Info
x
De ce apar credinciosii cand se vorbeste de ateism?
|
9am207786 153 mesaje Membru din: 1/07/2010 |
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 17:37
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-09-23 17:23:28 Nici nu doresc sa calific cum ceea ce ati postat mai sus. Nu este insa de inteles de ce va legati de niste subiecte si sa faceti astfel de comentarii - atata vreme cat va declarati ateu. Ateul neaga existenta lui Dumnezeu. Dumneata vad ca injuri. Nu stiu ce vrei sa demonstrezi cu asta. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 17:48
De la: 9am207786, la data 2010-09-23 17:37:06De la: Opris_Vasile123, la data 2010-09-23 17:23:28 Nu vad care este logica acestor intrebari.. Raporteaza abuz de limbaj
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 17:51
De la: Ic3, la data 2010-09-23 17:35:51 Exista o generatie care tot ia amploare dupa 1989. A celor care nu sunt interesati de nimic. Nici de trecut nici de viitor. Doar de prezent: ce gasesc in portofel, ce bag in gura si unde ma intind daca ma ia somnul. Un "prototip" de NIMENI. Nu-i intereseaza nici cine sunt parintii, nici cine sunt bunicii. Nimic. Parca ar fi cazut din cer. Si parca toti sunt aparuti ieri. Nu te acuz, nu vreau sa te jignesc - insa a stii cine esti echivaleaza si cu modul in care iti duci existenta si cu preocuparile pe care le ai. Un nimeni ramane un nimeni - indiferent in ce haine il imbraci, in ce masina il sui sau in ce casa locuieste. Nimeni este ne-omul, cel fara constiinta. Locul lui se potrieveste peste tot si nici-unde. Se simte la fel de bine si la Paris si la Londra si la Pitesti. N-are nici un loc de fapt. Si n-are nici Dumnezeu. Sau asa afirma. Are memoria scurta: isi uita si parintii si limba si orice, daca e nevoie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 17:52
De la: Ic3, la data 2010-09-23 17:48:00De la: 9am207786, la data 2010-09-23 17:37:06De la: Opris_Vasile123, la data 2010-09-23 17:23:28 Nici eu nu vad logica pentru care ai deschis acest topic aici pe site. Daca te plictiseai asa de rau, puteai gasi ceva mai placut sau mai amuzant. Raporteaza abuz de limbaj |
|
OprisVasile 570 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 17:58
De la: symy1, la data 2010-09-18 21:45:29S-au adunat ciorile si vulturii....zic ca se considera intelepti,dar vor murii tot cu o piatra la cap.!!!!!Stapanul Intunericului abia asteapta sa-i ''incazeasca'' putin.!!!!!Judecatorul va venii...vai de sufletele voastre si copiilor vostrii.... Daca judecatorul vine .... dupa ce criterii judeca ? Caci din ce balmajeli arunci aici ai crede ca e film artistic pe ProTv cu jan claude vandame....ceva remake stapanul inelelor ...rolul lui Bilbo Baghins ...Boc al 3-lea de Romania In primul rand spui ca am sa pierd ceva ce nu este dovedit : sufletul .Ai dovezi ca sufletul exista ?Ar fi ceva .... Apoi vorbesti de inca ceva care nu este dovedit a exista : deavolul ....dracu , satana ,aghiuta,pompilica etc... sau ai si dovezi despre existenta acestei creaturi ? Nu inteleg ce legatuta are piatra de la cap cu intelepciunea ...evident tu ai gasit una ...impartasete experienta ta cu noi Invatatorule.... Oricum exprimarea ta hermeneutica l-ar face invidios si pe Iisus si pe satan care ar vedea in tine un invatat in ale bibliei si un scolar al Cabalei ... Avem nevoie in aceasta vreme tulbure de stalpi de cultura care sa se exprime flegmatic si sa fie incoruptibili ...esti omul de care are nevoie romania in aceste momente , salvarea , minunea , invatatorul ...mintea luminata , arhontele ales pe viata , regele soare , emineta cenusie a zonelor gri ...esti tot ce poate fi ....Sa ne traiesti scump conducator iubit ...moarte tradatorilor ! Numai bine . Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 18:05
De la: 9am207786, la data 2010-09-23 17:37:06De la: Opris_Vasile123, la data 2010-09-23 17:23:28 cred ca faceti o confuzie grava intre pamfeletarie si " dute-n...." ... unde injur ca nu vad ? daca v-am jignit imi cer scuze ...mergeti mai departe la www.prichindeii.ro.... acolo nu se injura nici nu se fac pamflete .... Ca si specie literara , pamfletul infiereaza , critica ceea ce dumneavoastra stimate domn luati de bune ...eu nu zic ca sunt rele spun doar ca sunt jumi juma ...mediocritatea insa este o caracteristica a multor oameni din aceasta lume ...cauza numarul unu pentru raspandirea crestinismului . Va doresc o zi ganditoare .... Raporteaza abuz de limbaj |
|
_ioana_dark_ 167 mesaje Membru din: 11/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 18:06
De la: Sil100, la data 2010-09-23 15:43:42Dl 9am207786, ca raspuns la intrebarea « CUM AM AJUNS ASTAZI DUPA 1977 de ani, asa cum a calculat cineva pe aici - SA NE PIERDEM CREDINTA? » as vrea sa va pun o intrebare ajutatoare. Cum am ajuns noi sa renuntam la opinci ? Pe vreme copilariei tatalui meu, nascut in 1945, opincile (pentru cine nu stie e vorba de incaltaminte confectionata din piele de porc) erau larg folosite la tara pe post de incaltaminte de zi cu zi. Acum aproape ca au disparut. Mai vedem, din cand in cand, pe la festivaluri de muzica populara opinci, dar sunt mai mult o chestie de ornament Ba da, unele regime comuniste chiar au interzis-o in mod oficial. De exemplu cel al lui Mao. Unde au disparut atunci milioane de crestini si budisti (cei din urma mult mai numerosi)? Cine va condamna vreodata crimele ateilor (ca despre Inchizitie toata lumea vorbeste). Incearca sa citesti cartea lui Jean Pasualini *Prizonier la Mao*. Si ca sa nu zici ca sunt partinitoare vezi si *Branza si viermii* a lui Ginzburg (carte despre Inchizitie). O sa observi o mare diferenta. Numai bine! |
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 18:11
De la: alex19_tm, la data 2010-09-23 16:57:48Felicitari Sil100 pentru posturi foarte bine argumentate, ceea ce nu pot sa spun si despre sustinatorii credintei care o ard aiurea despre istoria crestinismului roman de mi-e deja lehamite. Daca vroiati sa discutati de asta de ce nu ati deschis topic cu istoria crestinismului roman? Macar stiam sa nu ne apropiem de el. Nu ma mir ca nu te intereseaza deloc istoria. Te cunosc deja si stiu ce-ti poate capul. **Cum am mai zis... oamenii por fii fraieriti sa creada orice, si fara nici o dovada** Nu cred ca realizezi cat de multa dreptate ai...din pacate.
Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 18:14
De la: 9am207786, la data 2010-09-23 17:51:06De la: Ic3, la data 2010-09-23 17:35:51 Ceva inteligent.
