Revenit pe teren dupa o fractura de piramida nazala, Fane Nanu a dezvaluit ieri sarcinile trasate de Mihai Stoichita elevilor sai in tentativa de a stopa drumul Stelei spre titlu. Nanu, cu cinci meciuri in tricoul Stelei, si Stoichita, fost antrenor

Revenit pe teren dupa o fractura de piramida nazala, Fane Nanu a dezvaluit ieri sarcinile trasate de Mihai Stoichita elevilor sai in tentativa de a stopa drumul Stelei spre titlu. Nanu, cu cinci meciuri in tricoul Stelei, si Stoichita, fost antrenor in Ghencea, au croit strategia unui meci pe viata si pe moarte. Libertatea: Te simti in stare sa bati Steaua?
Stefan Nanu: Desi medicul mi-a recomandat o pauza de doua luni dupa accidentarea suferita in partida cu FC Brasov, eu n-am putut sta fara fotbal, asa ca voi da piept cu trupa lui Zenga. Doctorul mi-a spus sa port o masca pe fata pentru protectie, la fel cu cea pe care a folosit-o si stelistul Ghionea, dar am refuzat, nu ma prinde rolul lui Zorro.
E loc de suspiciuni tinand cont de miza acestui meci?
Trebuie sa nu pierdem pentru ca nu mai e de joaca. Suntem la -5 in clasamentulul adevarului si nu ne permitem sa cedam puncte acasa, pentru ca am intra imediat in hora retrogradarii. Credeti ca daca antrenorul Mihai Stochita a pregatit Steaua in trecut nu mai are nimic de demonstrat? Blatul este total exclus si nu ne impresioneaza nici banii altor echipe interesate ca Steaua sa piarda la Galati. Luptam pentru noi si pentru victimele inundatiilor din tara, pentru ca toti banii obtinuti din vanzarea biletelor vor fi donati acelor oameni.
Ce veti face pentru a anihila jocul Stelei?
Mihai Stoichita isi doreste enorm, ca si jucatorii de altfel, sa batem liderul, iar pentru a realiza acest lucru antrenorul ne-a trasat sarcini de joc speciale. Trebuie sa jucam scurt, sa inchidem culoarele, sa dovedim agresivitate si sa fim disciplinati tactic. Important este sa nu pierdem. Luam in calcul si un meci egal, pentru ca nu trebuie sa pierdem. Oricum, presiunea e pe ei, pentru ca ar putea rata titlul in cazul unui esec.
Ce ar putea face diferenta dintre Otelul si Steaua?
Noi ne bazam pe jocul colectiv. La Steaua, Radoi si Dorinel Munteanu sunt motoarele echipei si daca primul se strica, iar celalalt e anihilat imi e greu sa cred ca atacul lor ar putea face diferenta. In momentul de fata Steaua are o ofensiva stirba si sper sa ramana asa si maine (n.r. azi).

"Nu batem, e groasa!"

Mihai Stoica, presedintele Stelei, fost conducator si la Galati, se teme de meciul cu Otelul. "Am putea rezolva ecuatia castigarii campionatului in aceasta etapa. Sunt convins ca daca vom reusi sa castigam, ceea ce e infinit mai greu decat la Iasi, atunci vom castiga campionatul. Daca nu, vom mai avea cinci etape in care vom suferi. Avansul de patru puncte si programul pe care il avem pana la sfarsit ne recomanda ca favoriti. Faptul ca atacantii nostri traverseaza o perioada putin mai delicata nu ne recomanda ca favoriti. Sper ca pasa neagra prin care trec cei din atac sa se fi terminat la Iasi", a spus Stoica.

Portarii doriti de Steaua

Dupa ce Hamutovski si-a reziliat contractul, avand acum oferte de la Dinamo, de la Galatasaray, din Rusia si din Anglia, Steaua a demarat discutii cu portari susceptibili de un transfer in Ghencea.
- Adnan Guso (Univ. Craiova) - ar costa 300.000 euro;
- Marius Popa (Poli Timisoara) - ar costa 500.000 euro;
- Eduard Stancioiu (Sportul) - ar costa 200.000 euro; soseste doar daca Dan Petrescu preia din vara Steaua;
- George Curca (Farul) - 300.000 de euro;
- Bogdan Lobont (Ajax) - 1.000.000 de euro; "lancierul" va fi pus pe lista de transferuri in vara, desi are contract pana in 2008.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.