Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a obtinut in 2004 un profit net de 589 de miliarde de lei, reprezentand un plus de 32% fata de rezultatul consemnat in 2003, se arata intr-un comunicat al institutiei.
Activele bancii s-au majorat, in 20
Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a obtinut in 2004 un profit net de 589 de miliarde de lei, reprezentand un plus de 32% fata de rezultatul consemnat in 2003, se arata intr-un comunicat al institutiei.
Activele bancii s-au majorat, in 2004, cu 28%, ajungand la o valoare de aproximativ 52.000 de miliarde de lei (circa 1,4 miliarde de euro). Printre factorii determinanti ai acestei evolutii se numara sporirea depozitelor cu 29%, pana la nivelul de 44.846 miliarde de lei.
In schimb, soldul creditelor s-a mentinut la nivelul inregistrat la finele anului 2003, de circa 7.000 de miliarde de lei.
CEC are un capital social de 1.500 de miliarde lei, 9.000 de salariati si o retea teritoriala formata din 1.408 unitati. Procesul de privatizare a CEC este preconizat sa se incheie pana la finele anului in curs, dupa ce Guvernul va aproba strategia de vanzare.
Banca de investitii JP Morgan a fost angajata sa finalizeze strategia de privatizare pana la sfarsitul lunii curente.
Ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, a declarat, recent, ca privatizarea singurei institutii de credit ramase in proprietatea statului roman ar putea incepe, in functie de recomandarea consultantului, prin vanzarea pe bursa a unui pachet de 10%-15% din actiuni.
CEC a redus, la 1 februarie, cu patru puncte procentuale, pana la 20%, dobanda perceputa la creditele pentru nevoi personale.
De asemenea, dobanda la imprumuturile pentru achizitionarea unui autoturism vor fi diminuate cu trei puncte procentuale, pana la 20%, aceeasi rata a dobanzii fiind practicata si la creditele pentru cumpararea de bunuri de folosinta indelungata.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.