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 20:23
De la: 9am207786, la data 2010-09-23 17:51:06 Nu pot sa va dau dreptate. Va spun ca un om care chiar cunoaste aceste generatii de dupa 1989 ,avand fiica de 14 ani,toti prietenii ei care imi sunt dragi si cu care ma inteleg excelent (vorbind mai mult si mai lejer decat cu cei din alte generatii) ,nepoti ,prieteni cu nepoti lor pe care ii stiu etc.Conflictul intre generatii a existat mereu si nu este ceva nou.Vremurile se schimba si se schimba si oamenii adaptandu-se vremurilor. Nici nu au alta alternativa .... Copii domnule '786 sunt interesati de joaca ,desene animate ,socializare extrema .Adolescentii si tinerii sunt interesati in plus, si de trairile lor interioare :muzica ,filme,prieteni apropiati cu care pot comunica ,filozofie- de multe ori idei extremiste, specifice varstei- ,impulsivitate intelectuala ,internet ca varianta de exprimare a ideilor si de informare rapida ,etc .Adultii sunt interesati de multe lucruri printre care si banii ,adica,asa cum spuneti dumneavoastra , "ce gasesc in portofel, ce bag in gura si unde ma intind daca ma ia somnul".NOI suntem adultii nu ei ,si nu suntem generatia de dupa 1989 .Noi insa avem grija de ei,adolescenti sau copii , iar asta evident ca imi pare foarte normal,toate generatiile au cautat sa asigure viitorul altor generatii macar si la nivel de familie.Va spun ca generatiile de dupa 1989 imi par in esenta ca ale noastre ,iar personal cred ca sunt putin mai bune.Nimic deosebit in esenta, chiar daca ei nu citesc la fel de mult ca noi si prefera internetul sau TV-ul,chiar daca sunt poate mai indrazneti (prostii spun ca sunt obraznici ) cunoscandu-si mai bine drepturile si avand mai multe informatii, etc. Parerea mea domnule este ca tara este pe maini bune ,mai bune decat ale noastre. Stiti foarte bine ca niste "nimeni" care sa nu fie interesati de nimic exista si au existat in toate generatiile .Exista evident si in generatiile de dupa 1989. Aceste generatii de dupa 1989 ,NOI LE JUDECAM DUPA NISTE CRITERII SUBIECTIVE DE APRECIERE, LEGATE DE GENERATIA NOASTRA iar acest lucru este absolut incorect . PS:Eu nu ma simt la fel de bine la Paris ,Londra sau Bucuresti.Ma simt mai bine la Paris si la Londra.... |
|
alex19_tm 68 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 20:31
De la: vaneamarin, la data 2010-09-23 20:23:55De la: 9am207786, la data 2010-09-23 17:51:06 Perfect de-acord Comentariu foarte bine judecat!
|
|
alex19_tm 68 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 20:59
De la: sailorjupiter, la data 2010-09-23 18:11:52 Domnisoara sailorjupiter (banuiesc ca esti domnisoara dupa varsta, admitand ca e completata corect), nu cred ca ma cunosti, desi poate ma insel, poate suntem vecini si nu stiu eu :P Prin faptul ca ai avut contact virtual intr-o conversatie cu cineva nu poti sa ai pretentia ca ai habar despre cum e sau nu e o persoana. Asa ca orice prejudecata in legatura cu mine are toate sansele sa fie gresita. Intamplator, chiar nu ma intereseaza istoria, poate si ca mi se pare ca sunt foarte minciuni in ea, dar poate si ca mi se pare o pierdere de vreme sa traiesti in trecut. Mi se pare mult mai util sa inveti din experienta generatiilor trecute si sa treci mai departe, sa te didici viitorului pentru ca viitorul este ce e important. Raportat nu numai la univers, dar chiar si numai la rasa umana, vietiile noastre sunt insignifiante, si important e ce lasam in urma si cu ce am ajutat progresul fie el tehnic, sau social. Am un pic habar de istorie dar cam atata si sincer nu ii simt lipsa si nici nu ma simt mai putin om ca cineva care stie "istoria" la perfectie. In afara de un set de informatii cu valoare minimala raportata la viata de zi cu zi sau viitor nu are nici un atu, din contra, eu poate am avut timpul si spatiul in memorie sa invat multe alte lucruri cu adevarat utile. Ori vorba aia ca trebuie sa iti stii istoria ca sa nu repeti greselile... sa stii unde te indrepti ... nu ma misca. Din experienta mea limitata cu istoria, combinata cu logica, am ajuns la concluzia ca nu se gasesc acele informatii acolo. De ce avem nevoie sa stim istoria ca sa intelegem ce e in neregula cu socetatea noastra? Oricine poate vedea asta fara sa stie 2 boabe de istorie, si se poate gandi si la solutii. Problema este aplicarea lor, unde intervine caracterul uman, la fel de corupt indiferent ca stie sau nu istorie. Oricum, nu asta era scopul afirmatiei mele. Nu o sa zic sa nu mai vorbeasca lumea ceva doar pentru ca nu ma intereseaza pe mine personal. Dar chiar incepeau sa fie o gramada de comentarii foarte lungi total pe langa subiect care nu prea interesa pe nimeni in afara de cei 2 .. 