back to top ∧

Info
x
info

OK

Info
x
info

Putem citi ºi discuta biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?

Pagini: << 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 >> Sari la pagina:

nastasemihail

47672 mesaje
Oras: BUCURESTI

Postat pe: 21 August 2009, ora 18:28

De la: karpov, la data 2009-08-21 18:15:53
De la: ioana_dark, la data 2009-08-21 16:13:41
De la: nastasemihail, la data 2009-08-21 16:06:38
De la: ioana_dark, la data 2009-08-21 15:50:24
De la: nastasemihail, la data 2009-08-21 15:27:51
De la: mytcor, la data 2009-08-21 11:05:06
De la: nastasemihail, la data 2009-08-21 05:01:46Si se spune undeva ca...el care ii vindeca pe altii...pe el nu. Aici nu mai retin.

Este o metoda de vindecare a organismului. Intrare in coma. Ori spontana. Ori in urma interventiei altor oameni. Ca in cazul lui.

...Mihaita, ce-ai patit ?...fabulezi inginereste !?...cinematica-i filozofica-n cazul dat, iar ec. diferentiale-s abandonate-n putul gandirii umane, acolo nu se incumeta nimeni sa faca o vizita de documentare,despre rezolvare a vreuneia cce sa mai... lipsa O !...

Ha?

Aici nu este despre matematica. Aia se va razbuna pe noi de atita religie.

Isus s-a lasat omorit, asta se spune peste tot. De aici eu am tras concluzia ca a avut un scop cit se poate de pragmatic. Sa se vindece de ceva ce avea (si cam banui ce), prin intrarea in moarte clinica. Doar stii ca am mai spus la "orisice", despre asta.

mihail...ce teorii sunt astea?

de pe unde le-ai scos?

unde ai citit asa ceva?

eu am vazut ca ai mai scris asta si pe topicul lui mytcor cu religia mileniului 3, dar nu am zis nimic atunci ,insa vad ca la scrii iar....

He he, o sa aveti mari surprize cu mine. Eu il admir pe Isus, ptr puterea formidabila pe care a vut-o sa treaca prin moartea acceptata de el personal. Nu ratacirile inventate de atunci despre el. Teoria asta ca s-a lasat omorit nu-mi apartine in totalitate. Dar ca avea un scop f pragmatic, de a se vindeca, e a mea.

Vezi ca nu am de gind sa polemizez. Sint dictator pe ideile mele. Asta va revolutiona tot ce se stie despre Isus.

DECI REPET. ISUS S-A LASAT UCIS CA SA INTRE IN MOARTE CLINICA SAU COMA. SI PTR A SE VINDECA DE O BOALA PROBABIL TOT MORTALA. DAR CARE DACA ERA LASATA SA EVOLUEZE, NU MAI AVEA PUTEREA SA O INVINGA. A FACUT CEEA CE TREBUIA SA FACA.

MOMENTUL DRAMATIC A FOST CA EL NU ERA SIGUR CARE GEN DE ENTITATI URMAU SA-L IA IN STAREA PROFUNDA DE MOARTE CLINICA. ORICUM A REAPARUT VIU. DAR E SIGUR CA EL ERA? SI NU O ALTA ENTITATE IN EL, CU CORPUL LUI. ASTA E ALTA POVESTE. SI LUI I-A FOST FRICA DE MOARTE. A SPUS-O SI INAINTE SI PE CRUCE. DE ACEEA EU NU PREA CRED IN FAPTUL CA S-A SACRIFICAT PTR OMENIRE. ASTA E O INVENTIE. SI SINT SIGUR DE ASTA.

DOVADA CA EL AVEA O BOALA GRAVA. SOLDATUL ROMAN CARE L-A STRAPUNS CU SULITA. A TISNIT UN LICHID SI SOLDATUL A ORBIT DE LA ACEL LICHID. CRED CA ORICE MEDIC POATE CONFIRMA CA NU SE ACUMULEAZA UN LICHID ATIT DE TOXIC IN DOAR CITEVA ORE DE STAT INTRE VIATA SI MOARTE.

SI ALTA DOVADA CA AVEA CEVA NEVINDECABIL. S-A SPUS CA EL II PUTEA VINDECA PE ALTII (INCA MAI PUTEA), DAR PE EL NU SE PUTEA AJUTA.

EL PUTEA S A FUGA SI NU A FACUT-O. DECI ....

deci...tu crezi ca a mai ramas viu dupa ce l-au rastignit pe cruce?

crezi ca era posibil sa mai scape cineva viu dupa un asa supliciu?

sau...spui ceva despre o moarte clinica....poi...de unde stia el ca va intra in moarte clinica si nu o sa moara defiitiv?

explica-te mai bine....

ma dai gata cu lipsa ta de imaginatie ! scrie si in biblie ! isus l-a inviat pe Lazar -a transformat apa in vin -a mai facut niste smecherii cu pestele -cu painea etc ,toate astea dupa vocabulrul tau se numesc minuni -asa se explica totul - a intrat pe forumul nostru si asa a aflat ca nu va muri si ca se va vindeca si daca s-a vindecat este vindecat si in zilele noastre , vorba lui Petre Ispirescu ! - a fost o simpla minune -o calatorie in viitor si asa a aflat adevarul de la mihai - cred ca era mai simplu sa tragi o fuga in viitor decat sa invii un mort -si sa nu uitam ca avea relatii ... SUS PUSE !

