Info
x
De ce apar credinciosii cand se vorbeste de ateism?
|
9am207786 153 mesaje Membru din: 1/07/2010 |
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 10:29
De la: vaneamarin, la data 2010-09-23 20:23:55De la: 9am207786, la data 2010-09-23 17:51:06 Domnule Vanea Marin - sa va traiasca si e bine sa aveti un copil care a primit o educatie si pe care o respecta. Nu copii din generatia NIMENI despre care am vorbit sunt de vina - ci parintii care nu au stiut sa le dea o educatie. Foarte multi din ei provin din familii dezbinate (divorturi, familii separate) Doamne ajuta ca mai avem familii normale cu parinti normali si copii normali. Vorbeam insa de un fenomen care a inceput sa ia o amploare destul de mare. Insasi lipsurile materiale - fata de perioada dinainte de 1989 - cand orice satuc avea scoala. Acuma din lipsuri materiale o sa vedem in urmatorii anii generatii de analfabeti. Inainte de 1989 cu toate neajunsurile sistemului de invatamant - tot prindeau ceva carte noile generatii. Acuma vor fi multi care nu vor mai aveam acces la scoala sau facultate din lipsa banilor. Ca sa nu mai spun de Universitatile particulare care scot niste oameni deformati in gandire. Multi dintre cei care face o Universitate particulara pleaca in viata cu o filozofie foarte daunatoare: "E suficient sa ai bani sa-ti cumperi ceea ce iti trebuie. Inclusiv 'competenta', nivelul de pregatire, bunul simt, etc" Exista si inainte de 1989 fenomenul "oamenilor descurcareti" - care prin pile, relatii, bani REZOLVAU TOT. Acuma dupa 1989 s-a trecut la un statut oficial al acestor oameni: cine are bani poate cumpara orice: si diplome de facultate si doctorate si orice - LA OFICIAL! Dar nu pot "cumpara" nici educatie, nici bun simt, nici cultura sau dragostea fireasca fiecarui om. Si conform zicalei: spune-mi cu cine te intalnesti ca sa-ti spun cine esti - isi gasesc jumatatile pe masura: Avem atatea exemple... Luati ziarele de scandal si cititi despre aceste cupluri de succes, care se sfarsesc cand se termina banii. Si asemenea progeniturile lor, ingroasa randurile acestei generatii de NIMENI. Eu despre asta vorbeam. Sa-mi spuneti dvs. cand inainte de 1989 elevii de liceu erau regasiti in masa in baruri, carciumi, consum de alcool. De droguri ce sa mai vorbim. De sexualitate, dar si despre homosexualitate. E bine ca aveti un copil normal si care are prieteni, colegi normali. Inseamna ca si acestia au niste parinti normali la cap. Nu am zis ca toata generatia de astazi de tineri este NIMENI, insa cei la care ma refeream devin din ce in ce mai multi din pacate. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Ic3 922 mesaje Membru din: 29/06/2009 Oras: Constanta |
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 10:33
De la: Ic3, la data 2010-09-24 10:28:47 esti pe calea pieirii ..ai luat drumul ghenei ... te adulmeca la chiloti satana... esti urmarit de deavol ... ti se sufla in ureche blasfemii de catre servitorii lui belzebut ... daca vrei mantuire ...taci si roaga-te ...pacatosule ! crede si nu despica firul in patru ! Nu mai sta pe forum cu satanistii ! Culca-te! Cel Prea Inalt Iti Porunceste!
Raporteaza abuz de limbaj
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Fosta membra 9am.ro 6780 mesaje Membru din: 13/02/2009 |
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 10:33
De la: Ic3, la data 2010-09-24 10:20:00De la: vaneamarin, la data 2010-09-24 09:44:30De la: Ic3, la data 2010-09-23 23:46:55 Si acum repet intrebarea...Simpla...atat de simpla...ca imi vine sa-mi trag palme.... LC,este prima data cand chiar te inteleg.Daca ai probleme cu digestia asta explica multe din postarile tale ,inclusiv autoritarismul ala cu care mai sus ma invitai sa parasesc topicul daca mai discut despre istorie. Stiu ca problemele de sanatate se reflecta si in plan psihic. Tante auguri
Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 10:43
Domnilor ic3, alex19_tm, si toti ceilalti, ana_totir, etc care tot dati tare cu ateismul.