3 implicati, in timp ce intrebari la subiect erau ignorate in mod repetat. Cat despre faptul ca oamenii pot fii fraieriti sa creada orice, e foarte clar asta, de-aia am zis-o, dar sper ca nu te refereai la mine ca iara faci niste erori de judecare de caracter foarte mari. Eu pot sa cred multe atata timp cat exista argumentari logice pentru asta, dar nu cred nimica pentru care nu exista nici o dovada rationala. Sunt dispus totusi sa accept ceva ca posibil atata timp cat nu exista argumente contra, dar religia/credinta nu e unul din ele, si care din pacate este declarat mondial ca ADEVAR. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 22:15
De la: vaneamarin, la data 2010-09-23 20:23:55De la: 9am207786, la data 2010-09-23 17:51:06 Domnule Venea Marin, eu consider conceptul de *conflict intre generatii* unul demonic. Una dintre poruncile din biblie este sa ne iubim si respectam mereu parintii, indiferent ce s-ar intampla. Despre generatia de tineri crescuti dupa *89 as putea sa va povestesc si eu mai multe. Ii cunosc foarte bine si desigur aveti dreptate in multe privinte. Insa tare mi-e teama ca daca mai stau mult pe topicul asta o sa apara L3 cu o serie de injuraturi la adresa mea asa cum numai el stie sa le compuna. Insa mesajul caruia i-ati raspuns nu se referea la tineri ci la orice persoana care nu e interesata de nimic anume, indiferent de varsta (eu asa l-am simtit ).Numai bine!
|
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 22:26
De la: alex19_tm, la data 2010-09-23 20:59:33De la: sailorjupiter, la data 2010-09-23 18:11:52 Da, am completat corect varsta! Nu sunt chiar atat de tampita incat sa nu stiu nici macar ce varsta am. Deci, situatia este in felul urmator. Foarte simplu eu mi-am dat seama ca tie nu-ti place istoria. Ca te intereseaza foarte putin...sau aproape deloc. Si chiar tu recunosti asta: **. In afara de un set de informatii cu valoare minimala raportata la viata de zi cu zi sau viitor nu are nici un atu, din contra, eu poate am avut timpul si spatiul in memorie sa invat multe alte lucruri cu adevarat utile. ** sau aici **De ce avem nevoie sa stim istoria ca sa intelegem ce e in neregula cu socetatea noastra? Oricine poate vedea asta fara sa stie 2 boabe de istorie, si se poate gandi si la solutii. Problema este aplicarea lor, unde intervine caracterul uman, la fel de corupt indiferent ca stie sau nu istorie.** Asa ca nu mai spune ca nu am dreptul sa fac afirmatii despre tine doar dupa cum scrii. Consider ca oamenii scriu pe forum exact ce gandesc. Nimeni nu ar putea sa-si asume o identitate complet diferita in spatiul virtual, pentru ca apoi sa piarda timp dezvoltand-o. Oamenii scriu aici doar ce cred. Ti-as spune cate ceva despre importanta istoriei, insa cred ca Mihail Kogalniceanu o va face mai bine decat mine. Citeste asta: ro.wikisource.org/wiki/Cuv%C3%A2nt_pentru_deschiderea_cursului_d... Aia cu fraierirea oamenilor era pentru faza cu extraterestrii. Cum sa crezi, mai ca au facut piramidele? Numai bine! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 22:52