Cei care sint inteligenti si-au dat seama ca nu au ce sa comenteze. E bine documentata. Numai virsta te face sa nu te usuiesc. Nu prea am cu cine sa discut. Ai grija. Adu-ti ideile tale pe forum si lasa mistoul.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 21 August 2009, ora 20:29

Adevarul este ca eu nu ma pricep la isus -eu ma bazez pe dovezi -momentan nu am niciuna nici pro nici contra -din acest motiv sunt pe acest topic ,aici e vorba de altceva -despre biblie si e topicul lui adipopa care inca nu m-a certat -el e seful aici ! CINE ARE URECHI SA VADA !

Fosta membra 9am.ro

220 mesaje

Postat pe: 21 August 2009, ora 23:18

De la: andu30, la data 2009-08-21 11:17:16
... erau frati "adoptivi" si erau fii dreptului Iosif dintr-o casatorie anterioara cu Salomeea; dupa aceasta casatorie dreptul Iosif ramasese vaduv. Logodna cu Fecioara Maria s-a produs dupa acest capitol al vietii sale.
Fii dreptului Iosif din casatoria sa cu Salomeea si frati adoptivi ai Domnului nostru Iisus Hristos au fost:
Iacov, Iust, Iuda si Simon (atentie a nu se confunda cu Iuda Iscarioteanul sau cu Simon Petru)
Totodata dreptul Iosif avusese tot din acea casatorie si trei fete: Estir, Maria si Solomeea.
De la Sfantul Iacov numit de crestini si fratele Domnului (in sensul prezentat mai sus) avem prima Sfanta Liturghie. Acesta a fost primul episcop al Ierusalimului si este sarbatorit in fiecare an de Sfanta Biserica pe 23 octombrie.
Sfanta Liturghie de astazi are la baza Liturghia lui Iacov intr-o forma mai scurtata in variantele Sfantului Vasile cel Mare si a Sfantului Ioan Gura de Aur. Doamne ajuta!
Pentru prima data cadem si noi de acord pe acest topic. Un singur lucru totusi ne separa: Isus a fost o persoana umana si nu divina.
Cat despre Iacov, ca prim episcop al Bisericii timpurii crestine (iudeo-crestine) , sincer, ... numai de bine; altul ii era mesajul catre credinciosi si altfel era inteleasa crestinatatea si invatatura ezoterica a lui Isus (nu are aproape nimic în comun cu ceea ce propovaduieste azi Biserica).
Forma actuala a crestinatatii a fost IMPUSA de Pavel, care nici macar nu la cunoscut pe Isus.

Nu-mi daþi sfaturi. ªtiu sã greºesc ºi singur !
adipopa

3001 mesaje
Oras: Timisoara

Postat pe: 22 August 2009, ora 00:25

De la: ioana_dark, la data 2009-08-21 14:42:06apropo...despre invierea mortilor...aceleasi teorii pe care le mai expunea si adi...ca noi vom invia in alte trupuri...

Ioana, când am spus eu cã vom învia în alte trupuri? Cred cã data viitoare când ne întâlnim îþi voi da o diplomã în rãstãlmãciri ºi înþelegeri de-a-ndoaselea.

Învierea, pentru a fi înviere, trebuie sã aibã de-a face cu aceste trupuri muritoare ºi supuse stricãciunii. Chiar dacã proprietãþile trupului înviat includ elemente noi, existã totuºi solidaritate ºi continuitate între trupul de acum ºi trupul de dupã.

Fosta membra 9am.ro

6987 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 00:32

De la: adipopa, la data 2009-08-22 00:25:44
De la: ioana_dark, la data 2009-08-21 14:42:06apropo...despre invierea mortilor...aceleasi teorii pe care le mai expunea si adi...ca noi vom invia in alte trupuri...

Ioana, când am spus eu cã vom învia în alte trupuri? Cred cã data viitoare când ne întâlnim îþi voi da o diplomã în rãstãlmãciri ºi înþelegeri de-a-ndoaselea.

Învierea, pentru a fi înviere, trebuie sã aibã de-a face cu aceste trupuri muritoare ºi supuse stricãciunii. Chiar dacã proprietãþile trupului înviat includ elemente noi, existã totuºi solidaritate ºi continuitate între trupul de acum ºi trupul de dupã.

.....la moeciu....atunci noaptea...mi s-a parut ca asa ai zis, dar...probabil din cauza ca eram eu prea obosita...scuze, adi br />

ps:mai astapt putin sa-mi mai vina inspiratia si apoi iti mai scriu ce mai cred eu despre mantuirea sufletului...

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 00:41

De la: ioana_dark, la data 2009-08-22 00:32:31 .....la moeciu....atunci noaptea...mi s-a parut ca asa ai zis, dar...probabil din cauza ca eram eu prea obosita...scuze, adi

Bine. Retrag diploma.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 00:50

De la: DorYnel, la data 2009-08-21 00:55:01
De la: adipopa, la data 2009-08-21 00:43:39Potopul, Dorine, potopul! Dupã potop, National Geographic. Dacã te intereseazã o discuþie serioasã despre osuar îþi propun sã te documentezi mai întâi. Îmi convine subiectul.
Noapte bunã.

Ce sa-ti mai zic de potopul biblic: ca n-a avut loc si este un mare NEADEVAR ? Adica sa bat apa in piua?