Nu o mai dati de garduri - ca sa ma exprim neacademic. Raspundeti la 3 intrebari simple: 1. Atunci cand o sa moara cineva apropiat din familie, il veti inmormanta cu slujba religioasa, sau nu? 2. Atunci cand v-ati casatorit/cand va veti casatori - ati mers/veti merge si la Biserica sa faceti cununia religioasa? 3. Atunci cand veti avea un copil, ii veti boteza? Sper sa nu imi dati raspunsuri cu ipocrizie de genul, "da, e o simpla traditie, si ca sa nu supar pe bunicu, sau mama...." Astept raspunsurile dvs. Raporteaza abuz de limbaj |
|
_ioana_dark_ 167 mesaje Membru din: 11/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 10:57
De la: Sil100, la data 2010-09-24 01:09:23De la: sailorjupiter, la data 2010-09-23 18:06:54De la: Sil100, la data 2010-09-23 15:43:42Dl 9am207786, ca raspuns la intrebarea « CUM AM AJUNS ASTAZI DUPA 1977 de ani, asa cum a calculat cineva pe aici - SA NE PIERDEM CREDINTA? » as vrea sa va pun o intrebare ajutatoare. Cum am ajuns noi sa renuntam la opinci ? Pe vreme copilariei tatalui meu, nascut in 1945, opincile (pentru cine nu stie e vorba de incaltaminte confectionata din piele de porc) erau larg folosite la tara pe post de incaltaminte de zi cu zi. Acum aproape ca au disparut. Mai vedem, din cand in cand, pe la festivaluri de muzica populara opinci, dar sunt mai mult o chestie de ornament… Interzicerea religiilor are legatura cu ateismul. Ca doar nu le-a interzis de...religios ce era. Iar faptul ca Hitler era o persoana religioasa e o tampenie. asta au scos-o total aiurea unii care l-au vazut de cateva ori iesind dintr-o biserica in care habar nu am ce cauta. Fii serios, la ideologia nazista poti sa aderi doar daca esti ateu. Elementele ei sunt inspirate de cartea lui Nietzsche (ateu consivns) , *Dincolo de bine si rau* nu de Biblie. |
|
alex19_tm 68 mesaje Membru din: 30/11/-0001 Oras: Timisoara |
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 11:13
De la: sailorjupiter, la data 2010-09-23 22:26:08 Sa incepem cu inceputul, nu am spus ca ar putea fii scrisa o varsta ireala pentru ca nu stii ce varsta ai. E absurt sa sugerezi ca cineva nu stie ca varsta are. Dar sunt multi care pe diferite profile online isi scriu date aiurite, asa la sto, din diferite motive, implicit varsta. Nu era decat o intrebare, nu o acuzare si nu e necesar sa te ataci asa ;) In alta ordine de idei, da, eu am zis asta si nu era o intamplare. Intamplare a fost faptul ca ai nimerit asta. Pentru ca in nici un post nu am spus sau nu am sugerat asta, pentur ca atentionarea mea la gramada de posturi lungi off topic era strict pentru faptul asta, si ca erau deja prea multe, indiferent ca ma interesa sau nu istoria, cum am zis, nu as avea pretentia ca oamenii sa nu vorbeasca ceva doar pentru ca nu ma intereseaza pe mine. Pur si simplu nu as citi postul si as trece mai departe. In continuare sustin ca e gresit sa faci prejudecati in legatura cu o persoana dupa niste posturi pe un forum. Da, oamenii de obicei scriu ce gandesc, dar ascultand numai o idee (sau chiar mai multe) nu aicum sa iti dai seama ce fel de om e. Stii doar ca in legatura cu lucrul ala crede aia. Ar trebui sa stii asta ca te dai ca un om inteligent, cult, e o treaba complicata sa cunosti oamenii. Chiar si personal, un prieten, nu poti sa spui ca il cunosti cu adevarat. Crezi asta pana in momentul cand iti schimba parerea printr-o actiune la care nu te asteptai. Nici macar pe noi nu putem avea pretentia ca ne cunoastem in totalitate. Revenind la istorie, observ ca din nou tu te bazezi pe ce a zis eu stiu cine in a trage concluzii care ar trebui sa fie proprii. Asta mi se pare problema celor care acorda o importanta prea mare istoriei. Iau de-a bune si ca adevaruri tot felul de lucruri spuse de altii si esueaza in a le gandi critic si logic in a ajunge la concluzii. Ajung a fii oameni cu idei expirate care rareori mai sunt aplicabile prezentului, si de multe ori sunt si minciuni (nu-mi zi ca tu crezi ca ce scrie in istorie e totul adevar, si ma refer nu numai la istoria noastra, si in rest). Intrebarea simpla este pana la urma, cu ce te simti tu mai buna, utila, om, decat cineva care nu stie istorie (si nu fa comparatie cu un baiat de cartier pe care nu il intereseaza nimica in viata, ci cu un om intelectual)? Ori eu pot sa iti spun n motive pentru care ma simt mai util si avantajat cu informatiile extra care le stiu in locul istoriei. Referitor la faza cu piramidele, nu ma extind aici ca aia e discutia unui alt topic. Zic doar ca nu ma mira ce crezi, pentru ca daca din nou iti iei toate informatiile din "istorie" si nu judeci dupa tine, e normal sa ajungi la concluziile tale. Dar daca ai sta sa analizezi logic informatiile, sa le pui cap la cap, si sa mai ai si cunostiinte de inginerie (cunostiinte pe care arheologii care au tras acele concluzii nu le aveau), combinate cu cunostiinte de cum istoria a fost modelata de anumite persoane pentru a servi unor interese, in mod sigur ai ajunge la alte concluzii. Ori sa respingi o idee cu suport logic stric pentru ca ti se pare S.F. sau ca nu corespunde cu vezi doamne parerea marilor istorici si/sau arheologi e o prostie. Tine minte ca aproape tot ce oamenii credeau S.F. la un moment dat, mai tarziu s-a demonstrat ca nu e deloc S.F. unele sunt deja aplicate, altele nu dar se stie ca se poate. Asta ar trebui sa spuna multe. Asa sunt oamenii... tot timpul cred ca ceva e imposibil pana se dovedeste ca e posibil, si cei care cred ca e posibil inainte sa se demonstreze asta sunt ridicolizati. Istoria arata asta, credeam ca le ai cu istoria, ar trebui atunci sa inveti macar ceva din ea si sa nu mai fii asa sigura pe tot :P |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 11:28
