SIF 2 Moldova a achizitionat saptamana trecuta un numar de 2.630.000 actiuni la Banca Transilvania, cu o valoare a tranzactiilor de 28,4 miliarde lei. Urmare a acestor tranzactii, SIF Moldova nu depaseste pragul de detinere de cinci la suta din total
SIF 2 Moldova a achizitionat saptamana trecuta un numar de 2.630.000 actiuni la Banca Transilvania, cu o valoare a tranzactiilor de 28,4 miliarde lei. Urmare a acestor tranzactii, SIF Moldova nu depaseste pragul de detinere de cinci la suta din totalul drepturilor de vot la acest emitent.

Drepturi de preferinta ale Impact, tranzactionate la BVB
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va incepe la data de 17 ianuarie tranzactionarea prin sistemul ARENA a primei emisiuni de drepturi de preferinta, se arata intr-un comunicat remis de BVB. Drepturile de preferinta sunt emise de societatea Impact, inscrisa la categoria a II-a a cotei BVB. Emisiunile de drepturi de preferinta faciliteaza participarea investitorilor in procesul de finantare a emitentilor si contribuie la diversificarea optiunilor investitionale ale publicului. Tranzactionarea drepturilor de preferinta ofera posibilitatea de valorificare a acestor drepturi de catre actionarii existenti care nu intentioneaza sa subscrie pentru noua emisiune de actiuni, precum si posibilitatea de achizitionare a acestor drepturi de catre alti investitori in vederea subscrierii de actiuni nou emise. Drepturile de preferinta emise de Impact se vor tranzactiona in cadrul BVB in perioada 17-21 ianuarie, numarul de drepturi de preferinta emise fiind de circa 503 milioane. Tranzactionarea drepturilor de preferinta emise de Impact se va efectua sub simbolul IMPR01 pe piata de ordine destinata tranzactionarii drepturilor (Rights Market). Societatea Impact isi va majora capitalul social prin noi aporturi, cu 75,4 miliarde lei, respectiv cu un numar de 75.462.989 actiuni. Pretul propus de Consiliul de Administratie este de 2.000 lei/actiune, calculat pe baza activului net/actiune la data de 30 octombrie 2004. In urma acestei majorari, capitalul social al Impact va deveni 578,5 miliarde lei. Numarul minim de drepturi de preferinta necesar pentru a subscrie o actiune noua este de 7.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.