Dorinel, hai sã privim ºi sã cântãrim altfel scepticismul tãu. Sper sã nu sune rãu, dar trebuie sã te întreb din nou: ce competenþe profesionale (istorice, arheologice, geologice, filologice, antropologice) ai ºi ce fel de investigaþii sau cercetãri personale ai fãcut în sprijinul concluziei la care ai ajuns? Numeºte cartea sau cãrþile/articolele de specialitate pe care le-ai citit ºi recenzeazã foarte pe scurt punctele de vedere ale autorilor vis-a-vis de istoricitatea/autenticitatea potopului biblic. Pânã acum nu ai arãtat care dintre argumentele ºi explicaþiile pe care le-am adus eu în favoarea evenimentului deluvian descris în Genesa 6-9 sunt aistorice, ilogice sau neºtiinþifice. Sigur cã eºti îndreptãþit sã rãmâi la opinia pe care ai avut-o ºi înaintea acestei discuþii, dar nu cred cã e cinstit din partea ta sã etichetezi raþionamentul pe care þi l-am prezentat drept aberant (sau alte asemenea) fãrã ca mãcar sã te oboseºti sã araþi de ce.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje
Oras: Iasi

Postat pe: 22 August 2009, ora 00:53

nu pot sa nu citesc topicul asta Adi, da asa ai zis la Moeciu.tii minet ca eu te-am intrebat :"Adi si vor invia toti oamenii care au fost vreodata pe pamant si invierea va avea loc pe pamant?" si tu mi-ai raspuns "Da, Adnnana!Vor invia cu totii! in trupurile noi, reinviate!" si eu te-ma intrebat: "Adi si unde va fi loc pentru toti pe pamant?" si tu mi-ai raspuns :"Adnana, Universul este infinit si totul este la indemana lui Dumnezeu!" discutia asta era undeva pe la 4 dimineata, dupa ce eu aveam 30 de ore nedormite si sticla se whisky la ultimile 3 pahare, dar tin minte perfect ca asa ai zis, pentru ca eu am insistat cu intrebarea :"unde vom avea loc cu totii aici pe pamant?"

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 00:55

De la: alehin, la data 2009-08-21 01:01:11Adevarul este o notiune abstracta, vrem sau nu sa recunoastem. Faptul ca Hristos a folosit o data expresia "Eu sunt...Adevarul" nu face ca Adevarul sa fie o persoana...

Alehin, în ciuda faptului cã întrebarea mea a avut niºte rezonanþe biblice greu de evitat, scopul ei era unul pur retoric. Florin nu deþine de fapt adevãrul (oricum l-ar defini) pentru a dispreþui ºi înjosi oameni care cred altfel decât el ºi fac un efort inteligent sã-ºi negocieze public convingerile.

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 00:56

De la: aadnanaaa, la data 2009-08-22 00:53:38

nu pot sa nu citesc topicul asta Adi, da asa ai zis la Moeciu.tii minet ca eu te-am intrebat :"Adi si vor invia toti oamenii care au fost vreodata pe pamant si invierea va avea loc pe pamant?" si tu mi-ai raspuns "Da, Adnnana!Vor invia cu totii! in trupurile noi, reinviate!" si eu te-ma intrebat: "Adi si unde va fi loc pentru toti pe pamant?" si tu mi-ai raspuns :"Adnana, Universul este infinit si totul este la indemana lui Dumnezeu!" discutia asta era undeva pe la 4 dimineata, dupa ce eu aveam 30 de ore nedormite si sticla se whisky la ultimile 3 pahare, dar tin minte perfect ca asa ai zis, pentru ca eu am insistat cu intrebarea :"unde vom avea loc cu totii aici pe pamant?"

Daaaa Adi ...imi aduc si eu aminte ...desi dormeam ..

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 00:58

De la: maressalul_, la data 2009-08-22 00:56:32
De la: aadnanaaa, la data 2009-08-22 00:53:38

Daaaa Adi ...imi aduc si eu aminte ...desi dormeam ..
taci ma! ca voi erati in pat de la 12 doar Republicanus ce mai poate confirma

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 00:59

De la: aadnanaaa, la data 2009-08-22 00:53:38nu pot sa nu citesc topicul asta Adi, da asa ai zis la Moeciu.tii minet ca eu te-am intrebat :"Adi si vor invia toti oamenii care au fost vreodata pe pamant si invierea va avea loc pe pamant?" si tu mi-ai raspuns "Da, Adnnana!Vor invia cu totii! in trupurile noi, reinviate!" si eu te-ma intrebat: "Adi si unde va fi loc pentru toti pe pamant?" si tu mi-ai raspuns :"Adnana, Universul este infinit si totul este la indemana lui Dumnezeu!" discutia asta era undeva pe la 4 dimineata, dupa ce eu aveam 30 de ore nedormite si sticla se whisky la ultimile 3 pahare, dar tin minte perfect ca asa ai zis, pentru ca eu am insistat cu intrebarea :"unde vom avea loc cu totii aici pe pamant?"