De la: alex19_tm, la data 2010-09-24 11:13:23 Pai in cazul asta ar trebui sa te indoiesti de ateism. Inca nu a reusit nimeni sa iti aduca probe solide despre existenta lui Dumnezeu. S-ar putea sa descopere chiar oamenii de stiinta astfel de dovezi in viitor. "ar trebui atunci sa inveti macar ceva din ea si sa nu mai fii asa sigur(a) pe tot" - ca sa te citez. Apropos, nu mi-ai raspuns la intrebarile din postarea mea de mai sus. Ti se adresa si tie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 11:38
De la: 9am207786, la data 2010-09-24 10:43:39Domnilor ic3, alex19_tm, si toti ceilalti, ana_totir, etc care tot dati tare cu ateismul. Daca ai fii citit posturile mele ceea ce e evident ca nu, sau ai citit doar ce ai vrut tu din ele, ai fii vazut ca am raspuns de mult la aceste intrebari. Care pana una alta sunt idiotesti si nu sunt in nici o masura suport pentru credinta. Dar totusi sa raspund inca o data aici ca sa nu cauti de nebun in toate posturile. In primul rand ce trebuie sa intelegi este ca ateu nu implica anti-religios. Ca daca esti anti-religios obligatoriu esti ateu, asta nu inseamna ca si inversul e adevarat. Nici pe departe. Cum am mai zis, daca ar fii dupa mine stric, nu as face nici una din chestiile alea. Mi se par niste superstitii complet inutile. DAR, pentru ca sunt om simtit, nu pot sa ma gandesc numai la mine (sau intelegi ca sa fii ateu inseamna sa fii egoist si sa nu te gandesti la altcineva decat la tine? Daca da inseamna ce esti mai ignorant decat credeam). Ori nici una din chestiile alea nu ma deranjeaza eu stiu cat, nu o sa mor daca fac nici una din ele, si daca prin asta pot sa evit conflicte cu familie, rude, partenera, de ce nu? Ca nu am nimica de pierdut decat sa zicem niste bani (aparent costa destul de mult sa iti dea D-zeu binecuvantarea, si nici nu se preteaza impozit pe venitul Lui), dar cum am zis, asta e... sa fie aia cea mai mare pierdere in viata. Eu cionsider asta dovada de omenie si bunatate, nu eu stiu ce explicatii stupide cum ca "ti-e frica sa te separi total de biserica" si ca "faci voia domnului chiar dca te opui lui". Cum am zis... daca ar fii strict dupa mine nu as face nici una din ritualurile alea aiurite. Nu stiu... poate tu esti egoist si nu ai face ceva ce nu vrei nici in ruptul capului pentru altcineva. Daca nu e asa atunci de ce pui intrebari din astea stupide excluzand din start raspunsuri perfect acceptabile si normale? Mi se pare ca vrei sa auzi numai ce iti convine, nu ce e adevarat. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 11:50
De la: 9am207786, la data 2010-09-24 11:28:25De la: alex19_tm, la data 2010-09-24 11:13:23 Ce incercare puerila de a schimba intelesul cuvintelor mele... se vede ca nu prea intelegi ce citesti. La ce ma refeream e ca desi exista probe si argumentari logice pentru ceva, oamenii au tendinta sa respinga ceva doar pentur ca li se pare lor imposibil. Ori pentru credinta NU exista probe (nu poti considera biblia proba, si nici ce simti tu). Cum am mai zis... cine sustine o teorie trebuie sa aduca probe pentru ca ea sa fie acceptata, nu invers, se declara adevarata si apoi vin cu pretentia sa aduca dovezi contra ca sa fie discreditata (desi probe contra exista nenumarata, dar nici una nu este satisfacatoare pentru credinta oarba). Ori asta e inca o problema, desi nu au nici o dovada, credinciosii nu zic nici macar ca e posibil ce cred.. NU, e declarat adevar absolut. Inca o dovada de eusare de a intelege propozitii simple, a "nu fii asa sigur pe tot" nu e tot una cu sa "nu fii sigur pe nimica". Ori toate probele (desi nu e o dovada alb pe negru ca nu exista divinitate, ceea ce ma facesa ma intreb daca exista ceva care ati accepta ca dovada clara ca nu exista, tind sa cred ca nu), arata absurditatea credintei, si toata logica si ratiunea se opune acestei ideologi. Deci eu cred ca e in siguranta sa fie cineva sigur ca nici una din religiile curente sau trecute nu este adevarata. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 11:52