De la: 9am207786, la data 2010-09-23 17:37:06De la: Opris_Vasile123, la data 2010-09-23 17:23:28 incercati va rog sa calificati... Acesta e raspunusul meu;Matei;cap;16;vs;23.... Asadar raspunsul tau este : "23. Iar El, întorcându-se, a zis lui Petru: Mergi înapoia Mea, satano! Sminteală Îmi ești; că nu cugeți cele ale lui Dumnezeu, ci cele ale oamenilor. 24. Atunci Iisus a zis ucenicilor Săi: Dacă vrea cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie. 25. Că cine va voi să-și scape sufletul îl va pierde; iar cine își va pierde sufletul pentru Mine îl va afla. 26. Pentru că ce-i va folosi omului, dacă va câștiga lumea întreagă, iar sufletul său îl va pierde? Sau ce va da omul în schimb pentru sufletul său? 27. Căci Fiul Omului va să vină întru slava Tatălui Său, cu îngerii Săi; și atunci va răsplăti fiecăruia după faptele sale. 28. Adevărat grăiesc vouă: Sunt unii din cei ce stau aici care nu vor gusta moartea până ce nu vor vedea pe Fiul Omului, venind în împărăția Sa. " sa facem un pic de analiza pe textul asta dragalas de proza beduina din sec 1 ien .... adicatelea Iisus il face pe petru smintit si satana pentru ca acesta ii cere sa nu se sacrifice la ierusalim pentru iertarea pacatelor noastre si atenitie (!!!!) pentru a salva sufletele noastre .... Deci in fapt si la urma urmelor sufletul nostru este pus in joc ... si iisus este cel care il poate salva ...cum ? el moare si in trei zile invie ...bine bine dar care e legatura ? de ce trebuie sa moara ca sa imi fie salvat mie sufletul ? din ce bolboroseli mistice am citit cu greu am desprin urmatoarea idee : Dumnezeu este un gagiu mai degraba varsatoriu de sange si iute la manie ( ma cam seamna cu Stefan Preacurviinciousl domnitor al fustelor moldovene ..hmmmm) astfel ca daca oamenii vor sa fie salvati la suflet unu trebuie sa moara ...unu dar nu oricare , unu de sama ...si care sa fie acesta ? pai insusi cel facut de dumnezeu cu o pamanteanca ...adica fiul zmeului tre sa moara ca zmeu sa nu omoare tot ...cum fat frumos are puteri speciale rezultate in urma ingurgitarii unor mere de aur cu codita de otel , fat frumos reinvie in a treia zi .Timpul de trei zile el il petrece jucand sah cu cerberus la gura iadului langa poarta raiului . Dupa trecerea celor trei zile de desfrau sahistic si cu destul de multe partide pierdute , Fat frumos ridica capacul de la canal si iese in plin Ierusalim ... este urmat de sleahta de creditori pe care ii lasase tristi care vazandu-l se inveselesc la ideea ca or sa traiasca vesnic pana la adanci eternitati .... Timp de 40 de zile fat frumos manaca jaratec si in a patruzecea zi , enervat de meniul zilnic se ridica la cer plin de fum si zice lu tasu zmeul : " gata cu postitu vreau carne ..." Cei de jos , cu lacrimi in ochi de la fumul gros lasat in urma de fat frumos , striga dupa el sa ii ia si pe ei ca daca nu o dau pe ileana cosanzeana lui spanu ... Iisus din capatul mesei de pripas intocmita de Vrancioaia si cei sapte fii ai ei le spune : " numai cei care cred in mine pot sa vina la mine ...cand or muri !" Astia , nedumeriti , se gandesc ei si pana la urma se organizeaza in formatia "Oltul" de cantece populare despre zmeu , zmeie si zmeoaice precum si despre fii lor cei fara de cuvant ...Astfel ia nastere cea mai lunga si trainica emisune de la tvr :Tezaur Folcloric ...cu Marioara Murarescu ... numai bine . astept calificative si note de la 1 la 5 .... |
|
necunoscut 1072 mesaje Membru din: 22/11/2009 |
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 22:55
Cu ce te incalzeste aceste note?
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 23:03
De la: Marin56, la data 2010-09-23 22:55:38Cu ce te incalzeste aceste note? ceea ce am scris mai sus sub forma , zic eu , pamfletar grosolana poate fi asimilat ca fundament ideologic pentru o noua religie caci ar contine tot atatea nonsensuri cate contine si crestinismul ... numai bine. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 23:04
I-ti dau un 4, daca insisti , dar nu crezi ca despicand firul in patru rezolvam ceva. am mai spus-o ca iisus nu are nici o vina in istoria noastra , niste popoare l-au venerat pe vremea aia ,iar altii ia-u urmat exemplu.Transmisandu-se din tata in fiu.Cat de adevarate sunt acele evenimente petrecute in acel timp nimeni nu stie.sunt numai speculatii. Eu ma intreb alceva cum a reusit Iisus ca sa puna o lume intreaga pe jar. Dupa niste scrieri. Sunt multe chestii pe care eu nu le pot digera. Dar nici a gasi o explicatie logica. Prin ce era iisus atat de special. Daca poseda puteri supranaturale de ce nu le-a folosit in favoarea sa. Si exemplele ar putea continua.