Adnana, am vorbit într-adevãr despre înviere în contextul rãscumpãrãrii sau reîntregirii creaþiei. Dar niciodatã nu am crezut sau susþinut altceva decât cã între trupul de acum ºi trupul de dupã existã continuitate. La aceastã "rãstãlmãcire" din partea Ioanei am reacþionat. Despre cât de încãpãtor va fi creaþia reînoitã, mai v-e-d-e-m.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 01:02

De la: adipopa, la data 2009-08-22 00:59:46
De la: aadnanaaa, la data 2009-08-22 00:53:38nu pot sa nu citesc topicul asta Adi, da asa ai zis la Moeciu.tii minet ca eu te-am intrebat :"Adi si vor invia toti oamenii care au fost vreodata pe pamant si invierea va avea loc pe pamant?" si tu mi-ai raspuns "Da, Adnnana!Vor invia cu totii! in trupurile noi, reinviate!" si eu te-ma intrebat: "Adi si unde va fi loc pentru toti pe pamant?" si tu mi-ai raspuns :"Adnana, Universul este infinit si totul este la indemana lui Dumnezeu!" discutia asta era undeva pe la 4 dimineata, dupa ce eu aveam 30 de ore nedormite si sticla se whisky la ultimile 3 pahare, dar tin minte perfect ca asa ai zis, pentru ca eu am insistat cu intrebarea :"unde vom avea loc cu totii aici pe pamant?"

Adnana, am vorbit într-adevãr despre înviere în contextul rãscumpãrãrii sau reîntregirii creaþiei. Dar niciodatã nu am crezut sau susþinut altceva decât cã între trupul de acum ºi trupul de dupã existã continuitate. La aceastã "rãstãlmãcire" din partea Ioanei am reacþionat. Despre cât de încãpãtor va fi creaþia reînoitã, mai vedem.
da, dar eu totusi is nelamurita.deci toti de la adam si eva incoace, vor invia.iti dai seama ce inseamna asta??
si acum imi amintesc ca la faza cu trupurile reinviate te-am intrebat daca vor fi aceleasi, mi-ai zis ca da ce ma bucur ca imi place cum arat acum

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 01:06

De la: maressalul_, la data 2009-08-22 00:56:32Daaaa Adi ...imi aduc si eu aminte ...desi dormeam ..

Vãd cã ºi Ioana ºi Adnana dormeau. Bravo. Îþi dai seama cu cât interes m-au ascultat cã au auzit pânã ºi ce nu aº fi putut sã spun...nici mãcar dacã aº fi consumat singur tot Merlot-ul de Recaº.

Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 01:08

De la: adipopa, la data 2009-08-22 01:06:20
De la: maressalul_, la data 2009-08-22 00:56:32Daaaa Adi ...imi aduc si eu aminte ...desi dormeam ..

Vãd cã ºi Ioana ºi Adnana dormeau. Bravo. Îþi dai seama cu cât interes m-au ascultat cã au auzit pânã ºi ce nu aº fi putut sã spun...nici mãcar dacã aº fi consumat singur tot Merlot-ul de Recaº.
Adiiiii!!!!!! asa ai zis prima data in trupuri reinviate.si dupa te-am intrebat daca vor fi aceleasi si mi-ai spus ca da

Fosta membra 9am.ro

1798 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 01:09

Il lasam e republicanus sa decida ..daca si el zice ca ADN sI IOA ... ai "incurcat-o"

24 de ore intr-o zi, 24 de beri intr-o lada. Vreo coincidenta?
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 01:19

De la: DorYnel, la data 2009-08-21 01:21:00Psalmi 69:4...

Sa-ti spun si parerea mea. In acest psalm, se face referinta clara ca Isus a vut frati. Si ca sa fiu in ton cu tine, in mod clar, asa cum celelate afirmatii le primim ca fiind in mod ''literal'' referiri la ''suferinta'' lui Isus, cred ca tot asa ar trebui sa facem si cu referirea in care se mentioneza de frati. Mai ales ca, spune Noul Testament Ioan 7:5 ,,Pentru cã nici fraþii Lui nu credeau în El.'' Deci , asa cum spunea psalmul, era instrainat chiar si de fratii lui.

Dorinel, Psalmul 69 este o plângere poeticã a individului, compusã probabil de David sau de un rege davidic, însã mult prea generalã în conþinut pentru a putea identifica exact perioada istoricã ºi împrejurãrile la care se face referire. Totuºi, un lucru este cert, anume cã atât compoziþia literarã cât ºi evenimentele care au provocat descrise în acest psalm au avut loc cu mult timp înainte de Iisus. Prin urmare, orice aplicare mesianicã sau profeticã a Psalmului 69 la Iisus din Nazaret ºi evenimente care s-au petrecut la sute de ani distanþã (aplicare perfect posibilã de altfel) trebuie sã recunoascã legãtura indirectã (via regele davidic) ºi inexactã în fiecare amãnunt.

Astfel, nici unul dintre autorii nou-testamentali nu s-a îndreptat tocmai cãtre acest text ca sã explice sau sã încadreze necredinþa fraþilor lui Iisus în termenii folosiþi de psalmist, deºi mulþi dintre ei au folosit versurile psalmului pentru a înþelege vocaþia mesianicã a lui Iisus în alte împrejurãri. În orice caz, cu toate cã este posibil ca Iisus sã fi avut fraþi trupeºti, referirea la „fraþi” în acest psalm este o dovadã extrem de slabã în acest sens.

Andu þi-a dat deja interpretarea din Protoevanghelia lui Iacov (cca. 120 d. H.) conform cãreia Iacov ºi ceilalþi fraþi ºi surori ai lui Iisus ar fi fost fraþi vitregi. Mai existã desigur ºi interpretarea lui Ieronim de la sfârºitul sec. III d. H. în care „fraþii” sunt înþeleºi ca „veriºori” (în aramaicã neexistând un alt cuvânt pentru acest grad de rudenie). Totuºi, dacã aºa-zisul Osuar al lui Iacov („fiul lui Iosif ºi fratele lui Iisus") este autentic (ºi foarte probabil cã este), interpretarea lui Ieronim cade în mod definitiv ºi nereparabil.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 01:32

De la: DorYnel, la data 2009-08-21 01:04:51Adevarul este ca Isus a fost o persoana umana si nu divina; a fost doar binecuvantat de Dumnezeu.