De la: alex19_tm, la data 2010-09-24 11:38:17De la: 9am207786, la data 2010-09-24 10:43:39Domnilor ic3, alex19_tm, si toti ceilalti, ana_totir, etc care tot dati tare cu ateismul. Multumesc frumos pentru raspuns. Eu consider ca un ateu nu se implica in mod necesar in ceva anti-religios, asa cum ai scris si tu. Mai mult decat atat, eu consider ca un ateu este cel care nu se implica - tocmai - in ceva religios. Ateul este cel care neaga existenta lui Dumnezeu - si in sensul asta e fara noima sa mergi in casa Domnului si sa participi la o slujba religioasa. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Sil100 250 mesaje Membru din: 1/09/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 12:02
O intrebare legitima pentru credinciosi pe langa cea care da titlul forumului e: Daca tot ati intrat pe forum, de ce evitati dialogul? A nu raspunde la intrebari legate de Crestinism (ai carui adepti va declarati) e ca si cum v-ati dezice de propria voastra credinta. Ce-ati zice de un matematician care n-ar stii sa faca calcule relativ simple? Eu as zice ca nu e matematician. Acelasi lucru e valabil pentru orice alt domeniu. Imi amintesc ce spunea profesoara de romana din liceu atunci cand vedea ca incercam sa vorbim despre romane pe care de fapt nu le-am citit: "vorbim discutii". Ce-ar fi sa recunoasteti ca de fapt credeti in ceea ce vreti voi sa credeti? O chestie care are pe undeva vag de-a face cu Crestinismul? In cea mai mare parte a timpului crediciosii nici macar nu intelegeau ce li se spunea la slujba intrucat li se citea dintr-o carte scrisa intr-o limba pe care n-o vorbeau (ma refer la latina, greaca sau slavona). Acum religia a devenit un fel de "forma fara fond" ceva ce se face "pentru ca asa e traditia". Dau un exemplu de la cununia religioasa. Cati dintre crestinii care participa la slujba stiu cine a fost Rebeca sau Sara, personaje la care se face referire in timpul ceremoniei? Are rost sa perpetuam niste traditii pe care nu incercam nici macar sa le intelegem? La botezul unui copil exista un alt ceremonial care mie mi se pare amuzant: nasul cu copilul in brate repeta de trei ori "Ma lepad de Satana!" Nasul se presupune ca e crestin. De ce atunci aceast ritual? Dupa cum inteleg eu limba romana a te lepada de ceva inseamna implicit ca ai fost de acord cu acel ceva. Raporteaza abuz de limbaj |
|
necunoscut 1072 mesaje Membru din: 22/11/2009 |
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 12:11
Sunt asa de incurcate si amestecate aici raspunsurile si intrbarile ca nici nu mai stiu cine, le posteaza. Pentru ca 9am a pus niste intrebari , dupa parerea mea , este intradevar o `traditie`. Ce ar zice lumea daca eu, sau altul ar face altfel, pentru ca ar fi impotriva credintei crestin ortodoxe. problema e ca aceste obiceiuri au fost mostenite din tata in fiu, de-a lungul milenilor. Oamenii au crezut pe atunci - nu se stie precis data- ca daca, cand moare omul ii se tine o cuvantare de adio, celui mort, el ramane cu sufletul impacat, ca a facut ce trebuie ca cel in cauza, o sa se bucure si el ca a fost bagat in seama. Bine ca multe din obiceiuri sau mai dimunuat. De exemplu la moartea unei persoane se faceau si sacrificii umane ceea ce era o mare prostie.Cineva din familie , sotia sau copilul erau si ei arsi sau ucisi si inmormantati alaturi. Si acestea erau obiceiuri. Dar pentru ca cineva trebuia sa se ingrijeasca cu mare raspundere de toate acestea , a aparut un reprenzentant care dirija toate acestea. Asa a parut popii si biserica care pentru a face o afacere din asta, au raspandit tot felul de obiceiuri si au recurs la tot felul de metode ca sa sperie oamenii.-( de exemplu cum arata ieri la otv cu icoanele care plangeau cu lacrimi de mir sau sange)- o aberatie totala.- trucuri ieftine, care tineau la niste oameni mai putini pregatiti , pana in zilele noastre. Pentru ca a avut trecere mai mult in randurile , babelor si mosilor care si ei mostenise aceste obiceiuri. Biserica prin ienorasii sai au bagat tot felul de trucuri care mai de care mai fanteziste , pentru a-si mari cercul de credinciosi si tot odata si castigul. La fel stau lucrurile si in celelalte cazuri de nunta , botez si alte alea, totul fiind o traditie mostenita. Sunt niste reguli si legi pe care ni le-a impus biserica, de-a lungul timpului. Puteti sa-mi spuneti de ce biserica nu le tine slujba la cei care s-au sinucis sau au facut nustiu ce pacat anume. Tot o metoda de respect. Biserica ramane un element in stat care a gasit o metoda de a asupri pe orcine , si de a face un profit si din asta. Ce ei nu sunt oameni si ei la urma urmei trebuie sa traiasca . Daca ei nu , atunci cine. Poate altfel ar fi stat lucrurile daca noi nu stiam de aceste lucruri. Sigurul lucru bun pe care l-a facut biserica din timpuri ca a mai atenuat , unele orgii, pe care le faceau oamenii , si prin frica de Dumnezeu , le-a mai atenuat. Astfel au inventat povestile din Biblie , care nu au nici un adevar stiintific , povestea lui IIsus care la fel , nu are chiar nici un adevar stiintific , si multe alte carti care nu au nici o noima. Biblia nui decat o carete de povestiri a la `Anton Pann` de la lume luate si inapoi la lume date.
