapitorii irakieni ar fi solicitat statului roman o suma foarte mare de bani in schimbul eliberarii lui Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian. El nu a precizat insa suma exacta, dar a adaugat ca autoritatile romane nu ar fi fost dispuse sa plateasca atat cat s-a cerut, ci ar fi incercat sa negocieze, oferind mai putin. ""Au fost pretentii masive din partea lor (rapitorilor irakieni - n.r.), s-a facut o contraoferta mai modesta din partea noastra si, ca intotdeauna, relatiile de acest gen sunt extrem de sinusoidale, inegale. De-asta si declaratiile inegale ale autoritatilor romanesti. Se pare ca exista un contact pe canal financiar, dar nu e exclus ca oamenii sa aleaga o combinatie intre pretentiile financiare si cele politice. PSD nu politizeaza, ci va sprijini actiunea autoritatilor si daca iese bine, apoi mai discutam"", a spus Geoana. Liderul PSD a mai declarat ca negocierile pe marginea acestei sume de bani ar fi explicatia ""deselor contacte"" dintre Presedintia Romaniei si grupul de rapitori. (Cristian Vasilcoiu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.