Dorinel, pur ºi simplu nu ai fost de faþã la niciunul din evenimentele descrise în Noul Testament; spun un truism desigur. Nu lucrezi cu nici o sursã istoricã primarã; se vede. Nu ai citit nici mãcar un singur istoric nou-testamental; pãcat. Prin urmare, pãrerea ta în privinþa divinitãþii lui Iisus nu are absolut nici o bazã ºi nici o valoare de piaþã (decât pentru tine). În plus, s-ar putea (dacã nu mã înºel) ca ceea ce crezi despre Iisus sã fi învãþat de la New Age ºi nu dintr-un contact direct cu istorici sau teologi care cerceteazã subiectul.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 01:43

De la: alehin, la data 2009-08-21 01:23:27ISUS CRED (dupa obiceiul oamenilor de a exagera tot ce vad si inteleg /nu inteleg /fiecare dupa capacitate )(a fost un profet ca sa nu spun ,un tip inteligent care a stiut sa-si transforme neajunsul in avantaj ( Adi Popa stie ca pe vremea aia feciorele insarcinate erau ucise/alungate cu pietre .)Asa ca dintr-un fiu al unei pers hulite ...a ..plecat in Egipt ....s-a intors ... a impartasit celorlalti tot ce stia ....si a devenit periculos ....CREDEA IROD CA VREA SA-I I-A LOCUL SI ...gata bla bla si de-aici i se trage si moartea si legenda

Alehin, obiceiul cvasi-psihaniliºtilor de a crea altfel de legãturi între personaje ºi evenimente decât legãturile pe care le gãsesc în izvoarele istorice de bazã sau de a credita aceste personaje cu motivaþii noi (fãrã sã-ºi declare pretenþia de omniºtiinþã pe care numai naratorul original o poate avea) este tot o formã de a exagera, ba chiar mai gravã decât exagerarea de care îi consideri tu vinovaþi pe evangheliºti.

Fosta membra 9am.ro

5243 mesaje
Postat pe: 22 August 2009, ora 01:43

De la: aadnanaaa, la data 2009-08-22 01:08:23

Adiiiii!!!!!! asa ai zis prima data in trupuri reinviate.si dupa te-am intrebat daca vor fi aceleasi si mi-ai spus ca da

Acum inteleg de ce nu sunt agreati cei care spun adevarul in fata -va place sa fiti mintiti -aveti sperante desarte -credeti intr-o inviere care va sa vina niciodata -sunteti franarii civilizatiei -de ce credeti ca i-ar pasa cuiva daca e bagat sau nu in seama de voi - pentru mine viata e altceva ,am inceput sa traiesc inaintea voastra si ma gandesc la aceasta lume ca la ultima -nu sper intr-o lume viitoare cum nu am sperat nici la una trecuta -eu traiesc 24 de ore pe zi ,dorm 3-4 ore in rest gandesc - nu pierd timpul ca voi -am pierdut ceva timp crezand ca reusesc sa aflu ceva ce nu stiu sau nu inteleg dar m-am inselat -a fost doar o pierdere de timp de care ...mi-am dat seama la timp - o sa va las sa va maturizati desi poate ar fi fost normal sa se intample invers - oamenii sunt rari iar pe acest forum sunt si mai rari - invatati sa va cunoasteti si abia dupa aceea sa aveti pretentia ca puteti sa dati sfaturi -v-am provocat sa vad cum reactionati -nu aveam timp sa astept sau sa citesc ce s-a postat si oricum in confruntarea directa simti mai bine partenerul de discutii - este ca la scoala unde colegii sunt ca fratii - cu voi nu se poate ajunge nicaieri aveti un spirit de turma greu de digerat -democratia e ceva necunoscut -sunteti intoleranti , habotnici ,nereceptivi la nou - nu aveti pareri personale -veniti cu citate care nu va reprezinta ,tu aaadddaaaddd ai fost cel putin sincera cu mine dar nu poti gandi singura si -ti lipsesc multe -fericirea nu e asta -sunt mai multe chestii interesante in viata mea -eu am cate ceva din tot ce aveti voi dar mult mai mult

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 02:00

De la: nastasemihail, la data 2009-08-21 05:01:46Si se spune undeva ca...el care ii vindeca pe altii...pe el nu. Aici nu mai retin. Este o metoda de vindecare a organismului. Intrare in coma. Ori spontana. Ori in urma interventiei altor oameni. Ca in cazul lui.

Mihaiþã, propui un scenariu istoric de domeniul fantasticului ºi-i atribui lui Iisus motivaþii fãrã nici o bazã. Pornind de la supoziþii nedocumentate (e.g., iniþierea yoghinã a lui Iisus în India ca adolescent) ºi înventând orbirea centurionului datoritã lichidului care a curs din coasta lui Iisus nu e de mirare cã ajungi sã rãs-citeºti istoria dupã bunul plac. Dacã istorie înseamnã sã faci cea mai bunã inferenþã pe baza dovezilor existente, care sunt (pentru tine) aceste dovezi...?

O noapte liniºtitã tuturor!

