Corneliu Iacobov si Toader Gaurean au cerut, ieri, magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, punerea lor in libertate, contestand astfel arestarea preventiva. Primul a declarat ca nu intelege de ce a fost arestat, in conditiile in care era doar actiona
Corneliu Iacobov si Toader Gaurean au cerut, ieri, magistratilor Curtii de Apel Bucuresti, punerea lor in libertate, contestand astfel arestarea preventiva. Primul a declarat ca nu intelege de ce a fost arestat, in conditiile in care era doar actionar minoritar la Rafo Onesti. El a adaugat ca arestarea sa are la baza anumite presiuni politice sau mediatice. "Intreaga opinie publica a legat numele meu de Rafo, dar nu este drept sa fiu arestat pentru ca presa m-a acuzat si m-a judecat", a spus Iacobov. Omul de afaceri a adaugat ca nu a avut nici o contributie la incheierea celor doua contracte intre Rafo Onesti si SC Metal Euroest Campina si ca nu cunoaste care au fost operatiunile care au stat la baza acestor contracte. El a sugerat ca procurorii ar trebui sa se documenteze despre mecanismul economiei de piata care presupune operatiuni in care se castiga, dar se si pierde.
La randul sau, Toader Gaurean a sustinut in fata instantei ca a vazut "despre ce este vorba" in cele doua contracte doar dupa ce au aparut aceste probleme la Metal EuroEst. El a apreciat ca nu reprezinta un pericol public, deoarece este un om respectat in Onesti si nu a avut niciodata probleme de natura publica. Avocatul lui Corneliu Iacobov a sustinut eliberarea clientului sau pe motiv ca acesta nu este vinovat nici de delapidare, nici de spalare de bani. Avocatul si-a sustinut apararea prin faptul ca Iacobov nu avea calitatea de functionar sau de salariat care gestiona bunurile societatii, conditii cerute de lege pentru existenta infractiunii de delapidare. Corneliu Iacobov si Teodor Gaurean sunt acuzati ca ar fi prejudiciat Rafo Onesti cu aproape 700 de miliarde de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.