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 23:17
De la: Marin56, la data 2010-09-23 23:04:47I-ti dau un 4, daca insisti , dar nu crezi ca despicand firul in patru rezolvam ceva. am mai spus-o ca iisus nu are nici o vina in istoria noastra , niste popoare l-au venerat pe vremea aia ,iar altii ia-u urmat exemplu.Transmisandu-se din tata in fiu.Cat de adevarate sunt acele evenimente petrecute in acel timp nimeni nu stie.sunt numai speculatii. Eu ma intreb alceva cum a reusit Iisus ca sa puna o lume intreaga pe jar. Dupa niste scrieri. Sunt multe chestii pe care eu nu le pot digera. Dar nici a gasi o explicatie logica. Prin ce era iisus atat de special. Daca poseda puteri supranaturale de ce nu le-a folosit in favoarea sa. Si exemplele ar putea continua. esti pe calea pieirii ..ai luat drumul ghenei ... te adulmeca la chiloti satana... esti urmarit de deavol ... ti se sufla in ureche blasfemii de catre servitorii lui belzebut ... daca vrei mantuire ...taci si roaga-te ...pacatosule ! crede si nu despica firul in patru ! Nu mai sta pe forum cu satanistii ! Culca-te! Cel Prea Inalt Iti Porunceste! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 23:28
De la: Opris_Vasile123, la data 2010-09-23 23:17:43De la: Marin56, la data 2010-09-23 23:04:47I-ti dau un 4, daca insisti , dar nu crezi ca despicand firul in patru rezolvam ceva. am mai spus-o ca iisus nu are nici o vina in istoria noastra , niste popoare l-au venerat pe vremea aia ,iar altii ia-u urmat exemplu.Transmisandu-se din tata in fiu.Cat de adevarate sunt acele evenimente petrecute in acel timp nimeni nu stie.sunt numai speculatii. Eu ma intreb alceva cum a reusit Iisus ca sa puna o lume intreaga pe jar. Dupa niste scrieri. Sunt multe chestii pe care eu nu le pot digera. Dar nici a gasi o explicatie logica. Prin ce era iisus atat de special. Daca poseda puteri supranaturale de ce nu le-a folosit in favoarea sa. Si exemplele ar putea continua.
Raporteaza abuz de limbaj
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 23:36
Sincer nu te inteleg. De partea cui esti sau tii cu Ursul....Eu nu sunt obisnuiit cu mistourile. Dca vrei sa desbatem aceasta problema hai s-o desbatem daca nu , nu ...dar sa nu deviem de la subiect. Am mai vorbit si cu Vanea , pe tema asta .Chiar nu gasesc pe nimeni mai serios sa vorbim la obiect? Sa facem o analiza stiintifica, a Bibliei si altor carti pe tema asta. Eu nu am treaba cu Satana si cu IIsus. Nu stiu daca ma intelegi. Am impresia ca am gresit terenul... Eu ama vrut ceva si vad ca a iesit alceva. Numai bine.
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 23:38
Stimatului domn Opris....
.Respecte eterne. .Atat de eterne....cat....universul... .Nu aveti idee cat de mult a-ti descretit fruntea asta imbatrinita..perimata de trecerea timpului si de idioteniilor inghitite de la toti cretinii.. ...Mutumesc din suflet. .daca imi este permis sa spun asa ceva...Linistea nu o obtii decat atunci cand observi similaritate si consens.Nu fac o paralela..Nu aduc aminte de uniunea consensuala dintre crestini ...Nu vreau sa spun decat atat:Sa aveti parte de sanatate...si de putere..forta...sa intineriti..Pentru a putea face fata rautatii acestei lumi..!
|
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 23:45
Dom..niei sale Marin56....