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 02:47

De la: adipopa, la data 2009-08-22 02:00:24
De la: nastasemihail, la data 2009-08-21 05:01:46Si se spune undeva ca...el care ii vindeca pe altii...pe el nu. Aici nu mai retin. Este o metoda de vindecare a organismului. Intrare in coma. Ori spontana. Ori in urma interventiei altor oameni. Ca in cazul lui.

Mihaiþã, propui un scenariu istoric de domeniul fantasticului ºi-i atribui lui Iisus motivaþii fãrã nici o bazã. Pornind de la supoziþii nedocumentate (e.g., iniþierea yoghinã a lui Iisus în India ca adolescent) ºi înventând orbirea centurionului datoritã lichidului care a curs din coasta lui Iisus nu e de mirare cã ajungi sã rãs-citeºti istoria dupã bunul plac. Dacã istorie înseamnã sã faci cea mai bunã inferenþã pe baza dovezilor existente, care sunt (pentru tine) aceste dovezi...?

Daca ai fi citit atent ai fi vazut ca nu e vorba numai de supozitii., ca ar fi fost yoghin. dpdv al cunostintelor actuale este asimilat unui initiat.Oamenii ignoranti s-au coborit muuult sub el si l-au zeificat. Fabula si basm este interpretarea data de oamenii care au fost in evul mediu. Ca apostolii, daca ai observat au capatat aceleasi puteri ca si el. Si s-a facut avertismentul ca urmeaza intunericul. Nu s-a tinut cont si se marjeaza si acum pe idei gresite, cu zeificarea lui Isus. A fost un om cu niste capacitati si din nastere si capatate, mai deosebite. Si cam atit.
Am un exemplu din media cu un yoghin care a facut o chestie ce tine de "fantastic" . Daca intereseaza postez. Dar am impresia ca mai mult conteaza ideile de evul mediu, DUSE LA INFINIT, pina la saturarea bunului simt.
Baza este chiar biblia pe care am citit-o si eu, fara sa inteleg de ce se reinterpreteaza ce a facut si a spus el, la modul ilogic. Si ne tot micsoreaza, pe noi oamenii, tot felul de neaveniti, cu titlu de obligativitate. Asta nu am inteles si nu am de gind sa inteleg. Ce a facut Isus orice om poate face, dar cu un regim draconic de viata si cu multa perseverenta.
Acesta e mesajul lui principal. Chiar si spune "voi puteti face mai mult ca mine". Se referea la discipoli si nu numai.
Acesta e motivul ptr care nu m-am bagat in astfel de discutii. Eu am dedus aceste mesaje christice si nu prea suport sa fiu intoxicat cu "fantasmele", care frizeaza bunul simt.
Cam aici inchei pe tema asta, fiindca vad ca cei care se cred "in drept", sa descifreze numai ei anumite texte, nu lasa loc de nimic altceva. Am observat o intoleranta in interpretarea bibliei de tine Adi, ca practic ai acaparat complet domeniul. Parca ai fi scris tu biblia. Chiar daca ai deschis tu topicul, are dreptul oricine SA DISCUTE despre biblie. Dar tu vad ca nu tolerezi nici o alta opinie.
Eu nu am refuzat celelalte idei, ca obligatorii in interpretarea bilblie din vremuri aduse. Ci am adus o idee personala.

Cei ce le interzic altora accesul la anumite aspecte ale vietii.....sint satui de acel aspect.
nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 02:52

De la: karpov, la data 2009-08-21 20:29:41Adevarul este ca eu nu ma pricep la isus -eu ma bazez pe dovezi -momentan nu am niciuna nici pro nici contra -din acest motiv sunt pe acest topic ,aici e vorba de altceva -despre biblie si e topicul lui adipopa care inca nu m-a certat -el e seful aici ! CINE ARE URECHI SA VADA !

Daca nu ai trecut prin ce am trecut eu, de ce iti dai aiurea cu parerea. Oricine isi poate spune o idee, despre acest subiect. Cu argumente.
Tu te bagi in ceva care nici nu e de virsta ta. Si tu ai criticat aiurea. Spune si tu ceva serios ca as am si eu de ce ma lega de tine. Atunci s te vad ce voinic esti.

nastasemihail

47672 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 02:54

De la: adipopa, la data 2009-08-22 02:00:24

Ai toate dovezile in scrierile respective. Nu e nimic fabulos sau aiurea in ce am spus.
Eu stiu din viata ca ilogic e sa te lasi executat numai ca sa arati ca nu se moare.

Fosta membra 9am.ro

16019 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 02:57

De la: nastasemihail, la data 2009-08-22 02:52:10
De la: karpov, la data 2009-08-21 20:29:41Adevarul este ca eu nu ma pricep la isus -eu ma bazez pe dovezi -momentan nu am niciuna nici pro nici contra -din acest motiv sunt pe acest topic ,aici e vorba de altceva -despre biblie si e topicul lui adipopa care inca nu m-a certat -el e seful aici ! CINE ARE URECHI SA VADA !

Daca nu ai trecut prin ce am trecut eu, de ce iti dai aiurea cu parerea. Oricine isi poate spune o idee, despre acest subiect. Cu argumente.
Tu te bagi in ceva care nici nu e de virsta ta. Si tu ai criticat aiurea. Spune si tu ceva serios ca as am si eu de ce ma lega de tine. Atunci s te vad ce voinic esti.
zi mihaita,vrei sa te ard pe rug,sa te ucid cu pietre,sa te blestem sau sa te urc pe cruce???