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 12:18
De la: alex19_tm, la data 2010-09-24 11:50:04De la: 9am207786, la data 2010-09-24 11:28:25De la: alex19_tm, la data 2010-09-24 11:13:23 Nu pot sa nu observ genul de abordare pe care o aveti in raspunsuri: ironic, superior, plictisit - sau in cazul celorlalti: ic3 si restul - neserios, la misto, etc Daca intrii intr-o dezbatere de idei cu deschidere in abordare, atunci e ceva bun la nivel inter-uman. Nu am zis ca trebuie sa crezi ce iti spun eu sau ca trebuie sa imi adopti ideile. De unde insa superioritatea asta in exprimare, jena si plictisul pe care al adopti in luarile de pozitie? Crezi ca esti inteligent sau ca ai dreptate daca adopti un astfel de ton? Insasi faptul ca ic3 spune deschis ca a postat aceasta tema de discutie, ca sa bage zazanie si sa se amuze - denota un mod de abordare neconstructiv si neserios. Faptul ca sunt cativa care posteaza aici cu argumentari, cu bun simt si cu toleranta fata de ideile pe care le contesta da si o masura asupra calitatii oamenilor implicati in aceste discutii. Sigur - undeva e de inteles faptul ca pe la 20 si ceva de ani - fiecare e mai "rebel" mai lipsit de profunzime sau toleranta fata de semeni. Din pacate la unii treaba asta tine pana la sfarsitul vietii. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 12:33
De la: 9am207786, la data 2010-09-24 10:43:39Domnilor ic3, alex19_tm, si toti ceilalti, ana_totir, etc care tot dati tare cu ateismul. Sunt casatorit legal si fara sprijinul bisericii..a carei existenta o contest de cand ma stiu.De cand am inceput sa rationez.Atunci cand o sa moara cineva din familie o sa fac tot posibilul ca acesta sa fie incinerat..si nu ingropat..lasat prada vermilor.Nu gasesc nimic nobil in asta.Daca o sa am parte de vreun copil...sigur nu am sa-l botez...De fapt ce e aia si la ce serveste?O donatie in plus?..Un ajutor benevol dat putorilor ce deservesc un lacas de cult...Cred ca am specificat clar ce parere am vizavi de biserica,religie si tot ce tine de credinta peste tot unde am manifestat impotriva . Cred ca am fost destul de citet
Somnul ratiunii naste monstrii.Bestii cu chipurii umane ce se hranesc cu neputinta acestei lumi ce se incapataneaza sa traiasca in ignoranta.
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 12:38
De la: 9am207786, la data 2010-09-24 11:28:25De la: alex19_tm, la data 2010-09-24 11:13:23 Toate religiile..absolut toate..cauta sa ne convinga de existenta fortei supreme in universul infinit..Chestie pe care stiinta o infirma cu succes. S-ar putea sa descopere chiar oamenii de stiinta astfel de dovezi in viitor. ...Asta nu o sa se intample niciodata...
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 12:41
De la: Marin56, la data 2010-09-24 12:11:32 Domne, chiar nu vad o idee clara. Pai ori esti un om ferm in ceea ce sustii... ca esti ateu si ca nu crezi in Dumnezeu, ori inseamna ca nu stii ce crezi... Pari un om caldutz, te feresti de gura lumii. Intrii in biserica sa nu superi o ruda sau o vecina, sa nu vorbeasca strada... De cine te ascunzi de fapt? Nu crezi dar mimezi o traditie ca sa nu intrii in gura lumii... cam asa se intelege din ceea ce ai scris. Din punctul asta de vedere -este o realitate: sunt pline Bisericile de oameni calduti. Si dupa aia oamenii astia, se intreaba: Unde-i Dumnezeu? Daca exista, sa il vad si eu. Eu sunt ploiestean - si in Ploiesti prin la inceputul anilor 80 slujea parintele Galeriu la biserica Sf. Vasile. Lumea incepuse sa se risipeasca - abia daca mai vedeai cativa batrani care veneau la slujba Duminica. Intr-o Duminca dupa ce se termina slujba, la sfarsit zice asa parintele: Dragi credinciosi, sa veniti Duminica urmatoare neaparat la Biserica, fiindca o sa vedeti un lucru mare: La ora 12 fix, o sa-l vedeti pe dracu in biserica, asa ca neaparat sa fiti prezenti. Pleaca oamenii total nedumiriti acasa, nestiind cum a spus asa ceva parintele... Si vine ziua de Duminica.... Dar ce sa vezi... Biserica neincapatoare... Curtea plina! Puhoi de lume... familia toata, si vecini si rude... Multime mare de oameni. Incepe parintele slujba... O tine ca de obicei. Se termina slujba. Oamenii cu ochii pe ceas. Si nu vedeau nimic deosebit - o slujba normala la Biserica Duminica. Si cum termina slujba le adreseaza parintele un cuvant: "Nu va e rusine oameni buni, e Hristos in Biserica in fiecare Duminica si stati acasa. Ati uitat sa mai veniti Duminica la Biserica. Dar iata ca din curiozitate ati dat buzna azi sa-l vedeti pe dracu." Despre asta e vorba. Dumnezeu nu e o curiozitate - de care sa te minunezi. Cam asta ar crede unii. Sa-l vada ei pe Hristos. Sa le faca lor Dumnezeu o minune, ca sa creada. Nu mai confundati Biserica, ca institutie cu credinta omului in Dumnezeu. Cand crezi in Dumnezeu - esti tu - omul. Nu popa de la Biserica, nu altcineva din biserica. Daca mergi la biserica si spui ca te-a deranjat nu stiu ce baba care s-a luat de tine cu nu stiu ce observatie - inseamna ca esti departe de Dumnezeu. Daca o baba din biserica printr-un comportament neadecvat te-a facut sa uiti ca ai venit sa spui o rugaciune din suflet, inseamna ca la tine credinta nu e traita. In ceea ce ma priveste, la inceput cand am regasit o stare de bine in rugaciune, a fost intr-o biserica goala - dupa slujba. Ulterior am reusit sa ma regasesc in rugaciune si in biserica plina - chiar si cu nelipsitele babe dornice de invataminte si sfaturi nesolicitate. Sa nu ne oprim la aspecte neesentiale, daca dorim sa il cunoastem pe Dumnezeu! Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 12:48
Referitor la intrebarile puse de 9am207786 subscriu la argumentatia lui alex19_tm. Nu traim intr-o societate in care sa facem doar ce vrem noi. Sigur, eu cred ca un non-sens "sa mergi in casa Domnului si sa participi la o slujba religioasa." Dar ce sa fac daca un prieten bun ma cheama la cununia lui religioasa? Daca nu ma duc zice ca nu-i sunt prieten. Eu o sa-i zis mai degraba ca vin pentru ca-mi e prieten, nu pentru un ritual arhaic in care nu cred. Intamplator s-a pus problema daca sa fac sau nu cununia religioasa si am facut-o tocmai pentru a nu genera discutii si argumentatii nesfarsite intre rude. Oricum, intre casatoria civila si cea religioasa a trecut o perioada de timp in care mi se sugea sa-l bag cumva in ecuatie si pe D-zeu. Eu cred ca doi oameni intr-o casatorie se pot intelege sau nu si asta depinde numai de ei. Sunt convins ca D-zeu nu prea are implicare in treaba asta. Nu cred sa existe o diferenta semnificativa intre rata divorturilor intre cei cununati religios si cei nu. Doi oameni pot trai foarte bine si fara casatorie civila depinde doar de ei cum reusesc sa-si solutioneze problemele cu care se intalnesc in viata. Apropo, dl. 9am207786, generatia care va nemultumeste pe dvs. ceea de dupa 1990 nu e cumva generatia care a prins reintroducerea religiei in scolii? A avut asta un efect bun sau nu? Din ce spuneti dvs. se pare ca nu... Ca un sfat prietenesc, evitati generalizarile de genul "generatia X este un nimeni" altfel toata argumentatia dvs. cade la un singur contraexemplu si va trebui sa reveniti apoi cu precizari de tipul: "de fapt eu ma refeream la..." Cineva pe forum a spus la un moment dat ca atei cred in nimic. Cei care afirma asa ceva nu inteleg ateismul si nu pot decat sa le spun: mai cercetati... O alta afirmatie ciudata a cuiva facuta pe forum a fost ca omul nu poate sa fie facut din nimic. Banuiesc ca se referea la teoria evolutiei. Dupa cate stiu eu nici Darwin si nici vreun alt evolutionism n-a afirmat ca omul ar fi aparut din nimic. |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 12:49
De la: sailorjupiter, la data 2010-09-24 10:57:36De la: Sil100, la data 2010-09-24 01:09:23De la: sailorjupiter, la data 2010-09-23 18:06:54De la: Sil100, la data 2010-09-23 15:43:42Dl 9am207786, ca raspuns la intrebarea « CUM AM AJUNS ASTAZI DUPA 1977 de ani, asa cum a calculat cineva pe aici - SA NE PIERDEM CREDINTA? » as vrea sa va pun o intrebare ajutatoare. Cum am ajuns noi sa renuntam la opinci ? Pe vreme copilariei tatalui meu, nascut in 1945, opincile (pentru cine nu stie e vorba de incaltaminte confectionata din piele de porc) erau larg folosite la tara pe post de incaltaminte de zi cu zi. Acum aproape ca au disparut. Mai vedem, din cand in cand, pe la festivaluri de muzica populara opinci, dar sunt mai mult o chestie de ornament… Chiar daca nu crezi in asta...este vizibil ca svastica are forma unei cruci fiind forma ei primitiva.Hitler a fost credincios chiar daca nu a aratat asta...decat prin desenul ce semnifica clar apartenenta la o religie...la asimilarea unui mit dezvoltat inteligent si cu substrat vadit religios..
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 12:59
Cat tine de ironie.....Tratamentul se aplica oricarui deviaza,deformeaza si ne sfideaza conceptual si nu numai.Atata timp cat bati campii,rastalmacind cuvintele...intelesul lor...cum te astepti sa fii tratat?...Vrei sa spun ca eu sunt cel de neinteles..Iar tu geniu fara echivalent..?!
ok....Tu detii raspunsul suprem in orice domeniu... De fiecare daca cand te-am intrebat ceva ai raspuns clar si la obiect. Nu tu esti cel care se arunca in discutii fara sens...Eu fac asta... Nu eu sunt cel care infirma ceva..Tu esti cel care confirma aceasta regula. Si exemplele ar putea continua.... Raporteaza abuz de limbaj
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 13:11
De la: Sil100, la data 2010-09-24 12:48:55 Introducerea religiei in scoli ca materie de studiu nu implica in aceeasi proportie si cresterea numarului celor care cred cu adevarat in Dumnezeu. Impactul direct al introducerii religiei in scoli o reprezinta posibilitatea cunoasterii aspectelor care tin de religia crestina intr-un mod organizat si documentat pentru elevii de scoala. Adica ceea ce aflau in trecut unii acasa sub forma unor relatari de la bunici sau parinti - s-a schimbat dupa 1989 prin introducerea ca materie de studiu - in forma documentata si institutionalizata. Asta nu implica pe cel care participa la un astfel de curs sa devina un crestin viu - un crestin practicant si cu o apropiere de Dumnezeu. Cat despre generatia NIMENI - nu am generalizat deloc. M-am referit exact la cei care constituie generatia NIMENI - acei oameni mai tineri sau mai batrani care se incadreaza in acea generatie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 13:12
De la: Sil100, la data 2010-09-24 12:48:55 Introducerea religiei in scoli ca materie de studiu nu implica in aceeasi proportie si cresterea numarului celor care cred cu adevarat in Dumnezeu. Impactul direct al introducerii religiei in scoli o reprezinta posibilitatea cunoasterii aspectelor care tin de religia crestina intr-un mod organizat si documentat pentru elevii de scoala. Adica ceea ce aflau in trecut unii acasa sub forma unor relatari de la bunici sau parinti - s-a schimbat dupa 1989 prin introducerea ca materie de studiu - in forma documentata si institutionalizata. Asta nu implica pe cel care participa la un astfel de curs sa devina un crestin viu - un crestin practicant si cu o apropiere de Dumnezeu. Cat despre generatia NIMENI - nu am generalizat deloc. M-am referit exact la cei care constituie generatia NIMENI - acei oameni mai tineri sau mai batrani care se incadreaza in acea generatie. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 13:52
De la: 9am207786, la data 2010-09-24 13:12:06De la: Sil100, la data 2010-09-24 12:48:55 Probabil ca nu faceti diferenta intre invatare si indoctrinare. Invatare inseamna a discuta despre ceva. Indoctrinare inseamna a impune niste informatii si pe care le prezinti ca fiind adevarate. Eu am prins cateva ore de religiei in gimnaziu: incepeau si se terminau o rugaciune pe care trebuia s-o repetam in cor. Dvs. cum vi se pare asta? Informare despre religie sau practicarea religiei? In plus ora de religie era tinuta de un preot. Credeti oare ca un preot e capabil sa ofere informatii obiective despre relgie? Mai mult decat atat nu-mi amintesc se fi discutat despre alta credinta in afara de cea crestin ortodoxa. Daca cineva vrea sa se informeze despre religie o poate face foarte simplu. Poate sa ia o Biblie sau carti de teologie, poate sa caute informatii pe internet sau poate, de ce nu? sa invete intr-o forma institutionalizata (seminar teologic si faculte teologica). Iar biserici pentru a practica religia crestina (de o forma sau alta) sunt peste tot... P.S.: Mi se pare mie sau ati ales sa ignorati intrebarile despre Sara si Rebeca? (imi cer scuze daca am scris cele 2 nume incorect) |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 13:55
De la: 9am207786, la data 2010-09-24 13:12:06De la: Sil100, la data 2010-09-24 12:48:55 Probabil din acea lista fac parte si acestia... ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_atei
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 14:03
Cat despre generatia NIMENI - nu am generalizat deloc. M-am referit exact la cei care constituie generatia NIMENI - acei oameni mai tineri sau mai batrani care se incadreaza in acea generatie.Care ar fi acestia...?
Gafezi de fiecare data cand esti iritat...Dispare fluiditatea ideilor si arati cine esti de fapt..si de cata evlavie esti capabil trecand drept credincios.. tine-o tot asa
|
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 14:32
Sailor..., Hitler era credincios sau in orice caz daca nu era nu s-a tradat in niciun fel nici in declaratiile oficiale si nici in particular. In orice caz nu avem nici o relatare despre vreo condamnare a religiei facuta de Hitler. Spunea ca e nevoie de credinta pentru a rezista in fata bombelor.
Partidul pe care il conducea avea o doctrina care promitea revenirea la moralitate a societatii germane prin intoarcerea la morala crestina. Se vorbea despre lupta impotriva ateismului, a prostitutiei, a homosexualilor, a comunistilor. Capii bisericilor din Germania (ma refer la protestanti si catolici - cultele prezente in Germania) au salutat public ascensiunea la putere a lui Hitler vazut ca o forta care sa indrepte lucrurile si nu s-au dezis de el pe toata durata razboiului. Eu as prefera sa ma documentez cand cineva imi prezinta unele fapte... Raporteaza abuz de limbaj |
|
dragos_cn 1 mesaj Membru din: 31/08/2010 Oras: BUCURESTI |
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 14:42
Eterna generatie de sacrificiu :)
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 14:57
De la: Sil100, la data 2010-09-24 14:32:40 Sailor..., Hitler era credincios sau in orice caz daca nu era nu s-a tradat in niciun fel nici in declaratiile oficiale si nici in particular. In orice caz nu avem nici o relatare despre vreo condamnare a religiei facuta de Hitler. Spunea ca e nevoie de credinta pentru a rezista in fata bombelor. La o simpla cautare pe net am gasit faptul ca intr-adevar Hitler condamna ateismul. Insa, urmatoarele pasaje ii apartin tot lui: Night of 11th-12th July, 1941 "National Socialism and religion cannot exist together.... "The heaviest blow that ever struck humanity was the coming of Christianity. Bolshevism is Christianity's illegitimate child. Both are inventions of the Jew. The deliberate lie in the matter of religion was introduced into the world by Christianity.... "Let it not be said that Christianity brought man the life of the soul, for that evolution was in the natural order of things." (p 6 & 7) 10th October, 1941, midday "Christianity is a rebellion against natural law, a protest against nature. Taken to its logical extreme, Christianity would mean the systematic cultivation of the human failure." (p 43) 14th October, 1941, midday "The best thing is to let Christianity die a natural death.... When understanding of the universe has become widespread... Christian doctrine will be convicted of absurdity.... "Christianity has reached the peak of absurdity.... And that's why someday its structure will collapse.... "...the only way to get rid of Christianity is to allow it to die little by little.... "Christianity the liar.... "We'll see to it that the Churches cannot spread abroad teachings in conflict with the interests of the State." (p 49-52) 19th October, 1941, night "The reason why the ancient world was so pure, light and serene was that it knew nothing of the two great scourges: the pox and Christianity." 