Dezbaterile pe teme biblico-religioase se tin pe forumuri si site-uri de profil..pe topicuri ce intra sub incidenta religioasa..Ce nu inteleg...si nu vor in ruptul capului sa faca asta...toti..dar absolut toti cre[s]tinii este ca : Nu inveti calul sa mearga in buiestru atata timp cat a fost obisnuit sa mearga la trap... Sau mai pe intelesul dumnealor....Cantati fratilor la alta masa..ca nuntasii sunt beti si cazuti pe sub mese...
|
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 23:46
Si acum repet intrebarea...Simpla...atat de simpla...ca imi vine sa-mi trag palme....
De ce apar credinciosii cand se vorbeste de ateism?
|
|
Postat pe: 23 Septembrie 2010, ora 23:50
De la: Ic3, la data 2010-09-23 23:38:08Stimatului domn Opris.... Apropo : Cand lupu se simte incoltit si nu are haita dupa el....baga coada intre.....si se retrage cu stomacul ghioraind... Si asta nu ca i-ar fi fost foame... Avea si el chef de poame
|
|
Vlad00 13 mesaje Membru din: 19/09/2010 |
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 00:06
De la: Ic3, la data 2010-09-23 23:46:55 Si acum repet intrebarea...Simpla...atat de simpla...ca imi vine sa-mi trag palme.... Raporteaza abuz de limbaj |
|
Sil100 250 mesaje Membru din: 1/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 01:09
De la: sailorjupiter, la data 2010-09-23 18:06:54De la: Sil100, la data 2010-09-23 15:43:42Dl 9am207786, ca raspuns la intrebarea « CUM AM AJUNS ASTAZI DUPA 1977 de ani, asa cum a calculat cineva pe aici - SA NE PIERDEM CREDINTA? » as vrea sa va pun o intrebare ajutatoare. Cum am ajuns noi sa renuntam la opinci ? Pe vreme copilariei tatalui meu, nascut in 1945, opincile (pentru cine nu stie e vorba de incaltaminte confectionata din piele de porc) erau larg folosite la tara pe post de incaltaminte de zi cu zi. Acum aproape ca au disparut. Mai vedem, din cand in cand, pe la festivaluri de muzica populara opinci, dar sunt mai mult o chestie de ornament Multumesc pentru recomandari sailor... Am citit cateceva despre Mao, nu cartea recomandata de tine, ci ceva despre spionajul chinez, o carte destul de ampla care spunea destul de multe si despre Mao. Cand vorbesc despre ateism multi sunt tentati sa dea exemplele lui Mao, Stalin sau Hitler si sa zica: "uite ce au facut..." Uneori mai sunt denumiti si Anticristi. Mao nu stiu ce orientare religioasa avea, Stalin era sigur ateu, iar Hitler era credincios. Sunt de acord ca celor trei li se pot pune multe crime in spate, dar nu pentru ca erau atei, ci pur si simplu cred ca aveau probleme psihice. Si Stalin si Mao si-au ucis o gramada de colaboratori din motive care nu sunt prea clare, dar nu pe criterii religioase; probabil se temeau ca ar putea complota impotriva lor. Hitler a ordonat exterminarea evreilor pentru ca ii considera o rasa inferioara care putea contamina rasa ariana... si oricum Hitler nu era ateu. Asa cum am mai spus, ateismul in sine, nu e o doctrina sau ideologie de nici un fel, tot asa cum chelia nu e o culoare de par. Nu se specifica pe nicaieri, daca esti ateu trebuie sa faci ceva sau sa nu faci... deci ateismul nu poate fi invocat ca un motiv pentru a justifica unele comportamente. Daca cineva actioneaza impotirva credinciosilor, a bisericilor, etc. actiunile respective sunt anti-religioase (nu stiu daca asta e cel mai bun termen), nu tin de ateism. Daca vei incearca sa faci un portret-robot al ateilor de ce acest forum vei sesiza probabil ca nu prea au multe in comun. Unii prefera un stil de abordare, altii cu totul altul. Probabil ca singurul element comun e lipsa credintei intr-o divinitate crestina sau nu. |
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 09:44
De la: Ic3, la data 2010-09-23 23:46:55 Si acum repet intrebarea...Simpla...atat de simpla...ca imi vine sa-mi trag palme.... Din diverse motive mai LC3,din diverse motive. .Pe mine spre exemplu acum, ma atrage ideea ca tie iti vine sa-ti dai palme. .Sa-mi spui daca ajungi sa o faci,da? Iti inteleg frustrarea,este un topic deschis de tine, iar lumea s-a luat cu alte discutii ignorand intrebarea ta . Nu te intrista ,gaseste o alta intrebare mai interesanta si poate vei avea succes .Persevereaza dom'le,nu te lasa demoralizat de insucces . ![]() Ce te rog eu insa, este sa intelegi(daca poti ) ca acest topic nu este proprietatea ta ,nu este o mosie a ta ,ci un spatiu public in care oamenii sunt liberi sa discute ce vor fara sa iti ceara tie parerea.Daca intrebarea ta iti pare asa de minunata (mie nu imi pare ,imi pare o prostioara provocatoare si imatura) dechide un blog cu ea si cenzureaza-i pe toti cei care fac offtopic. Un blog este proprietatea ta si poti sa faci ce vrei acolo.Forumul 9am insa nu este, asa ca daca te simti frustrat ,sfatul meu este sa te duci sa te impusti, si sa nu mai freci lumea la cap cu pretentiile tale absurde de om care are impresia ca daca a deschis un topic, este stapanul celor care posteaza pe acel topic. .Probabil esti genul de om care da cu pumnul in masa cand intr-un grup nu se discuta exact ce vrea el....