Cine nu este corect cu el insusi,nu poate convinge pe nimeni de adevarul spuselor sale. Toti oamenii normali se inteleg in probleme de viata,stiinte si creatie. Nu-ti dori prea multe,n-o sa ai unde le pune. Mare pacat trebuie sa fie viata,daca se pedepseste cu moartea." Exista batalii pe care este bine sa le ocolesti , nu din teama ca le - ai putea pierde , ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu - le " Gelu Negrea Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea[Georges Brassens] Nimeni nu este destul de inteligent ca sa poata convinge un prost ca e prost. Rau e cand esti prost,dar si mai rau este cand nu-ti dai seama ca esti prost,crezandu-te inteligent.Credeti in cel ce cauta ADEVARUL si feriti-va de cei care l-au gasit. Adevarul este pretutindeni,dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta-NICOLAE IORGA Primul om care a preferat sa injure decat sa dea cu piatra poate fi considerat inventatorul civilizatiei-SIGMUND FREUD Daca vrei sa cunosti un om cu adevarat,da-i o functie de conducere-ROBERT BRASILLACH Nimic nu este mai scump decat ceea ce primesti gratis. Cu cat regulile sunt mai stricte,cu atat capul care le-a conceput este mai prost- JEAN de la BRUYERE Nu e greu sa fii darnic azi,greu este sa nu regreti maine-JULES RENARD Bine ne pot face numai anumiti oameni,rau ne poate face orice prost
Fosta membra 9am.ro

5013 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 08:28

De la: karpov, la data 2009-08-22 01:43:57 ,tu aaadddaaaddd ai fost cel putin sincera cu mine dar nu poti gandi singura si -ti lipsesc multe -fericirea nu e asta -sunt mai multe chestii interesante in viata mea -eu am cate ceva din tot ce aveti voi dar mult mai mult

Karpov nu ne cunosti.nu ai cum sa ne cunosti din cateva cuvinte.ti-am zis eu am citit un topic de 40 de pagini inainte a intru in discutii si tot am facut greseli in legatura cu oamenii de pe aici.nu ai cu nimic mai mult decat noi.asta este o autodescriere.autodescrierile sunt intotdeauna subiective.ti-am mai zis:pana nu ne zici unde lucrezi, ce varsta ai si daca esti casatorit nu credem nimic din ce spui.
de ce tu tragi concluziile despre noi si tot tu le tragi si despre tine?
vorbesti de democratie, adica de egalitate sociala? unde aplici tu asta? mai ales ca tu te crezi superior noua.nu te arunca in afirmatii ca si eu pot sa spun despre mine ca am si mai multe ca tine.ma poti crede???

Fosta membra 9am.ro

1499 mesaje
Postat pe: 22 August 2009, ora 08:49

De la: DorYnel, la data 2009-08-21 23:18:46
De la: andu30, la data 2009-08-21 11:17:16
... erau frati "adoptivi" si erau fii dreptului Iosif dintr-o casatorie anterioara cu Salomeea; dupa aceasta casatorie dreptul Iosif ramasese vaduv. Logodna cu Fecioara Maria s-a produs dupa acest capitol al vietii sale.
Fii dreptului Iosif din casatoria sa cu Salomeea si frati adoptivi ai Domnului nostru Iisus Hristos au fost:
Iacov, Iust, Iuda si Simon (atentie a nu se confunda cu Iuda Iscarioteanul sau cu Simon Petru)
Totodata dreptul Iosif avusese tot din acea casatorie si trei fete: Estir, Maria si Solomeea.
De la Sfantul Iacov numit de crestini si fratele Domnului (in sensul prezentat mai sus) avem prima Sfanta Liturghie. Acesta a fost primul episcop al Ierusalimului si este sarbatorit in fiecare an de Sfanta Biserica pe 23 octombrie.
Sfanta Liturghie de astazi are la baza Liturghia lui Iacov intr-o forma mai scurtata in variantele Sfantului Vasile cel Mare si a Sfantului Ioan Gura de Aur. Doamne ajuta!
Pentru prima data cadem si noi de acord pe acest topic. Un singur lucru totusi ne separa: Isus a fost o persoana umana si nu divina.
Cat despre Iacov, ca prim episcop al Bisericii timpurii crestine (iudeo-crestine) , sincer, ... numai de bine; altul ii era mesajul catre credinciosi si altfel era inteleasa crestinatatea si invatatura ezoterica a lui Isus (nu are aproape nimic în comun cu ceea ce propovaduieste azi Biserica).
Forma actuala a crestinatatii a fost IMPUSA de Pavel, care nici macar nu la cunoscut pe Isus.

Pai Dorinele uite ce spui tu: ca Hristos nu era o persoana divina ci doar umana (adica un om ca oricare dintre noi) si apoi spui ca il apreciezi pe Iacov.

Adica tu iti imaginezi ca invatatura lui Iacov ca prim episcop crestin peste Ierusalim nu marturisea natura divina a lui Hristos? Tu crezi ca a fost vreo secunda in istoria crestinismului apostolic in care vreun apostol sau vreun episcop sa nege firea dumnezeiasca a lui Hristos. Gandeste-te un pic totul are la baza faptul ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu, Mesia cel promis ca va veni sa ridice pacatele oamenilor si sa-i reimpace cu Dumnezeu. Venirea lui a fost promisa inca dintr-un inceput dupa caderea omului in pacat, pentru ca Dumnezeu in bunatatea lui odata cu incercarea ce a venit peste noi ne da si posibilitatea de a iesi din ea.