21st October, 1941, midday "Originally, Christianity was merely an incarnation of Bolshevism, the destroyer.... "The decisive falsification of Jesus' doctrine was the work of St.Paul. He gave himself to this work... for the purposes of personal exploitation.... "Didn't the world see, carried on right into the Middle Ages, the same old system of martyrs, tortures, faggots? Of old, it was in the name of Christianity. Today, it's in the name of Bolshevism. Yesterday the instigator was Saul: the instigator today, Mardochai. Saul was changed into St.Paul, and Mardochai into Karl Marx. By exterminating this pest, we shall do humanity a service of which our soldiers can have no idea." (p 63-65) 13th December, 1941, midnight "Christianity is an invention of sick brains: one could imagine nothing more senseless, nor any more indecent way of turning the idea of the Godhead into a mockery.... .... "When all is said, we have no reason to wish that the Italians and Spaniards should free themselves from the drug of Christianity. Let's be the only people who are immunised against the disease." (p 118-119) 14th December, 1941, midday "Kerrl, with noblest of intentions, wanted to attempt a synthesis between National Socialism and Christianity. I don't believe the thing's possible, and I see the obstacle in Christianity itself.... "Pure Christianity-- the Christianity of the catacombs-- is concerned with translating Christian doctrine into facts. It leads quite simply to the annihilation of mankind. It is merely whole-hearted Bolshevism, under a tinsel of metaphysics." (p 119 & 120) 9th April, 1942, dinner "There is something very unhealthy about Christianity." (p 339) 27th February, 1942, midday "It would always be disagreeable for me to go down to posterity as a man who made concessions in this field. I realize that man, in his imperfection, can commit innumerable errors-- but to devote myself deliberately to errors, that is something I cannot do. I shall never come personally to terms with the Christian lie." "Our epoch in the next 200 years will certainly see the end of the disease of Christianity.... My regret will have been that I couldn't... behold ." (p 278) Le-am gasit aici: homepages.paradise.net.nz/mischedj/ca_hitler.html si sunt preluate din cartea Hitler's Table Talk , London, Weidenfeld & Nicholson, 1953. Asa ca nu stiu daca mai are sens sa discutam ce religie avea un om bolnav la cap. Mai important este ce religie avea Nietzsche, iar despre asta se stie sigur ca era ateu.Ideile lui despre supraoameni care nu dau doi bani pe morala crestina si care nu trebuie sa raspunda pentru faptele lor au influentat foarte mult nazismul. De asemenea, spune ca restul oamenilor nu sunt decat o greutate inutila pentru pamant si ca trebuie inlaturati pentru a face loc spraoamenilor. Intelegi cat de usor le-a fost de aici inainte germanilor sa adere la o ideologie care le spunea ca ei sunt supraoamenii si ca restul trebuie eliminati? Numai asa a fost posibil rasismul. Mesajul lui Iisus despre iubirea fata de semeni este complet diferit de ceea ce au facut ei. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 14:57
De la: 9am207786, la data 2010-09-24 13:12:06De la: Sil100, la data 2010-09-24 12:48:55 Cum poti sa vorbesti ca tineri si batrani sa faca parte din aceeasi generatie? :)) Vorbeai de generatia '89, acuma zici de batrani? Aia nu sunt generatia '89 nici cum o iei Incredibil, incontinuu se dovedeste ca te incurci in cuvinte, te contrazici singur, bati campii si nu esti capabil sa sustii o conversatie pentru ca toate intrebarile trec prin tine, tu tinand-o pe a ta, si tot insisti si insisti. Stii cum e vorba aia ... "daca taceai, filosof ramaneai" ![]() Cat de ton... cum poti sa vorbesti de un ton in scris? Nu cred ca cineva ar putea auzi un ton... nu stiu ... poate auzi voci, nu m-ar mira. Nu am vorbit nici de sus, nici arogant si nici la misto. Am fost foarte la obiect, am raspuns serios la toate intrebarile si mi-am spus parerea despre CE SE DISCUTA, ceea ce nu se poate spune despre tine. Nu stiu ... poate asa inteleg credinciosii cand li se contesta credinta intr-un mod irefutabil, incep sa se simta atacati si de agita ca spray-ul gol ca si cum le-ai jigni familia. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 15:00
De la: alex19_tm, la data 2010-09-24 14:57:35De la: 9am207786, la data 2010-09-24 13:12:06De la: Sil100, la data 2010-09-24 12:48:55 Ce mare *argument irefutabil* ai adus tu pana acum?
|
july 563 mesaje Membru din: 30/11/-0001 |
Postat pe: 24 Septembrie 2010, ora 15:11
De la: 9am207786, la data 2010-09-24 10:43:39Domnilor ic3, alex19_tm, si toti ceilalti, ana_totir, etc care tot dati tare cu ateismul. Raporteaza abuz de limbaj |
|
|
|

.Pe mine spre exemplu acum, ma atrage ideea ca tie iti vine sa-ti dai palme.
Nu te intrista ,gaseste o alta intrebare mai interesanta si poate vei avea succes
,sfatul meu este sa te duci sa te impusti, si sa nu mai freci lumea la cap cu pretentiile tale absurde de om care are impresia ca daca a deschis un topic, este stapanul celor care posteaza pe acel topic.
.Probabil esti genul de om care da cu pumnul in masa cand intr-un grup nu se discuta exact ce vrea el....
Unde au disparut atunci milioane de crestini si budisti (cei din urma mult mai numerosi)? Cine va condamna vreodata crimele ateilor (ca despre Inchizitie toata lumea vorbeste). Incearca sa citesti cartea lui Jean Pasualini *Prizonier la Mao*. Si ca sa nu zici ca sunt partinitoare vezi si *Branza si viermii* a lui Ginzburg (carte despre Inchizitie). O sa observi o mare diferenta.