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 10:20
De la: vaneamarin, la data 2010-09-24 09:44:30De la: Ic3, la data 2010-09-23 23:46:55 Si acum repet intrebarea...Simpla...atat de simpla...ca imi vine sa-mi trag palme.... Mai nea Marine..cu mata nu e lucru de gluma... Ce ma rogi tu sa inteleg mi se pare la fel de absurd pe cat ti se pare..ca am pretentii pe un topic deschis in alta idee.Frustrarea de care ai impresia ca am parte citind balariile postate inutil,ineficient,degeaba si de kiki..e doar o impresie.( mentionez ca ai repetat asta ca sa fii convins ca e asa) De ce?...Pentru ca nici nu apuc sa citesc 3 randuri uneori.Nu bag in seama nonsensuri...Nu citesc aberatii si ameteli lipsite de logica.Asa cum spunea cineva pe o alta pagina..De fiecare data cand intrebi ceva un asa zis crestin,credincios...iti raspunde cu o intreaga abureala.Incep sa bata campii despre istoria religiilor si alte subiecte asemanatoare. Niciodata..dar niciodata nu fac uz de aparenta inteligentei avute in componenta...spre a da replica coerent si la obiect.... Triumful afisat in postarea de mai sus imi da o stare de balegoasa ..si asa stau prost la capitolul digestie. Auguri...Stimabile... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 10:28
Apropo.....esti al doilea credincios ce gafeaza vizavi de Nick-ul folosit....Este de fapt ic3....Nu Lc3 Si acum sa raspund intrebarea topicului..De ce apar credinciosii cand se vorbeste de ateism? Simplu: Din cauza frustrarii. In alta parte nu au auditoriu.Cum sa faci un credincios sa inteleaga ceva din balmajelile (interminabile)...fara numar de altfel..despre istoria religiilor,trecerea sfintilor si parintilor..subiecte perimate si care nu servesc cu nimic,nimanui....cum?....
|
|
|
|

Unde au disparut atunci milioane de crestini si budisti (cei din urma mult mai numerosi)? Cine va condamna vreodata crimele ateilor (ca despre Inchizitie toata lumea vorbeste). Incearca sa citesti cartea lui Jean Pasualini *Prizonier la Mao*. Si ca sa nu zici ca sunt partinitoare vezi si *Branza si viermii* a lui Ginzburg (carte despre Inchizitie). O sa observi o mare diferenta.
).
.Respecte eterne.
.daca imi este permis sa spun asa ceva...Linistea nu o obtii decat atunci cand observi similaritate si consens.Nu fac o paralela..Nu aduc aminte de uniunea consensuala dintre crestini
,sfatul meu este sa te duci sa te impusti, si sa nu mai freci lumea la cap cu pretentiile tale absurde de om care are impresia ca daca a deschis un topic, este stapanul celor care posteaza pe acel topic.
.Probabil esti genul de om care da cu pumnul in masa cand intr-un grup nu se discuta exact ce vrea el....