Daca tu te bazezi pe "ceva" cand spui ca Iacov nu ar fi invatat in vremea lui ca Hristos este Fiul lui Dumnezeu spune-ne pe ce te bazezi. Gandeste-te ca Iacov (tocmai pentru ca era fiul lui Iosif) il cunostea foarte bine pe Hristos. El a devenit episcop peste Ierusalim si mai mult decat atat a fost omorat pentru Hristos. Tocmai asta iti da de gandit cat de mare era credinta lui daca si-a dat pana si viata pentru Hristos. Ce dovada de credinta mai mare decat aceasta este posibila unui om?

Hazardul este mãsura ignoranþei noastre. (Henry Poincare)
adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 09:47

De la: nastasemihail, la data 2009-08-22 02:47:37Daca ai fi citit atent ai fi vazut ca nu e vorba numai de supozitii., ca ar fi fost yoghin. dpdv al cunostintelor actuale este asimilat unui initiat.

Mihãiþã, hai sã o luãm sistematic. Sã începem cu una dintre supoziþiile tale nedocumentate (în nici un caz nouã pe piaþã): iniþierea yoghinã a lui Iisus în India ca adolescent. Rãspunde-mi aºadar documentat la niºte întrebãri simple. Dacã acest eveniment istoric a avut loc, ce dovezi sunt cã Iisus ar fi cãlãtorit în India? Când? Pe unde? Cu cine? Unde anume în India? Cui (numele persoanei/persoanelor) i-a fost Iisus discipol? Cât timp? Care a fost conþinutul învãþãturii/instruirii primite? Cine dintre contemporani poate corobora acest lucru? La fiecare rãspuns pe care îl dai, te invit sã aduci mãrturii literare credibile, citate din istorici ai vremii, monede, pietre funerare, obiecte muzeale, etc., care sã ateste istoricitatea evenimentului pretins de tine. Dacã nu poþi face acest lucru, trebuie sã-þi revizuieºti teoria.

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 10:10

De la: nastasemihail, la data 2009-08-22 02:47:37Ce a facut Isus orice om poate face, dar cu un regim draconic de viata si cu multa perseverenta. Acesta e mesajul lui principal. Chiar si spune "voi puteti face mai mult ca mine". Se referea la discipoli si nu numai.

Aceasta este o a altã supoziþie nedocumentatã exegetic. Iisus nu a spus „mai multe,” ci „mai mari.” În contextul istoriei rãscumpãrãrii (spre deosebire de contextul yoghin total strãin textului biblic), aceastã expresie se referã la privilegiul aºezãrii unor persoane sau evenimente în proximitatea inaugurãrii domniei lui Dumnezeu. Astfel, Ioan Botezãtorul este numit „cel mai mare” dintre toþi profeþii pentru cã a ajuns sã vadã zilele despre care vorbea Isaia împlinindu-se sub ochii lui; ºi totuºi, datoritã morþii premature, Botezãtorul este „mai mic” decât toþi ceilalþi care au avut ocazia sã asiste la culminarea actului de domnie a lui Dumnezeu (al întoarcerii lui Yhwh în Sion) odatã cu rãstignirea ºi învierea lui Iisus. Tot aºa, în expresia lui Iisus referitoare la lucrãrile/minunile ucenicilor dupã rãstignirea ºi învierea sa, gradul de comparaþie „mai mare” nu presupune depãºirea maestrului de cãtre ucenic (ceea ce Iisus însuºi neagã explicit cã ar fi posibil), ci poziþia privilegiatã a ucenicului de a lucra cu toate aceste evenimente rãscumpãrãtoare (rãstignire, înviere, rusalii) în spate (nu în faþã), împlinite (nu anticipate) ºi clare (nu ambigue).

adipopa

3001 mesaje

Postat pe: 22 August 2009, ora 10:23

De la: nastasemihail, la data 2009-08-22 02:47:37Am observat o intoleranta in interpretarea bibliei de tine Adi, ca practic ai acaparat complet domeniul. Parca ai fi scris tu biblia. Chiar daca ai deschis tu topicul, are dreptul oricine SA DISCUTE despre biblie. Dar tu vad ca nu tolerezi nici o alta opinie. Eu nu am refuzat celelalte idei, ca obligatorii in interpretarea bilblie din vremuri aduse. Ci am adus o idee personala.

Mihãiþã, este a doua oarã cã îmi reproºezi lucruri pe care ori nu le controlez ori de care nu vãd cum aº putea sã mã fac vinovat. Nu sunt intolerant cu opiniile contrare, dar încerc sã rãspund ordonat, logic, atent ºi informat. Nu cred cã am jignit pe cineva sau cã am bãgat cuiva pumnul în gurã. Dacã sunt riguros în maniera de a interacþiona cu voi, acest lucru nu denotã intransigenþã, habotnicie, etc., ci pasiune pentru adevãr, echilibru, raþiune. Topicul de fapt rãmâne deschis oricui, indiferent ce spune despre Biblie sau despre ceilalþi care participã la discuþii.

Numai bine.

Pagini: << 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 >> Sari la pagina:
| Varianta pentru tiparire a topicului Putem citi ºi discuta Biblia ca literaturã – indiferent dacã o acceptãm (sau nu) ca sursã pentru gândi teologic ºi a trãi creºtineºte?
Mergi la: